BEYKOZ LOJİSTİK MYO ve E-Öğrenme Sistemi (BLUES)

05-01-2011 6534 Yorum yok. Yorum Ekle

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin birçoğu sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda bilgiye erişim ile bilginin dolaşımı konusunda hassasiyet göstermekte ve eğitim süreçlerinde yaşanan teknolojik ilerlemelere güncellemektedir.

Bu doğrultuda akademik ve teknik altyapısını geliştirmiş olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu (BLMYO) bünyesinde oluşturduğu e-öğrenme çözümlerini iş çevrelerine de sunmaktadır. "Lojistik Programı" ve "Dış Ticaret Programı"nda e-öğrenme faaliyetlerini yürütmekte olan BLMYO Uzaktan Eğitim Sisteminde (BLUES);
a. efektif eğitim çatısı
b. hedef ve kurum odaklı eğitim içeriği
c. sınırsız ve kolay erişim,
d. düzenli güçlendirme ve güncelleme,
e. merkezi izleme ve idare,
f. öğrenici entegrasyonu ile ilgili uygulamalar yer almakta ve işletmelerin hizmetine sunulmaktadır. Bu uygulamalar aşağıdaki gibidir:
Efektif eğitim çatısı, Örgütsel ve bireysel eğitim ve bilgilendirme ihtiyaçlarını karşılamak üzere organizasyonun ve bireylerin performans ve standartlarını yükseltmeye yönelik oluşturulan akademik içerik, başarılı bir eğitim faaliyeti için geliştirilmiş yol haritası ile birlikte sunulmaktadır. Ders içerikleri endüstrinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak BLMYO akademik kadrosu tarafından hazırlanmakta ve tasarlanmaktadır. BLMYO kadrosunda bulunan her akademisyen içeriğin e-öğrenme pedagojisi ve teknolojine uygun hale dönüştürülmesi konusunda gereken yetenek ve donanıma sahiptir.


Hedef ve kurum odaklı eğitim içeriği, Kanıtlanmış yüksek kalitede entelektüel sermayesi ile BLMYO zamanında ve doğrudan süreçler ile ilgili bilgileri üretmekte, bu bilgileri küresel değişmeler doğrultusunda güncellenen özgün ve dinamik yapılarda oluşturduğu eğitim paketleri ile kişiselleştirilebilir bir platformda sunmaktadır. BLMYO ile endüstri arasında oluşturulan karşılıklı ilişkiler ve işbirliği ağı sonucunda iş çevrelerinden gelen anlatıcılar, temsilciler ve konusunda deneyimli öğretim görevlileri endüstrideki gelişmeleri takip etmekte hatta bu gelişmelere yön vermektedirler.
Sınırsız ve kolay erişim,BLMYO gelişmiş teknolojik altyapısının sunduğu olanakları kesintisiz bir biçimde senkron ve asenkron e-öğrenme uygulamalarına tahsis etmiş ve iş çevrelerine her zaman ve her yerden ulaşabileceği web tabanlı yapılara dönüştürmüştür.Düzenli güçlendirme ve güncelleme,BLMYO e-öğrenme programlarında uzman akademik personel tarafından hazırlanan asenkron (zamandan bağımsız) ve senkron (eşzamanlı) uygulamalar çevirimiçi (online) olarak web üzerinden sunulmaktadır. Senkron uygulamalarda öğretim üyeleri ile web üzerinde gerçekleştirilen canlı toplantılar, sesli, görüntülü ve karşılıklı bir biçimde öğrenme ve değerlendirme fırsatı sunmaktadır. Bunun yanı sıra, çalışma grupları, pratik uygulamalar, tartışma grupları, etkileşimli öğrenme üniteleri ve geri besleme yapıları (tavsiye, yorum, değerlendirme, düzeltme) ile öğretim üyesinin bilgisine güncel bir çerçevede öğrenicinin de ortak olması sağlanmaktadır. Programlarda işlenen eğitim paketleri, dış medya ile desteklenmekte, gazete, makale, uygulama, proje gibi güncel yayın ve uygulamalardan öğrenici haberdar edilmekte ve gereken uygulamalara yönlendirilmektedir.Merkezi izleme ve idare,İşletmeler, BLMYO e-öğrenme altyapısının sunduğu olanakları kullanarak, bireysel ve takımsal performansları ölçebilmekte, personelinin eğitim içeriği ile etkileşimini takip edebilmekte ve hedefleri doğrultusunda ortaya konulan performanslarını değerlendirebilmektedir.Öğrenici entegrasyonu,Bireysel çalışma motivasyonu doğrultusunda kişiselleştirilebilir eğitim içeriği, ayrıntılı raporlama seçenekleri, anlık performans izleme olanakları ile birlikte grup çalışmaları, grubun öğrenmesi ve bilgi geliştirmesine yol açacak sosyal medya teknolojileri BLMYO e-öğrenme sistemleri tarafından barındırılmakta ve karşılıklı öğrenme olgusu çevirim-içi sosyal yapılarla verilmektedir. Tüm bu olanaklar öğrencilere eğitim programlarının başlangıcında yüz yüze yapılan oryantasyon toplantısında aktarılmakta ve öğreniciler bu anlamda yetkinleştirilmektedir. Bununla birlikte e-öğrenme platformu yardım ve kullanma kılavuzları öğrenicinin her zaman başvurabileceği bir kaynak olarak BLMYO sisteminde sunulmaktadır.

Kaynak: BEYKOZ LOJİSTİK MYO




05-01-2011 6534 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 513
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 430
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 429
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861