BİŞKEK YOLCULARI DÖNDÜ

02-10-2007 2697 2 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül ile birlikte Kırgızistan’a giden heyetin gezi haberini Belediye sitesinde yayınlanan orijinal hali ile bizimle de paylaşan Basın Danışmanı Zeynel Yaman’a teşekkür ederiz.



İtalya, Makedonya gezileri için Beykoz Belediyesinden aldığı davete, geziye ulusal basın mensuplarının yanı sıra ilçemizden sadece kendisinin gideceğini öğrenen Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş, ilçemizdeki diğer basın kuruluşları tarafından yanlış anlaşılmaya sebep olunmasın diye bu gezilere gitmeyi kabul etmemişti.
Bu gelişmelerin ardından Kırgızistan gezisi için yeni teklif yapıldığında, belediye yetkililerinden ilçeden bir başka basın mensubunun daha gideceği açıklanmıştır. Hemen ardından doğruluk derecesini araştırdığımızda, teklif yapılan basın mensubu teklifi geri çevirdiği, yine belediye yetkilileri tarafından açıklanmıştı. Aynı basın mensubunun Kırgızistan gezisine on gün kala geziye katılmak istediğini belediye yetkilisine bildirmesi ile son gezi olan Kırgızistan gezisine katılmıştır.
Basın mensubunun geziyi kabul etmemesi üzerine önce kabul ettiği gezi teklifini geri çeviren Ozan Derviş’e yeni gelişmeleri haber vermeyen belediye yetkilisinin davranışını, ayrıcalıklı bir keyfiyet olarak tanımlıyoruz. Son defa bilinsin ki Ozan Derviş isteseydi, paşa paşa İtalya’ya, Makedonya’ya ve Kırgızistan’a giderdi, gitmemesinin sebebinin Beykoz halkı tarafından iyi bilinmesi sebebiyle bu özel açıklama yapılmıştır.



BEYKOZ BELEDİYESİ’NDEN KIRGIZİSTAN’DAKİ KARDEŞLERİMİZE UZANAN YARDIM ELİ, KIRGIZLARIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ


Beykoz Belediyesi, Sakarya Hendek Belediyesiyle birlikte Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Türkî Devletler coğrafyasında yaşayan soydaşlarımızla tarihi dostluk ve kültür köprülerini yeniden inşa edebilmek amacıyla Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği dayanışma ve yardımlaşma programı’nda Kırgızistan’ın Bişkek, Tokmok, Karabalta, Belevoski şehirlerinde giysi, erzak, tekerlekli sandalye, akülü araba dağıttı, birçok noktada fakir ve muhtaç kimselere iftar verdi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, TBMM Özürlüler Komisyon Başkanı Lokman Ayva, AK Parti Sakarya milletvekili Recep Yıldırım ve Kırgızistan Türkiye Başkonsolosu Ruslan Kazakbaev, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Kayseri Talas ilçesi Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri’nin katıldığı program boyunca açılış ve yardım faaliyetlerinin yanı sıra üst düzey resmi temaslar gerçekleştirildi.


Ekonomik ve sosyal yetersizlikler nedeniyle birçok alanda problemler yaşayan Kırgızistan’a ülkemizin her kademesinden verilen desteklerle, sıkıntılar bir nebze olsun giderilmeye çalışılıyor. TBMM Özürlüler Komisyon Başkanı Lokman Ayva’nın girişimleri ve destekleriyle yapılan Bişkek’teki Görme Özürlüler Bilgisayarlı Eğitim Merkezi, Türk heyeti ve Kırgızistan’ın üst düzey yetkililerinin katılımıyla hizmete açıldı. Açılışa basın mensupları yoğun ilgi gösterirken merkezin açılış kurdelesini Lokman Ayva, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Kırgızistan Görme Özürlüler Dernek Başkanı Kalık Mambetekunov’un birlikte kesti.
Bişkek Özürlüler Eğitim Merkezi’nin açılışının ardından Bişkek Büyükelçisi Dr. Serpil Alpman’a Büyükelçilik binasındaki makamına resmi bir ziyarette bulunan Türk Heyeti, Kırgızistan-Türk ilişkileri üzerine bilgi aldı.


Türk büyükelçiliğinin ardından resmi temaslara devam eden Türk heyeti, Kırgız yetkililerle Cumhurbaşkanlığı (Beyaz Evde) görüşmeler yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci katılırken, Kırgız Cumhuriyeti adında da, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Daire Başkanı M. Sadırkulov, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan yardımcısı İskender Gaipkulov, Kırgızistan Sosyal Güvenlik Bakanı U. Abdulayeva ve diğer yetkililerin katıldığı görüşmelerde karşılıklı iyi niyet ve diyalog çalışmalarına dile getirildi.



Beykozlu yetkililerin yer aldığı heyet daha sonra, Tokmok şehrine hareket ederek, resmi bir ziyarette bulundu. Tokmok şehrinde yaşayan 100 yoksul aile için hazırlanmış yardım erzaklarını dağıtan heyet, Tokmok halkından büyük ilgi gördü. Yardım dağıtımları için düzenlenen törende yapılan konuşmalarda Türk dünyasının tamamının özünün bir olduğu dile getirildi geçmişten gelen kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye’den gelen heyet, Tokmok ilçesindeki yaşlıların katılımıyla bir iftar yemeği verdi.



Yaklaşık 4 gün boyunca Tokmok, Karabalta, Belovoski,Oş, Celalabat şehirlerinde 1000 adet erzak, 100 tekerlekli sandalye, 5 akülü araba, 200 giysi dağıtan Türk heyeti, Kırgızistan’daki Türk okulları’na ziyarette bulundu, Bişkek’teki Kırgız protokolünün katıldığı iftar yemeğinin ardından programını tamamlayarak, Türkiye’ye döndü.



02-10-2007 2697 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Necmiye Hıdırlar 02-10-2007

Bişkek Gezisi

Ozan bey, bu konuyu çok büyüttünüz, gitseydiniz kardeşim, önünüzdenmi almışlar, hangi ülkede yaşıyorsunuz, madem gitmediniz, bari büyütmeyin. Çok şey kaybetmiş gibi konuyu gündemde tutuyorsunuz.

Ozan Derviş 02-10-2007

Bişkek Yolcuları Döndü

Sayın
Necmiye hanım,
yine açıklama yapmak zorunda kaldığım için çok üzgünüm,
bu haberdeki bilgilendirme benim şahsım tarafından yapılmamış olup gazete idaresinindir. Ayrıca iyide olmuş tam anlattığınız gibi çok şey kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyim, bir hiç uğruna, bu konuda size katılıyorum ve teşekkür ediyorum.

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 513
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 430
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 429
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861