P.BAHÇE ESNAFI YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

26-01-2013 5772 5 yorum. Yorum Ekle

P.Bahçe pazar sokağı esnafı, sokaklarının yeniden düzenlenmesi ile daha daralmasından ve dükkanları önüne gelişi güzel araç park edilmesinden dolayı iş kayıplarının olduğunu iddia etmekteler.

Gelen şikayetler üzerine yaptığımız araştırmada, Beykoz Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile yeni çehresine yakın zamanda kavuşan yolda, daralma yapılarak kaldırımların daha geniş tutulduğu bu uygulama görsel açıdan olumlu sonuç doğursa da daralan yola park eden araçların eskisinden daha olumsuz sorunları da beraberinde getirdiği görülmekte.

 

Olası bir deprem riskine karşı yetkililer tarafından devamlı açık tutulması mecburi olan yollardan olan P.Bahçe Pazar Sokağı trafiği yeterli denetimden yoksun olması sebebiyle esnafın ticari döngüsünü zorlamakta.

 

Yaptığımız tespitlerde;

-Bazı esnafların mesai saatleri içerisinde özel aracının hiç lazım olmamasına rağmen araçlarını kendi dükkânının önü boşsa gözünün önünde, müsait değilse koşusunun dükkânının önünde olmasını arzulaması,

-Yakın mesafeden çarşıya gelmelerine rağmen araçlarını gün içerisinde esnafların dükkânlarının önlerine çeken vatandaşların yarattığı yoğunluk,

-Bazı esnafları gelen toplu malzemelerin gün içerisinde gelmesi ve bunun birkaç dükkân için oluştuğu düşünüldüğünde, sokağın uzun süre tamamen kapandığı görülmekte,

-Geçim sıkıntısı yüzünden seyyar satıcılık yapmak zorunda olan esnaflarında bu sokakta satış yapma istekleri,

-Sokağın hastane tarafından konulan trafik tabelası ile eski karakol sokağı başındaki trafik tabelalarına uyulmaması da ayrıca bu sokaktaki sorunların artmasına sebep olmuş.

-Konunun en önemli boyutu, özellikle park sorunu yüzünden yaşanan tartışmaların, her geçen gün büyüdüğü ve müdahale edilmezse istenmeyen sonuçların kaçınılmaz olduğu durumudur.

 

Yerel yönetimimizin bu sokak ile ilgili ciddi planlarının olduğu daha önceki duyurularından bilinmekte, P.Bahçe esnafından gelen şikayetler doğrultusunda birkaç maddeden oluşan tespitlerimizin de bu planlama kapsamında dikkate alınacağını ümit ediyoruz.    




26-01-2013 5772 5 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

PAŞABAHÇELİ 26-01-2013

İNŞALLAH OLUR

ben otomobili olmayan emekli bir paşabahçeliyim, pazar sokağı tespitlerinize katılıyorum. gönlüm bu sokattaki pazarın bir güne indirilmesi ve bahsettiğiniz gibi bir denetleme ile araç trafiğine belli saatlerde açık olmasını onun dışında yayaların kullandığı bir sokak olmasını esnafları engellemeyen küçük tezgahlarında bu sokağa ayrı bir çehre katacağına inanıyorum. tespitleriniz için teşekkürler.

DİLEK YEŞİLBAŞ 29-01-2013

YİNE OLMADI...

Sevgili Ozan Abi yazı için teşekkürler. Bende bir kaç cümle eklemek istiyorum. Mezarlık bayırından kilise sokağına inen bayırın genişlemesi mümkün değildir, hemen kilisenin üzerindeki 4 yol ağzında 2-3 araba karşılaştı mı durum içler acısı. Kilise ve pazar sokağına gelince genişlemesi mümkün olmayan bir yolu gereksiz geniş kaldırımla (üzerindeki tuhaf çıkıntı taşlarda cabası) daraltarak zaten zor olan durumu daha da güçleştirmek niyedir. Paşabahçe neden bir İstiklal olamasın bu çok mu zor. Herkes kapısında arabası olmasını ister bu konuda esnaf kendi aracını ne yapsın. Yüz keredir söylüyorum katlı otopark şart ama öyle işin kurnazlığına kaçıp 0-1 saat 5 TL demek yok. Sembolik rakam 0-5 saati 1 TL olsun yapabilene de HELAL OLSUN.

murat erkan 02-02-2013

kentsel dönüşüm

paşabahçenin park sorunu nu çözmek kolay deil,sebebi zenginleşen ekonomimiz,eskiden yaklasık 10 sene önce arabayı varolan esnaflar bile almakda zorlanırdı,şimdi her binada birden fazla araba var,bu sadece paşabahçede deil,incirköyde,soğuksuda,çukurçayırda ki insanlarında gelir düzeyi arttığı ve herkes bir şekilde paşabahçede işi olduğu için araba ile geliyor artık,tek çözüm kentsel dönüşümdür,bu konuda hükümet desteklenmelidir.

mustafa hancer 17-02-2013

beyaz erguvan sok trafik

öncelikle doguş habere teşekkürlerimi sunuyorum... ozan bey e ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum .. gercek ten .biz esnaflar olara trafik sorunundan dolayı cok sıkıntılıyız..ozan bey cekmiş oldugumuz sıkıntıları bilerek haber yapmış.allah razı olsun ..hancer gümüş dünyası ...nın önüne cekilen park eden araclardan dolayı cok sıkıntılıyız hele bu araclar bazen münübüs veya kango tipi araclar olursa vitrinlerimiz ve kapı önlerimiz tamamen kapanmaktadır ve işlerimiz olumsuz yönde etkilemektedir ... ayrıca hastane tarafından ve karakol sokagından ve kilise sokagından gelen araçlar park eden araçlar yüzenden tek şeride düştügü için araclar kafa kafaya gelmektedirler yol senin yol benim kavgası yapılmaktadır .. bazen ambulansl

mustafa hancer 17-02-2013

beyaz erguvan sok trafik

yazımın devamı ....ambulanslarda aynı duruma düşmektedir ,, bir an önce trafik yön tabelaları koyulması gerekmektedir saygılarımı sunuyorum ....mustafa hancer......

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 514
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 431
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 431
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861