BEYKOZLU DOĞU KARADENİZLİLER İLKLERE DOYMUYOR

19-01-2019 2890 Yorum yok. Yorum Ekle

Uzun yıllardır Beykoz’un Sivil Toplum yaşamına hâkim bir hizmet süreci yaşayan Emin Yavuz Başkanlığındaki Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Yönetimi, yine Beykoz’da bir ilke daha imza atarak, özel teknik ile öğrencilerine kısa zamanda yabancı dil öğreten Muhsin Ünal nezaretinde ücretsiz İngilizce eğitimlerine başladı.


Kavacık’ta bulunan dernek merkezinin özel bölümünde, haftada bir gün iki saat olarak planlanan kursta iki ay sonra, turistlerle rahatlıkla anlaşabilecek ölçüde, yabancı dildeki filmleri ve şarkıları anlayabilecek ölçüde bir öğrenmenin süreci iki ay olarak belirlenmiş.


Sosyal ve Kültürel alanlardaki girişimci ruhu ile bilinen Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Yönetimi çalışma prensiplerinden ödün vermeden yürüttükleri projelerde, üyelerinin büyük desteği ile toplumun her kesimine ayırım yapmadan hizmet vermeleriyle bilinmekte.


Dernek Başkanı Emin Yavuz yaptığı kısa bilgilendirmede, topumun ihtiyacı olduğuna inandığımız hizmet alanları ile ilgili planlamalarımızı yaparak hayata geçirmeye çalıştıklarını ve bunu yaparken de dernek tüzüğünün girişimci ruhundan yola çıktıklarını, dil kursu konusunda Türkiye’nin en etkin hocalarından olan Muhsin Ünal ile çalışmaya başlamış olmalarının ayrıcalık olduğunu, her yaştan kursiyerlerinin bulunması, doğru bir ihtiyaç doğrultusunda hizmet ürettiğimizi göstermekte, bununla birlikte artık şöhretleri ülkemizin dışına çıkan İbrahim Demirci hocamızın yönetimindeki horon ekibimizi, değişik oyun türleriyle de genişletmeyi planlayarak ülkemizin çok ünlü bir halk oyunları ve tulum sanatçısı olan Filiz İlkay ile de yeni bir yöre oyunu çıkartma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.


Yabancı dil öğrenmeleri üzerine araştırmaları olan ve bunları uygulamaya koyan emekli İngilizce Öğretmeni Muhsin Ünal, dernekte ki eğitimlerinde kitap ve ödev yüklemesi yapmadıklarını, ders dinlemeyi ve dersteki konular doğrultusunda internet kaynaklarından da yararlanılabileceğini, izlediği filmi ve şarkıyı anlayamayan herkesi sıfırdan başlatıp hedefe doğru ulaşmayı planlıyoruz. Kulağımızı iyi kullanmalı adeta kulağımızın derslere aşina olması gerekmekte, öğrendikçe o kadar film ve şarkı dinlemeye başladığınızda neler öğrendiğinizi kendiniz görecek ve keyif alacaksınız.

Dikkat ederseniz, yaşamlarına baktığımız başarılı sanatçı, iş adamı, spor bürokrat vb. hepsinin sabah erken kalktıkları günlük yaşamlarını güzelleştirecek uygulamaları eksiksiz yaptıkları görülür ve bunların içerisinde ise yabancı dil öğrenmeyi ekleyenlerin çok daha başarılı olduklarını göreceksiniz. Ben ünlü kulüplerin alt yapı hocalığımda bu uygulamayla küçük sporculara yabancı dili öğretiyorum.

Kısa bir süre katıldığımız ders sürecinde, Dernek Başkanı Emin Yavuz ve Eğitimci Muhsin Ünal’ın sözlerinin ne kadar örtüştüğünü bizzat görmüş olduk. İki ay sonra bitecek kurs sürecinin sonunda da bir araya gelmeyi kararlaştırıp dersten ayrıldık.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


19-01-2019 2890 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 593
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1081
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 547
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 448
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 506
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 457
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 655
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 504
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1124
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 987
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 850