ORTAÇEŞME'DE TAPU DAĞITIMI

26-10-2010 4768 3 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığı Vakıflardan Belediyeye devir yolu ile imar sorunları çözülen 36 hak sahibine Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bahçesinde yaptığı tören ile tapularını verdi.

Beykoz Belediye Başkanı'nın Yardımcıları ve üst düzey yöneticileriyle birlikte katıldığı törene, Beykoz Tapu Müdürü, Ortaçeşme, Çamlıbahçe ve Tokatköy Muhtarları, bazı Sivil Toplum Kuruluşları, Ak Parti Yöneticileri ve Tapu alanların bir kısmı katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Vakıflardan devir yolu ile üzerindeki oturan kişilere verilen tapuların 36 tanesinin verileceğini, 75 tanesinin daha hazır olduğunu ayrıca 11 parselden kalan çalışmayı da İBB ile birlikte yürüttüklerini çok kısa zaman içerisinde tamamlanacağını belirtti. Başkan Yardımcısı, İBB taşınmazlarını devralıp üzerindeki vatandaşlara satmak düşüncelerinin çalışmasının da devam ettiğini belirtti.

Beykoz Tapu Müdürü yaptığı konuşmada, ilçeye yeni atandığını, başlatılan çalışmaların devamı konusunda ellerlinden geleni yaptıklarını ve Belediye Başkanı'nın çalışma hızına erişmekte zorlandıklarını vurguladı.

Son konuşmayı Beykoz Belediye Başkanı yaparken konuşmasında, bugün 36 tane tapu vereceğiz, elimizden gelen çapayı göstererek ne kadar fazla Beykozluyu tapu sahibi yaparsak o kadar çok mutlu oluyoruz. Fakat bu çalışma maalesef yasalar ile sınırlı ve yasaların el verdiği ölçüde çalıştığımız için Beykoz'un tamamına tapu verebilmelerinin mümkün olmadığını açıkladı. Başkan Yardımcımın da söylediği gibi 11 parselde bulunan yaklaşık 250 vatandaşımızın sorununu İBB ile birlikte çözeceğiz, yeni yasa gereği tapuları İBB'nin vermesi gündeme geldi, tüm çalışmaları ve bilgileri aktardık çok kısa zamanda bu vatandaşlarımız da tapularına kavuşacak dedi.
Belediye Başkanı son olarakta, 197 parselin sorununu da çözüp hak sahiplerine vermeyi düşündüklerini, bu konuda sıkıntıları olduğunu İBB ile yapılacak protokol ile bunu aşmayı düşündüklerini söyledi.
Bu kanun kapsamındaki yerler konusunda Anıtlar Kurulu önce tahliye yapın sonra satış yapın diyor, bu da vatandaşı mağdur edeceği için bizim anlayışımıza uymuyor, tüm ekibimiz ile çalışmalar yapıp öneriler hazırlıyoruz, bu konuyu da çözeceğimize inanıyoruz. Vakıf, Hazine ve İBB arazilerini Belediyemiz olarak devralıp üzerindeki hak sahiplerine vermeye çalışıyoruz çok iyi giden çalışmalarımız neticelendiğinde Beykoz'da ciddi bir rahatlama olacak dedi.

36 Tapu hak sahibinin bazılarının ve mahallesindeki bir kısım vatandaşlarında tapu sorununun çözüldüğünü söylenen Yalıköy Muhtarının törende olmayışı oldukça dikkat çekti. Diğer davetliler, mevcut tapu sahiplerine tapularını verirken, yerel yönetim uygulamaları konusunda bazı konuları yargıya taşıdığı geniş bir halk kitlesi tarafından konuşulan CHP Belediye Meclis Üyesi Mimar Halit Kılıç bir vatandaşın tapusunu verirken Belediye Başkanının en geçerli tapu sizinkisi, çünkü Halit bey veriyor, kendi verdiği içinde mahkemeye müracaat edemez sözleri törenin espri konusu oldu.

Tapu töreni sonrası davetliler Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bahçesinde hazırlanan ikram ile buluştuktan sonra Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyeleri ve Ortaçeşme Muhtarı tadilatta olan Sağlık Ocağını ziyaret etti.




26-10-2010 4768 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Ali....... 26-10-2010

Hepsi Halit Kılıç olmalı

CHP'li bilinen bir Beykozlu olarak CHP'nin Halit Kılıç'ın ekseni ile döndürülmesine tepkiliyim. Biz seçimlerde Beykoz Belediye Meclisine 13 tane Halit Kılıç gönderdiğimizi düşünüyorum. Bu arkadaşlarımızın Halit Kılıç'a nekadar destek verdiklerini acilen açıklamaları gerekmektedir. Hatta Halit Kılıç gibi çalışması olanlar varsa da onlarıda tanıtmalıdırlar.Halit beyi tebrik ederken CHP Belediye Meclisinin birlikte hareket ettiğini, neler yaptığını ve Halit bey gibi kişisel çalışması olanlara ne gibi destek oluyorlar bizlerle paylaşmaları gerektiğine inanıyorum. CHP'ni tek başına söz sahibi olacağı günlerin yakınında bu çağrıma dikkat edilmesi temennisi ile tüm meclis üyelerimize başarılı çalışmalar dilerim.

hamit rencber 29-10-2010

tebrik

belediye başkanına tesekkur ederim inş.beykozdaki diger sıkıntılı yerlerinde tapu sorunu biran once cozulur

cengiz 05-11-2010

tesekkurler

vatandaşlarımızı tapu sahibi yapan belediye başkanımıza teşekkur ediyoruz beykozun en onemli sorunu mülkiyettir bu konuda adım atan herkes baş tacımızdır darısı tapu bekleyenlerin başına...

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 494
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 469
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 472
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 401
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 428
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 389
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 464
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785