Asil Kan

26-08-2022 2088 Yorum yok. Yorum Ekle

Ülkemizdeki göçmen durumu maalesef ki almış başını gitmiş durumda, daha önce de yazılarımda dile getirdiğim bu meselenin diğer boyutlarına dikkat çekmek istiyorum.

Neredeyse 3,5 milyonu aşkın Suriyelinin yaşadığı ülkemizde, bir yandan da kaçak göçmenler meselesi ve bu konuya Avrupa'nın vurdumduymaz tutumu şu sıralar gündemde.

Avrupa göçmenleri elimizde tutmamız için girişimlerde bulunup, ödenek sözleri verirken, ülkemizi bu konuda güvenli liman olarak görmekteler.

Peki, ama neden sadece Türkiye?

Coğrafi durum olarak bakıldığında, Yunanistan’ın da bu konuda taşın altına elini koyması gerekirken, Yunanistan tam tersine, karşısındakilerin insan olduğunu unutup, tamamen onlardan kurtulmaya ve öldürmeye yönelik insanlık dışı bir politika izlemekte. Bu uygulamalarına sadece bizler ses çıkarmakta ve eleştirmekteyiz.

Yıllarca Avrupa’nın şımarık çocuğu olarak adlandırılan Yunanistan’ın bu yakıştırmayı ne kadar hak ettiğini de bir kez daha tüm gerçekliğiyle görmüş oluyoruz.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, Türkiye’nin göçmenler için umut kapısı olduğunu söylüyor; lakin Türkiye artık dolup taşıyor.

Kafanızı nereye çevirseniz, başka milletten insanla karşılaşıyorsunuz. Çok sesliliğe karşı biri olmamakla birlikte, Türkiye’de Türklük Bilici'nin yitirilmemesi gerektiğine de inanıyorum.

Şu an Türkiye’yi bir vaha olarak anlatan Sayın Devlet Büyükleri, sizlere sesleniyorum. O vaha, kültürüyle, örf, adet, gelenek, görenekleriyle birlikte yara aldı ve hala almaya devam ediyor. Ben kan kaybını küçücük dünyamda her gün gözlemleyebiliyorum. Bu meseleye katî suretle çözüm bulunmalı, artık savaşlar er meydanlarında değil, bu şekilde kültürlerin bozulmasıyla oluyor.

Atatürk der ki, "Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür."

Korumak bizim vazifemizdedir. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızda ki Asil Kan da mevcuttur!

Saygılar…