Riva Deresi diye okunur “Sorunlar Yumağı” olarak anlaşılır

04-05-2021 5494 Yorum yok. Yorum Ekle

Riva deresinin dillere destan olan sıkıntısı, yaz aylarının yaklaşmasıyla yeniden patlak verdi.

Yıllardır çözülemeyen, geçtiğimiz yaz aylarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatları ile sadece Bozhane Mahallesi’ndeki bölümü ile kısıtlı tutulan dere ıslahı, aradan geçen 1 yıllık süre sonrası eski haline döndü.

 

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında derenin Bozhane Mahallesi’ndeki bölümünde çalışma yapan İBB ekipleri, yaklaşık 7 metre derinliğe sahip olan fakat dereye bırakılan atıklardan dolayı 4 metreye kadar düşen dere derinliği temizlenerek yeniden 7 metreye çıkarılmıştı.

 

Havaların ısınması ile kış boyunda derenin tabanında biriken atıklar küçük küçük patlamalar ile su yüzüne çıkmakta. Bozhane Mahallesi sakinleri başta olmak üzere dere boyunda ikamet eden vatandaşlardan gazetemize yapılan bilgilendirmeler sonrası dereyi yerinde inceledik.

 

İncelemeler sırasında, Riva deresinin sorunları üzerine canla başla çalışan Bozhane Mahallesi Muhtarı Evren Önal ile görüşerek gelinen noktada, bizzat olayın içerisinde olan biri olarak bizleri bilgilendirmesini istedik. Teklifimizi kırmayan Bozhane Mahallesi Muhtarı Evren Önal ile birlikte Bozhane Mahallesi Riva deresi kenarında buluşarak, derenin dayanılması zor pis kokuları eşliğinde, konu üzerine görüştük. Durum içler acısı.

 

Haberimizin video bölümünde de göreceğiniz gibi, kış ayları boyunca, dere üzerindeki fabrikaların dereye bıraktıkları atıklar havaların ısınmasıyla gün yüzüne çıkmakta. Derenin kenarındaki birkaç kurbağanın haricinde zift gibi akan suda hiçbir yaşam belirtisi yok.


Yaz aylarında kamuoyunda hizmet üretecek kurumun belirlenmesi adına uzun bir süre tartışılan yetki karmaşasından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bizzat Beykoz’a gelerek Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile hizmet üretme mutabakatına varmışlardı.

Dere kenarındaki vatandaşlar, her yıl bu dayanılması güç koku eşliğinde yaşadıklarından duydukları memnuniyetsizliği dile getirerek, derede yapılan çalışmanın her yıl gerçekleştirilmesi gerektiği ve bir yıl gerçekleşmezse eski haline döneceğini, geçen yıl çalışma yapan belediye yetkililerinden duyduklarını belirtmekteler. Bu sebepten yetkililerin kalıcı çözüm olacak çalışma neyse süreklilik içerecek şekilde yapılmasını talep etmekteler…

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Riva,Riva Deresi,Bozhane,Evren Önal,Doğuş Haber,Ozan Derviş

Videolar

Toplam 1 video bulundu.


04-05-2021 5494 Yorum yok. Yorum Ekle
Asım Özdemir

SPOR ETKİNLİKLERİ

13-10-2025 Yorum yok. 1006
Ozan Derviş

Dün Dündür, Bugün Bugündür

26-09-2025 Yorum yok. 1792
Neyir Erkan Şişman

Vefasızlık da Hatırlanır

26-09-2025 Yorum yok. 1541
Erdal Uzuner

GERÇEK GÜNDEM

26-09-2025 Yorum yok. 1528
Cüneyt Pulant

Ben Umudumu Kaybetmedim

26-09-2025 Yorum yok. 1593
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

AYASOFYA

26-09-2025 Yorum yok. 1273
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

Toplumsal Çöküş

26-09-2025 Yorum yok. 1601
Hacı Arıcı

Kendini Düşünen İnsan ve Hayattaki Sınavı

26-09-2025 Yorum yok. 1377
Yaprak Akın

Ekonomi, Rayiç, Vergi, Satış Zinciri !!!...

03-09-2025 Yorum yok. 2614
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4322
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5052