Tek Kare

24-02-2022 1673 Yorum yok. Yorum Ekle

Mesleki ilerleyişim sebebiyle, fotoğraf okumayı iyi bilirim. Tabi bahsettiğim fotoğraflar kaygısal yaklaşımlarla düzenlenmiş olanlar değil. Bir haberin içinde yer alan bir anlık görüntü, ardından manşetlere taşınan tek kare fotoğraf…

Uzun zamandır aklıma kazınan, derdini bu denli net anlatabilen birkaç kareden biri. Öğrencilik yıllarımızda tek kare fotoğrafa bakıp yorumladığımız günlere nazire edercesine, o an da takılı kaldım.                          

Ne de güzel anlatıyordu derdini ve ne güzel geçirmişti saf duygularını hepimize. Alın terinin ne olduğunu öğrendiğim ailemde, bir emekçinin bakışlarını hemen tanırım. Hem hakkını istiyordu hem de içinde bulunduğu durum için üzüntülüydü bu mu emeğin karşılığı der gibi bileğindeki kelepçeleri gösteriyordu.

O ana gidin gözlerine dikkatli bakın, ev geçindiren, çocuk okutan, belki sağlık sorunlarıyla uğraşan, kesin her ay faturalarla boğuşan, ay sonunu getirmenin derdiyle içi yanan bir adam göreceksiniz. Daha birçok madde ekleriz, ekleyebiliriz biliyorsunuz, bu devir de nefes almak bile güç.

Kurum sahibinin Beykoz’da yaşıyor olması sebebiyle, hareketliliğin ilçedeki akışını yakından takip ederken, eylem haberini de almıştık. Eylemlerin ardından işçilere müdahale eden emniyet kuvvetleri de aslına bakarsanız durumdan memnun değillerdi. Eleştirel anlamda yaklaşımlarım bir yana, onlarında kalp taşıdığını bilerek, babası yaşındaki adamı hakkını aradığı için kelepçeleyip arabaya koyarken, onlar da üzgündü. Olayın ardından konuyla ilgili üzüntü dileklerini de kurum olarak paylaştılar. Öte yandan hak aradıkları, eylemlerde yer aldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan insanlar vardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

Durum böyle seyrederken, Ahbap Derneği Başkanı Sanatçı Haluk Levent, daha öncede aracı olduğu gibi meseleye el attı. Günlerdir uğraştığını bir kez de kendi dile getiren Levent, 8 saatlik toplantının ardından işçilerin tüm isteklerinin kabul edildiğini, boykot ve eylemlere katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin, işlerine geri dönmeleri konusunda mutabık kalındığını sosyal medyasından duyurdu.

Olayın çözülmüş olmasına çok memnun olsam da kafam da beliren sorulara engel olamayarak, sizlerle de paylaşmak isterim.

Ya Haluk Levent olmasaydı? Bu işe hiç karışmasaydı? Bürokratik işleyişi takip ederek nasıl bir sonuç alırdık düşünmeden edemiyorum. Bu serzenişle zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu her sisteme karşıyım. Gerçek bir adil düzen, kimsenin variyetine göre şekillenmez. Bu devirde kimse canı yanmadan elini taşın altına koymaz oldu. İşte tam da bu yüzden çevrenizde çıkarsız, iyilik yapan insanlara sıkı sıkı sarılın. Bugün size yardım ederler, yarın hakkını aradığı için kelepçelenen haberlerde gördüğümüz o amcaya...

Sağlıkla Kalın….


Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 514
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 639
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 512
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 453
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 428
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 428
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 411
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 464
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1135
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 860