SÖYLEMEZSEM OLMAZ

27-06-2024 1174 Yorum yok. Yorum Ekle


Toplumun kanat önderleri tarafından büyük fedakârlıklar ve emekler ile kurulan, tüzükleri doğrultusunda, Halkımıza hizmet götürmeye çalışan çok başarılı Sivil Toplum Kuruluşlarımızın yanı sıra, çalışma rotasından çıkma meyilli olan bazı Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da bulunduğu bir gerçek.


Aslında bu tür kuruluşları, etik kurallar dahilinde isimlendirebilirim de, burada da hep övündüğüm ve ömrümün sonuna kadar da övüneceğim Beykozluluk anlayışım ağır bastığı için mesleki birikimimden taviz vererek “kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” mantalitesinden yola çıkarak yazımı kaleme aldım.

Aşağıda kaleme aldığım yazı konularını geçmişte “kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” hicviyle muhataplarına da yansıtmaya çalışsam da, gelinen nokta da bu tür bir köşe yazısı paylaşımı durumum hâsıl oldu. Tabi ki de bu yazı konusuna uymayan, kurallar dâhilinde çok güzel işler yapan Sivil Toplum Kuruluşlarına da çok büyük saygı duyarak önlerinde saygıyla eğiliyorum.

Konunun asıl olan bölümünde ise, yine kimseden aşağı kalmayacak kadar ruhumda olan Beykozluluk anlayışımla, konu eski tas eski hamam anlayışıyla sürdürülmeye devam ederse, başka kuruluşlarında aynı yola girmemesi için konuyu daha net ifadeler ile dile getirmek zorunda olacağımın da bilinmesini isterim.

İşte Bu Sebepten Dolayı “SÖYLEMEZSEM OLMAZ”  

Toplumun her kesimine eşit ve adil mesafede olması gereken, istisnanın dışındaki bazı Sivil Toplum Kuruluşları, olması gereken davranış biçiminden uzak, genellikle kuruluşlarına olan katkıları tartışılan, sanki ön kurgulamayla toplumun özel seçilmiş bireylerinden oluşan, magazin boyutu çok fazla bir topluluk imajı oluşturma gayreti içerisindeler.

Vurgulamaya çalıştığım sivil toplum kuruluşları, geçmişte oldukça başarılı çalışmalarını, daha da ileri seviyeye taşımaları kendilerinden beklenirken, ısrarla magazinleşme adına büyük çaba sarf etmekteler.

Bu beyhude magazin uğraşının boyutu arttıkça, kuruluşlarının tüzel kişiliği gereği, vermeleri gereken hizmetlerinden de o kadar uzaklaşmış olmaktalar.

Ayrıca ilçemizde, başarıları hep üst düzeyde olmuş Sivil Toplum Kuruluşlarını yakın markajda takip eden, toplum içerisinde varlığı ve yokluğu belli olmayan, silik kariyerli bazı aklı evvel bireyler, hiç katkıları olmadığı bu tür Sivil Toplum Kuruluşlarının yörüngesine girip, onları kimlik erozyonuna uğrattıklarını hiç sorun etmeden, kendi PR’larının peşinde olma adına, tüm engelleri atletizm sporcusundan daha hızlı geçmekteler.

Geçmişte çok güzel hizmetler yaparak, gönüllere girmiş olan belirtmeye çalıştığım açıklamaya uyan, istisna dışındaki Sivil Toplum Kuruluşları, özel seçme bireylerin, adeta konu mankeni edildiği magazinsel görüntülerden uzaklaşıp, şirket odaklı değil de, tüzüklerinin kendilerine tanıdığı hizmet odaklı çalışmalarına dönerlerse, toplum vicdanındaki irtifa kaybetmeye başlayan görüntülerinden kurtulup, eskisi gibi örneklerle dolu birçok yeni hizmetlere aracılık etmiş olurlar. 

Ozan Derviş

SÖYLEMEZSEM OLMAZ

27-06-2024 Yorum yok. 1175
Neyir Erkan Şişman

TUVA

13-06-2024 Yorum yok. 871
Erdal Uzuner

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

13-06-2024 Yorum yok. 952
Asiye Çakır

SİZ KAZANDINIZ, BİZ KAYBETTİK...

13-06-2024 Yorum yok. 879
Cüneyt Pulant

BURUK BAYRAM

13-06-2024 Yorum yok. 768
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri

13-06-2024 Yorum yok. 978
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

YAPRAK DÖKÜMÜ

13-06-2024 Yorum yok. 782
Hacı Arıcı

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ?

13-06-2024 Yorum yok. 870
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

19 MAYIS BİR BAŞLANGIÇ

24-05-2024 Yorum yok. 594
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 821