BEYKOZ’DA BİR DUAYEN…

28-11-2022 861 Yorum yok. Yorum Ekle


Dünyaya geliyoruz, büyüyor, gelişiyor ve toplum bireyleri arasına karışıyoruz. Sosyal hayata atıldığımızda her birimiz imkân ve olanakların yanı sıra beceri ve yeteneklerimiz çerçevesinde görevlere talip oluyor ve iş becerilerimizi elde ediyoruz. Bu ilerleyiş ve seçimlerde, ebetteki Aile yapımız çok çok önem arz etmekte olmakla birlikte bunun tam tersi durumlara da şahit oluyor, imkânlarının farkında olsa da kendi dünyasında kalan insanımız da az değil.

Siz hangi gruba giriyorsunuz bilemem ama bir kendimi bilirim birde yakın bir iki dostumu ki; bunlardan en önemli ve değerlisi, Ozan DERVİŞ…

Evet yanlış okumadınız, Gazetemizin sahibi, kurucusu, eski radyocu, Şişe Cam Emekçisi Ozan DERVİŞ. Kendisi ile yollarımızın kesişmesi, 90’lı yılların başları ve her yıl düzenlenen, Mesudiye Köyleri arası futbol turnuvaları dönemine rastlar. Çalıştığı iş yerinden arta kalan zamanlarını, toplumsal olaylara ayırdığını görüp izlediğim Kemalettin’i daha sonra, yöresel sivil toplum kuruluşu için planladığım çalışmalara davet ettiğim de hiç tereddütsüz olumlu yanıt verdi. Belli ki, ne istediğini bilen nerelerde yer almayı kafasından geçiren ve hatta benim yaptığım çalışmaları gözlemlemesi sonucu hızlıca katılım sağlayacak derecede, öngörü sahibi, becerikli bir vatandaştı.

Beykoz Paşabahçe’de ve vardiya usulü çalıştığı fabrika temposunu, mesaisini bile yaptığımız toplantılara göre ayarlamaktan geri kalmayan ciddi ve çalışkan biri. Öyle ki, STK çalışmalarımız İstanbul’un dağınık semtlerinde olmasına rağmen hiç yüksünmezdi. Kendisi ile görüşerek, ona yapılan toplantılarda alınan kararlar, notlar ve konuşmalar ile ilgili bilgi bankası yani grubun sekretaryası olmasını bir kez söyledim, ikiletmedi. Benim, kalem kırtasiye merakım ve renkli kalem (kılıf olarak) tutkumu kendine örnek alıp, tuttuğu takımın renklerine öncelik tanıyarak bana nispet yapmaktan da geri kalmıyordu.

Ama işini en iyi şekilde yapan, çalışkan ve disiplinli bir kişilikti. O dönem yaşadıklarımızın bende olanından belki fazlası da kendisinde var. Çalışma arkadaşlarımız, disiplinimiz, programlı çalışmalarımız yanında arkadan vurulduğumuz anlar ve vurduğunu sananlar… Hakkımızı gasp edenler, adaletsizler, iki yüzlüler… Artık ne varsa…

Toplum güvenini kazanan Ozan DERVİŞ aracılığı ile tarafıma Kulüp Başkanlığı teklifi geldiğinde, iki gün düşünüp evet cevabımı verirken, ilk şartım, yanımda olmasıydı, oldu da… Yeni bir sivil harekât hikayesi başlattık kendisi ile kulüp yönetim kurulu Genel sekreteri görevi onundu. İkimiz de eski bir sporcu ruhu taşıyan bireyler olarak, başarıdan başka hedefimiz yoktu… 1978 yılından o tarihe, (1995) Dünya kupası organizasyonu tadında spor turnuvası düzenleyen Mesudiyelilerin, Federe kulüp özlemini gideren yönetim kurulu Başkanı olurken de benimle birlikteydi...

Türk halk ve sanat musikisine olan ilgisi ve tutkusu, girişimci kişiliği ile her insan ile diyaloğunu saygı sevgi çerçevesinde ve haddini bilerek yapan bu güzel insan, o sıralar bir de Radyo programcılığına başladı. Bir kez de beni konu etmeyi ihmal etmedi. Benim de onu TV programlarıma konuk etme şansım oldu. Zaman aktı, 3 yıl çok başarılı olduğumuz kulüp yöneticiliğimizin ardından işlerimizin başına döndük ama biz kendisi ile kardeş ağabey ilişkimizi hiç koparmadık…

Yeteneklerinin farkında olan, medeni cesareti üst seviye kardeşim, bir iki sene sonra Basın dünyasına adım attı. Birkaç kez bana Yerel de olsa bir Radyo kurmamı söylemesine rağmen, işime olan tutkum ve biraz da yalnızlığım nedeni ile kulak arkası etmiştim..

O adım attığı Basın arenasında Beykoz Doğuş Haber olarak emin adımlarla ilerlerken, yetiştirdiği  iki güzel evladı da bu alanda eğitim aldılar. Ve çok kıymetli eşi, her an ve daima yanında oldu. Halkın gazetesinde, bu köşeden bana da siz kıymetli insanlara ulaşma şansı verdiği için ayrıca teşekkürü borç biliyorum. Ama o en çok da eli, gözü, kulağı olduğu, doğası, manzarası, havası ve bakirliği ile İstanbul’un nadide ilçesi Beykoz’a adanmışlığı ile bilinir oldu.

Resmi makamlar, eğitim kurumları, spor kulüpleri ve bir çok sivil toplum kuruluşu ,onun engin tecrübelerinden ve herkese eşit mesafede olan duruşundan faydalanmak için sıraya girseler de, Ozan DERVİŞ, marka olan etkinliklerinden biri olan ve 9.cusunu organize ettiği Beykoz Şiir Akşamları ile adını tarihe Altın harflerle yazdırmış oldu. Birçok sosyal girişim ve organizasyon belki akıllarda kalır ama Beykoz Şiir Akşamları yediden yetmiş yediye her ferdin bekleyeceği ve içinde olmak için can atacağı, edebiyat ve sanat etkinliği olup, Beykoz’a da çok yakışmaktadır.

Ne mutlu sana, kardeşim, arkadaşım, dostum… Ne mutlu bana, ailene…

Beykoz da iz bırakan dostum var.


Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 514
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 640
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 512
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 455
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 429
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 428
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 411
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 464
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1135
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 860