POLONEZKÖY’DE KARAGÖZSIRTI RÜZGARI

02-07-2013 10241 1 yorum. Yorum Ekle

Rahat uyuyun Nuri ağabey, Dilek abla, aile bireylerinize örfümüzün gereği, sevenlerinize gönül bağı ile 12 yaşında emanet ettiğiniz, küçük Aras büyüdü ve aile reisi oldu.

1992 yılında Kanlıca sahilinde geçirdikleri araba kazası ile denize uçan ve 13 günlük arama sonrası cansız bedenleri çıkartılan Nuri ağabey ve Dilek abla ile kızları Nil’in bu dünyaya bıraktıkları tek miras geride kalan çocukları Aras oldu.

Acılı günler sonrasında, Aras’ın hem anne hem de baba tarafı öyle bir kenetlendiler ki, küçük Aras en güzel eğitimleri alarak iş dünyasındaki yerini aldı. Aras'ın her geçen sene daha olgunlaşması aile bireylerini olduğu kadar, Nuri ağabey ile Dilek ablanın diğer arkadaşları, akrabaları ve komşuları tarafından büyük bir dikkat ile takip edilmekteydi. Olası bir olumsuzlukta Aras için taşın altına elini koyacak birçok yakını sıkı markajda Aras’ı takip etmektelerdi.

Öyle olmadı, öncelikle Babaanne ve Anneanne ile ailenin diğer bireyleri, halalar, dayı ve yenge sürecin lokomotifi olarak gelinen noktanın hazırlayıcısı oldular.

Sürecin nasıl geçeceğini merak eden dostlar için zaman gelmiş ve Aras, hayat arkadaşı olarak seçtiği Yeşim isimli kızımız ile evlilik yolculuğuna çıktılar.

Genç çiftin aileleri, düğün öncesi yaşanan her türlü ananevi gelenekler yerine getirildikten sonra 30 Haziran 2013 Pazar günü Polonezköy Leonardo Restaurant’ta davetlilerinin huzuruna çıktılar.

Mükemmel dizayn edilmiş güzel bir yaz akşamında, azda olsa yağmur endişesi ile başlayan düğünde, hava şartları gecenin sonuna kadar müsait olup dağılma yakını yağmura dönüştü.

Kokteyl ile başlayan gecede, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Av. Yüksel Baki’nin kıydığı nikah sonrası tüm davetliler kendilerini eğlencenin içerisinde buldular.

Yemekli olarak organize edilen düğünde, hemen hemen tüm davetliler oynarken, yakinen tanıdığım birçok davetlinin, benim gibi 21 yıl öncesine giderek zaman zaman duygu tünelinde dolaştıklarını gördüm.

Hiç üzülmedim ama müthiş duygulandım, Nuri Ağabey ve Dilek Abla ve Nil kızımız sağ olsalardı hiç kuşkusuz onlarda bizim kadar sevineceklerdi. Zaten kuşkusuz onlar düğün gecesi yaşananları bizden daha iyi görüp değerlendirmişlerdir bile.

Ben Nuri ağabeyimi bir P.Bahçe genci olarak tanıdım sonrasında yeğeni ile evlenerek ailenin içerisine girme şansı buldum. Birlikte geçirdiğimiz kısa sürelerde kişiliğini anlatmama sayfalar inanın yetmez.

Bunu da şunun için söylüyorum, Nuri-Dilek çifti birbirlerine o kadar yakışan çift olarak biliniyorlardı ki sevenleri de aynı ölçüdeydi. İşte 21 yıllık aradan sonra o sevgiden hiç bir şey eksilmeden Aras için görevlerini yapmak için düğün gecesinde yerlerini almışlardı.

Hele hele Aras’ın çocukluğunun beraber geçtiği yakın arkadaşları geceye öyle hakimdiler ki, özellikle Can ve Polat gençleri orkestra şefi gibi yönetiyorlardı.

 

Önemli bölümünü unutuyordum, tüm davetliler ve özellikle bayanlar şıklık yarışı içerisindeydiler. Eh yakışmaz mı sevgili kardeşim ve değerli eşi Yeşim kardeşim ve en önemlisi Nuri Ağabey ve Dilek Abla ve küçük Nil için burada olduğunu özellikle erkek tarafının tüm davetlileri biliyorlardı.

Rahat uyuyun Nuri ağabey, Dilek abla ve küçük Nil emanetiniz öyle emin ellerdeki, he şimdi bütün bunlar ile eş değerde olacak bir güç daha katıldı bu orduya o da Yeşim kardeşimiz. Değerli kardeşlerim, ogece diledim ama bir kez daha sevgili Aras ve gelinimiz Yeşim kardeşime sağlık ve sıhhat içerisinde bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


02-07-2013 10241 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Neyir 03-07-2013

Tebrik ederim

Çok duygulandım. Allah bir ömür mutlu etsin inşallah. Aras Abi'm bu mutluluğu çoktan haketmişti.
Tekrar tebrik ederim
Neyir Erkan Şişman

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1182
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 927
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 770
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 732
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 696
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 684
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 669
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 530
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 514
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1187
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 924