Mesudiye'de Beyseki Rüzgarı Esti

14-07-2024 871 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’da nüfus yoğunluğunun önemli bir bölümünü oluşturan Ordu Mesudiye Beyseki Köylüler, ata topraklarını unutmayarak, yörelerinin meşhur yiyeceğinin adını verdikleri Keşkek Günü’nde buluştular.

 

Son yıllarda, gençlerden oluşan yönetim kadrosunun  başarılı çalışmalarıyla Beykoz ve Mesudiye STK'ları arasında oldukça dikkat çeken Ordu Mesudiye Beyseki Köyü Derneği, Başkan Ender Başkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin organizasyonunda ata topraklarında, sponsorların desteğiyle gerçekleşen keşkek günü öncesi Beysekili Köylüler, köy sakinlerinden Bekir Akdemir’in ortaklarından olduğu Hisar Turizm’in özel aracıyla İstanbul Beykoz’dan memleketleri Mesudiye’ye yola çıktılar.

 

İstanbul’dan gelen hemşerilerini Dernek Başkanı Ender Başkaya ve Yönetimi, Beyseki Köyü Muhtarı Okan Özer ve Azaları ile köy sakinleri, İstanbul – Ordu otoyolunda davul zurna ile karşıladılar.

 

Davul zurna ile karşılama sonrası konvoy halinde Mesudiye merkezine girilerek büyük bir konvoy coşkusuyla Beyseki Köyü’nün yolu tutuldu.


Beyseki Köyü’nde gerçekleşen karşılama sonrası akşam saatlerinde köy meydanında, Beykozlular ve Mesudiyelilerin yakından tanıdığı sanatçı Erkan Tuncer’in konseri gerçekleşti.

 

Bir ertesi gün gerçekleşen Keşkek Günü Beyseki Köyü Piknik Alanı’nda gerçekleşti. Keşkek Günü’ne önceki dönem Mesudiye Belediye Başkanı Muammer Özer, Mesudiye Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Gündoğdu, Muhtarlar, Siyaset ve STK Temsilcileri, Beykoz Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş ile Beyseki Köylüler katılım gösterdi.

 

Keşkek ikramı sonrası yine Beykoz ve Mesudiyelilerin yakından tanıdığı sanatçı Fatih Yaman konseri gerçekleşti. Yaman, keşkek gününe özel hazırladığı repertuarında Beysekililerin farkındalıklı bir gün geçirmesini sağlarken, bir gün önce köy meydanında verdiği konserle davetlilere güzel bir gece yaşatan sanatçı Erkan Tuncer'de Fatih Yaman'ı yalnız bırakmayarak piknik gününe destek oldu.


Anahtar Kelimeler : Ordu,Mesudiye,Beyseki,Beyseki Köyü Derneği,Keşkek,Keşkek Günü

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


14-07-2024 871 Yorum yok. Yorum Ekle