YARDIMLAR, SAHİPLERİNE SEL GİBİ AKIYOR

18-09-2021 1998 Yorum yok. Yorum Ekle

Yasemin Bayraktar Başkanlığındaki Yardım Seli Derneği Yönetim Kurulu, kuruluşundan günümüze kadar olan çalışmalarını Poyrazköy Timana Kafe’de gerçekleştirdikleri mükemmel etkinlik ile davetlilerini bilgilendirdi.


Yaklaşık bir yıldır çalışmalarını beğenerek yakından takip ettiğim Yardım Seli Derneğinin etkinliğine, mensubu olduğum her üç Sivil Toplum Kuruluşunun Yönetim Kurulu Üyesi olarak katılma şansı buldum.


Yasemin Bayraktar ve arkadaş grubunun kurumsallaşmadan önce başladıkları çalışmalar, öncelikle köyün hanımları, esnafları ve her zaman yanlarında olan köy muhtarının büyük destekleriyle çığ gibi büyümeye başlaması sonrasında Yardım Seli Derneği olarak kurumsallaşma kararı almışlar.


Beykoz’da pandemi sürecinin en etkin Sivil Toplum Kuruluşlarından olduğu gözlenen Yardım Seli Derneği Yönetimi, hayırseverlerin taleplerine oldukça çabuk ve bir o kadarda gönülden destek vermeleri sebebiyle, hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine bir an evvel ulaştırabilme gayretiyle açılış ve tanıtım yapamadan, günümüze kadar gelmişler.


Beykoz’da önemli birkaç etkinliğin gerçekleştiği bir günde Beykoz dinamiklerinin hepsinin davet edildiği Poyrazköy Timana Kafe’de yapılan tanıtım gecesine, Beykoz’un birçok tanıdık simasının katıldığı gözlendi. Yerel Basının neden olmadığı hatırlatıldığında, basın ile ilerleyen süreçte özel olarak bir araya gelecekleri vurgulandı.


AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, AK Parti İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi ve Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, MHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Bülent Gökdağ, Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Safi, Beykoz Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Anıl Çınar, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Poyrazköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalafat, Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç, Ortaçeşme Mahallesi Muhtarı Nuri Dik, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği(BİSK) Başkanı Asım Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Beykoz Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Taştan, Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği Başkanı Dilek Bülbül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Osman Topuz, kalabalık etkinliğin anons edilen katılımcıları oldu.


Dernek Başkanı Yasemin Bayraktar yaptığı açılış konuşmasında konuklarını selamladıktan sonra haberimizin video bölümünde de olduğu gibi derneklerinin etkinliklerini davetlilere sırayla aktardı;

 - Bebek ve çocukların sağlıklarıyla ilgili doktor, ilaç, hastaneye götürme, cerrahi müdahaleler, hijyenik temizlik ürünleri ve giyecekler ve bebekler,

 - Bayramlarda kimsesiz ve öksüz çocuklara bayramlıklar alımı, ihtiyacı olan ailelere ramazan kolileri ulaştırılması,

 - Çocuklara özgürce alışveriş yapabilecekleri ortamlar sağlanması,

 - Bayramlar dışında da ailelerden gelen gıda taleplerini incelememiz sonrası adreslerine ulaştırma,

 - İhtiyaç sahibi ailelere kira ve fatura ödeme desteği ile özellikle yeni evlenen ihtiyaç sahibi çiftlere beyaz eşya ve çeyiz desteği,

 - Adaklık kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması,

 - İçine kapanık ailelerin özgürce alışveriş yapabilmeleri için alışveriş kartları verilmesi,

 - Yine ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, çanta, giyecek, tablet gibi ihtiyaçlarının karşılanması,

 - İlçenin özel kurumlarına, çocuklarına yakın olmak ve ihtiyaçlarına destek olmak,

 - Çalışmalarımızın bizi aşması sonrası gelen talep ile Afrika’da su kuyuları açtırıp, yetimhanelerde iftar davetleri verdirmek,


Yasemin Bayraktar konuşmasının sonunda tüm katılımcılara tekrar teşekkür ettikten sonra Protokol konuşmaları sonrası tüm katılımcılar içerisinden arzu edenlerin mikrofondan duygularını aktarabileceklerini belirtti.


Yapılan tanıtım bilgilendirmesinden sonra duygularını aktarmak için AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ve Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ile Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu yaptıkları konuşmalarda, kullandıkları ortak dil ile Yardım Seli Derneği’nin Başkan ve Yöneticilerini kutlayarak, kendilerine düşen her türlü desteği her zaman vermeye hazır olduklarını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Oldukça sakin ve bir o kadarda güzel ortamda gerçekleşen gecede misafirlere ikramda bulunulurken günün hatırasına Dernek Logolu özel kumbaralar armağan edildi.


Gecenin sonunda Poyrazköy Camisi İmam Hatibi Emre Uzer’in gerçekleştirdiği Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası etkinlik son buldu.

 

 

 

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


18-09-2021 1998 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1174
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 917
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 764
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 726
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 689
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 676
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 661
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 523
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 509
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1179
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 916