Yöremiz – Kültürümüz – Tarihimiz

28-09-2018 3153 Yorum yok. Yorum Ekle

Kıymetli Dostlarım; Adından da anlaşılacağı gibi Doğuş Haber’de bu köşemizde YÖREMİZ, KÜLTÜRÜMÜZ, TARİHİMİZ olarak yazılarımı siz dostlarımla paylaşacağım.

Güzel Beykozumuzun sesi, kulağı, gözü olan bu gazetede Doğuş Haber ailesinde olmak benim için onurdur. Bu imkânı bize sağlayan başta Doğuş Haber’in sahibi, Beykoz Sevdalısı, Gönül İnsanı, Kıymetli Ozan Derviş beye, Doğuş Haber Ailesine ayrı ayrı şükranlarımı arz ederim.

Bu köşemizde, yaşamış olduğumuz boğazın incisi Beykozumuzun bilinen, bilinmeyen tarihi ve kültürel güzelliklerini, geldiğimiz yörenin özelliklerini paylaşacağız…

Dünyada ülke denince akla Türkiye gelir… Türkiye denince İstanbul, İstanbul denince elbette ki surlarla çevrili tarihi yarımada gelir. Ancak bütün güzellikleri bir arada barındıran Beykoz’un ayrıcalığı vardır…

Tarihiyle, Karadeniz’e sınır olmasıyla, Boğazıyla, boğazda bulunan 3 köprüden ikisinin Beykoz’da olmasıyla, Bakir ormanlarıyla, tarihi yalılarıyla, su ürünleriyle, balığı ile Yeşiliyle, temiz havasıyla, kaynak sularıyla, mesire yerleriyle, manevi değerleriyle, Yuşa As. Akbaba Sultan, Kırklar Sultanıyla, Uzun evliyalarıyla eşsiz güzellikte olan yerin adıdır Beykoz…

İşte bu güzel ve özel Beykozumuzun değerlerini siz gönül dostlarımızla paylaşacağım… Çünkü bu megakent İstanbul, Peygamber Efendimizin müjdesine mashar olmuş özel ve nadide şehirdir. “Konstantin elbet fethedilecektir, onu fetheden komutan ne güzel komutan, askerleri de ne güzel askerdir.” buyuran Hz. Muhammed(SAV) 1440 yıl önce müjdelemiş ve o komutan, Fatih Sultan Mehmet ve onun Askerleri. Bizlerde onların torunlarıyız…

Böylesi bir şehirde yaşamanın elbette bir bedeli olmalı. Kim nereden hangi ilden gelirse gelsin kıymetini bilmeli, bulunduğu beldeye önem vermeli, tarihini bilip kültürünü yaşatmalı.

İstanbul Türkiye’nin bir mozaiği olduğu gibi Anadolu Yakasının nadide beldesi şirin ilçesi Beykoz’da aynı özelliği taşıyor… Önce Anadolu Hisarı sonra Rumeli Hisarı yapıldı. Rumeli’den önce atalarımızın yurdu Anadolu yine vardı.

Bu özel ve güzel, şirin ilçemizde yaşamanın bir bedeli var düsturu ile sizlere zaman zaman tarihi bir yerini, burada yaşayan ancak başka illerimizden gelen hemşerilerimizin kültürünü manevi değerlerimizi, hayatta olmayan Beykoz’da iz bırakmış Beykoz Sevdalılarını, Hayatta olan Beykoz’a gönül vermiş kıymetleri, dini ve milli günlerimizi, gecelerimizi bu köşeye taşıyıp siz dostlarımla paylaşacağım.

Çünkü bende Beykozluyum 34 yılımı burada geçirdim. Çocuklarım burada doğdu, büyüdü, Dede oldum… bir vefa borcu olarak, denizderyada bir damla misali borcumu ödemek için Doğuş Haber’de bu köşeyi uygun gören Kıymetli Dostum Ozan Derviş beyin sahibi olduğu sizlerin gazetesi Doğuş Haber’de ayda bir defa huzurlarınızda olacağım.

Dostluklarımızın daim ve kaim olması ümidiyle Doğuş Haber’de Dostane buluşalım… Dua eder dualarınızı beklerim.

Not: Kılıç Ailesi’nin büyüklerinden Emine Teyzemiz(Akbaba Muhtarı Yüksel ve Muzaffer Kılıç’ın anneleri) geçtiğimiz günlerde Hakkın Rahmetine kavuşmuştur. Kılıç ailesine ve sevenlerine Başsağlığı, merhumeye ise rabbimden Rahmet Dilerim. 

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 490
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787