KORONAYAK…!!!

26-03-2020 2369 Yorum yok. Yorum Ekle

Yeryüzü, asırlar boyu toplu ölümlere neden olan birçok Pandemi’ye sahne olmuştur. Milenyum yılı diye diye böbürlendiğimiz ve teknolojinin tavan yaptığı bir Çağ’da öyle geldi ki, 5 büyük güçten biri olduğu sanılan Çin önce sendeledi ama yıkılmadı.

Ve bir başka güç...!!!

Avrupa Birliği üzerine gelen korona dalgasını seyrederken, altında kaldı. Başta İtalya, İspanya en büyük darbeyi alan ülkeler oldu. Tabi ABD’yi ayrı bir yere koymak lazım, Dünyayı ben yarattım edasıyla dolaşan Tramp’ın gafil avlanışını izledik.

Birçoğumuz eve kapanıp televizyonkolik olduğumuzdan sizlerde her şeye vakıfsınız. Bende biraz iş, biraz televizyon programlarım, biraz da evde televizyon başında edindiğim izlenimlerime, kendi görüş ve düşüncelerimi katacağım.

Hastalığın duyulduğu tarihten itibaren pür dikkat kesilmekle birlikte Dünya’yı bu kadar hızlı ve ürkütücü sarabileceğini öngöremiyordum, ancak en başından tüm dünya neden Çin’e gidiş gelişlere kota koymayı akıl edemedi merak ediyorum.

Zira, Çin’i, ABD –İsrail ve Rusya bile kendileri için tehdit olarak gördükleri bu ülkeye karşı bu tavrı takınamadılar. Tabi Diğer ülkeler de…

Neden diye sormadan edemiyorum. Tamam dünya global bir küre, herkes her yerde, işler evrensel, gidiş gelişler sayısız. Lakin bu başka bir şey. Bile bile lades oldu Dünya.

Üstüne üstlük, daha düne kadar her yerde, her konuda orta yaş denilen 65 ve üzeri yaşlı sınıfı ilan edildi. 24 saatte hayatları başka bir evreye girdi. Önce İran ve sonra biz tanıştık Pandemin ile…

E uzay çağı dediğin de böyle olmalı, astronot kılıklı görevliler sokakları dezenfekte ediyordu, sanki virüs kuş olup uçuyor her yere konuyordu.

Önerilen tavsiyelerde saf alkol veya kolonya ile el yıkama ve maske takma da sıkça yapıldı. Öyle ki, tuzlu su veya sirke ile gargaradan söz edenlerde oldu ve onlara inanarak saf alkol içerek ölenlerin olduğu ülkemde,

Kendi arabasında, üstelik de tek başına seyahat edip, MASKE takanlar biraz komik oluyor diye düşünürken… COVİD-19 tanısı konulan sanmaktan kendimi alamadım.

Zira 15.gün programlara çıkan uzmanlar, sadece hastalık teşhisi konulanların, hastaların Maske takmaları gereğini üstüne basa basa anlatıyorlardı.

Ve el yıkamanın korunmada en önemli basamak olduğu gerçeği netleşiyordu. Yani, Çin’de 75 gün önce ortaya çıkan Corona’yı kimse ciddiye almamış anlaşılan.

Yurtdışından geleceği gün gibi belliyken, o dakikadan sonra sinek bile girse 14 gün karantinaya alınsaydı şu an örnek ülke olmuştuk…

Doğal olarak halk da ciddiye almadı. Almıyor da..!!

Bu gidişle, KORONAYAK olacağımız kesin...

Başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA ve Bilim Kuruluna, hayatlarını riske atan Doktor ve tüm sağlık ekiplerine sonsuz şükranlarımı sunarken, ülke gerçeklerini bildikleri halde, her mevzuyu siyaseten ele alıp olur olmaz paylaşımlar yapan, remi açıklamalara hiçbir zaman inanmamayı marifet sanan birtakım insanlara cevap olarak bazı ekonomik ve sosyal iyileştirmeler yapan Devletime ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekibine saygılarımı sunuyorum.

Temennim o dur ki; Başta Ülkem ve tüm dünya bu badireden en az hasarla kurtulsun. Lakin hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kanaatindeyim.

Ah, birde şu savaşlar, yoksulluklar bitse, siyaset bitip, insanlık ve sevgi başlasa…

İnşallah diyorum... inşallah...

Sağlıcakla kalın...

Sevgi ve saygılarımla…

Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 749
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766