ALTYAPI ÜZERİNE…

26-07-2020 3348 Yorum yok. Yorum Ekle

Sevgili okurlarımız,

Ülke insanımızın hemen her konuda bir fikri var ve onu her yerde dillendirmekten de hiç çekinmez..!

Bazen büyük ve vahim sonuçlara varabilen tartışmaların başlamasına sebep olan fikirlerdir bunlar. Çok bilinmeyen değil, bilakis bilinen iki konudan bahsediyorum..

1-Siyaset

2- Futbol

Malumunuz, Bengütürk TV’de ‘’Hayata Dair’’ diye bir program hazırlayıp sunuyorum. Aslında iki programdı. Biri tamamen spor ile ilgili ve ‘’Dünyanın Sporu’’ idi, bunda bir konukla beraber ben yorumcu idim. sunucu ise bir Kadındı...

Yaşadığımız Covid-19 pandemi sürecinde iki programa da ara vermek zorunda kaldım. Yeni dönem ile birlikte öncelikle Hayata Dair ile tekrar yayınlarıma başladım.

Hayata Dair’de Eğitim, Sağlık, Beslenme, Kültür, Sanat ve Spor dışında, sosyal sorumluluk projelerinin en başındaki Otizm ve Engelli bireylerimize yer veriyorum. Anlayacağınız ’’Hayata Dair” her şeyin olduğu program.

Aldığım kararla, her şeyi bu programda yaşatmaya başladım. Ve hepimizin en çok ve iyi bildiğimizi sandığımız ‘’FUTBOL’da, ALTYAPI’yı” gündemde tutmaya karar verdim.

Hepimizin malumu. Üç beş kulübümüz hariç tüm kulüpler iflasın eşiğinde ve UEFA’nın finansal Fair play takibinde ve denetleniyor. Bunların tamamına transfer yasağı geldiği malumunuz.

Ve onlarca televizyon kanalları spor programlarında ,sanki bütün bunlar bir yılda olmuş gibi yalan, yanlış, yanlı ve sansasyonel popülist açıklamalarla program yaparken, yıllarca ihmal edildiğini iddia ettikleri ALTYAPI’nın yokluğundan bahsedip, TEĞET geçiyorlar ve dillerinde yine milyon avroluk topçular.

Oysa alt liglerde oynayan tüm futbolcular bir şekilde yok denilen altyapılardan çıkıyorlar. Sabırsız ve tahammülsüz taraftar kitlelerine kulak veren ANLIK başarıyı hedefleyip, o başarı!! ile boyadıkları gözlerden Trilyonları kaçırıyorlardı…

Asıl sorun, altyapısı olmayan bir altyapımızın olması…

Var olan altyapıyı geliştirebilecek yöneticilerin olmayışı…

Ve de kulüpleri öz sermayeleri ile ayakta tutacak üst akılların olmaması yüzünden Futbol, OYUN olmaktan çıkıp, OYUNCAK oldu ülkemizde… Maalesef…

Ve Ben,, programımda, TÜRK FUTBOLUNDA ALTYAPI ve SORUNLARI adı altında programımı dizi haline getirip, her hafta Futbolun mutfağından, idealist genç, yaşlı Teknik Adam ve Antrenörlerin görüş ve düşüncelerini, örnekleri ile siz izleyicilerimize aktarmaya çalışacağız.

Bu konu da en büyük görev Ailelere düşüyor..!! Her zaman olduğu gibi… Hep inandığım bir gerçek var ki, o da Eğitim Aileden başlar...

Küçük yaşlarda futbol okullarına veya Altyapılara giden çocuklarımıza, Futbolculuğun Meslek olduğunu, çok para kazanmanın yanında, insan olmayı, Arkadaşlarına, Rakiplerine saygıda kusur etmemelerini, Başarı yolunun Çalıştırıcılara duyacağı sevgi ve saygıdan geçtiğini, tüm kötü alışkanlıkların panzehrinin spor olduğunu anlatmanın yanı sıra..

Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün ‘’Ben sporcunun, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’’ sözünü ve hatta her işi başarabileceğini de, ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kan da mevcuttur.’’u hatırlatmalı…

Biz hatırlatacağız, hem de fazlasını,,

Takipte olun…

Sevgi ve saygılarımla…

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 393
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 487
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787