Riva Deresi diye okunur “Sorunlar Yumağı” olarak anlaşılır

04-05-2021 5633 Yorum yok. Yorum Ekle

Riva deresinin dillere destan olan sıkıntısı, yaz aylarının yaklaşmasıyla yeniden patlak verdi.

Yıllardır çözülemeyen, geçtiğimiz yaz aylarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatları ile sadece Bozhane Mahallesi’ndeki bölümü ile kısıtlı tutulan dere ıslahı, aradan geçen 1 yıllık süre sonrası eski haline döndü.

 

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında derenin Bozhane Mahallesi’ndeki bölümünde çalışma yapan İBB ekipleri, yaklaşık 7 metre derinliğe sahip olan fakat dereye bırakılan atıklardan dolayı 4 metreye kadar düşen dere derinliği temizlenerek yeniden 7 metreye çıkarılmıştı.

 

Havaların ısınması ile kış boyunda derenin tabanında biriken atıklar küçük küçük patlamalar ile su yüzüne çıkmakta. Bozhane Mahallesi sakinleri başta olmak üzere dere boyunda ikamet eden vatandaşlardan gazetemize yapılan bilgilendirmeler sonrası dereyi yerinde inceledik.

 

İncelemeler sırasında, Riva deresinin sorunları üzerine canla başla çalışan Bozhane Mahallesi Muhtarı Evren Önal ile görüşerek gelinen noktada, bizzat olayın içerisinde olan biri olarak bizleri bilgilendirmesini istedik. Teklifimizi kırmayan Bozhane Mahallesi Muhtarı Evren Önal ile birlikte Bozhane Mahallesi Riva deresi kenarında buluşarak, derenin dayanılması zor pis kokuları eşliğinde, konu üzerine görüştük. Durum içler acısı.

 

Haberimizin video bölümünde de göreceğiniz gibi, kış ayları boyunca, dere üzerindeki fabrikaların dereye bıraktıkları atıklar havaların ısınmasıyla gün yüzüne çıkmakta. Derenin kenarındaki birkaç kurbağanın haricinde zift gibi akan suda hiçbir yaşam belirtisi yok.


Yaz aylarında kamuoyunda hizmet üretecek kurumun belirlenmesi adına uzun bir süre tartışılan yetki karmaşasından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bizzat Beykoz’a gelerek Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile hizmet üretme mutabakatına varmışlardı.

Dere kenarındaki vatandaşlar, her yıl bu dayanılması güç koku eşliğinde yaşadıklarından duydukları memnuniyetsizliği dile getirerek, derede yapılan çalışmanın her yıl gerçekleştirilmesi gerektiği ve bir yıl gerçekleşmezse eski haline döneceğini, geçen yıl çalışma yapan belediye yetkililerinden duyduklarını belirtmekteler. Bu sebepten yetkililerin kalıcı çözüm olacak çalışma neyse süreklilik içerecek şekilde yapılmasını talep etmekteler…

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Riva,Riva Deresi,Bozhane,Evren Önal,Doğuş Haber,Ozan Derviş

Videolar

Toplam 1 video bulundu.


04-05-2021 5633 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

“ETEKTE FAZLA TUTULAN TAŞLAR KAMBUR YAPARMIŞ”

17-03-2026 Yorum yok. 1311
Neyir Erkan Şişman

BAYRAM HERKESE GELIR MI?

17-03-2026 Yorum yok. 1194
Hacı Arıcı

83 Yıllık Bir Ömre Bedel KADİR GECESİ

17-03-2026 Yorum yok. 1202
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

FUTBOL AKLI...

17-03-2026 Yorum yok. 1243
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 1157
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

KADIN EMEĞİ İLE ISINAN BEYKOZ

17-03-2026 Yorum yok. 1360
Cüneyt Pulant

Ramazan’da yapılanlar...

17-03-2026 Yorum yok. 1196
Asiye Çakır

BAYRAMIN AYNASINDA BEYKOZ;

17-03-2026 Yorum yok. 1453
Yaprak Akın

Evler Pahalı Değil, Konut Üretmek Pahalı

17-03-2026 Yorum yok. 1147
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 4066
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 9763