GÖNDELİÇ TEPESİ ÜZERİNE…

28-08-2024 675 Yorum yok. Yorum Ekle

2 bin 730 rakım ile Ordu'nun en yüksek tepesi olan ve büyük bir bölümü Mesudiye sınırları içinde bulunan Göndeliç'e, ilimizin turizmini yılın tamamına yaymak amacı ile yola çıkan Büyükşehir yetkililerinin girişimleri sonucu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Müdürlüğü’nün teknik personellerine yaptırdığı incelemeler sonucu buraya, Kayak merkezi ve Telesiyej için uygun raporu verilir.         

Tam da buranın ruhuna uygun bir proje. Çambaşı kayak merkezine de 10 km mesafede. Yani birbirine entegre iki tesis. Üç yanı denizlerle çevrili ve dört mevsimin yaşandığı ülkemizde kış aylarının daha uzun sürdüğü bölgeye en uygun proje ve yatırım. Ülkemizde böyle tesis sayısı iki elin parmak sayılarını bulmaz. Neresinden bakarsanız bakın olağanüstü tanıtım ve imkanlar zinciri olabilir.

Turizm ve gelir kaynağı olmanın yanı sıra sosyal ve kültürel hayatımıza, bölgeye ve insanlarına ivme kazandıracak bir proje.

O da ne!!!

Böyle bir projeye Mesudiye Karagöl Yaylaları Çevre ve Turizm Derneği olmak üzere karşı çıkıldığı haberlerini okuyunca insan dumura uğruyor! Unvanının içeriğinde "Turizm" ibaresi bulunan bir kurumun, Kayak merkezi projesine karşı olma gerekçesi ne olabilir ?

Ben buna neden aramam, art niyet ararım ya da siyasi bir tavır. Ama ne tavır! Böyle olmamalı. Mesudiye’nin en tepesi, kimselerin çıkmadığı, çıkanların da, keyfe keder bir takım tutkularını ya da hobilerini giderdiği kısa zaman dilimleri dışında, ıssız, soğuk,  başında duman eksik olmayan dağlar ,  bölgeye hava konusunda olduğu gibi ekonomik alanda da nefes olacaktır.

Bölgenin, tarıma pek uygun olmaması, hayvancılık ve besicilik konusunda da sınırlı sayıda insanın yaşıyor olmasını göz önüne aldığımızda böylesi tesisler adeta, can simidi. Devlet, 80’li yıllarda Ordu Spor futbol takımının sezon öncesi gelip kamp yaptığı Keyfalan yaylasına kamp ve spor tesisleri yapmayı planlasa, ona da mı  karşı çıkılacak?

Kayak merkezi projesinin yapılacağı konumdan daha çok yaşam alanımız içinde bulunan Keyfalan için veryansın çok daha fazla olacak bu tarz düşüncelerle. O zaman akla gelen tek soru? Yerel anlamda, örgütlenmenin (örgütlü olup olmadığımız da tartışılır ya!!) toplantılar, seminerler yapmaktaki amaç ne idi !?

34 yıldan bu yana yapılan, Mesudiye kurultay toplantıları, Türkiye ve Dünya demokrasi forumlarında amaç ne idi!? Madem, yatırım istemiyoruz! Gelsinler, toplanalım, konuşalım, ağırlayalım, yiyelim içelim gidelim mi?

Harcanan milyonlar da cabası. Elbette bir çok getirisi oldu bu toplantıların ama hepsi heba oldu, yok oldu gitti. Neden sonra böylesi büyük maliyetli ve enternasyonal bir yatırıma karşı koymakta neyin nesi ..

Yazık değilmi ?

Turizm, ekonomi ve kültürel olarak çevremizin tanıtımı için yapılan girişimler ve oturumlar her geçen gün zayıflayıp etkisini kaybediyorken, ülkeye, dünyaya entegre olmak, devlet eli ile yapılacak bu gibi projelerin belki de lokomotifi olacak, Göndeliç Kayak Merkezi’ne olanca gücümüzle destek olmalıyız.

 

 

 

Ozan Derviş

YAZARKEN BİRAZ EMPATİ YAPILMALI

28-08-2024 Yorum yok. 784
Neyir Erkan Şişman

EN-GEL

28-08-2024 Yorum yok. 631
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

GÖNDELİÇ TEPESİ ÜZERİNE…

28-08-2024 Yorum yok. 676
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 690
Cüneyt Pulant

Kadın Basketbol Takımımız

28-08-2024 Yorum yok. 723
Hacı Arıcı

DOĞDUYSAK ÖLECEĞİZ, GELDİYSEK GİDECEĞİZ

28-08-2024 Yorum yok. 672
Erdal Uzuner

MÜLKİYET VE İMARDAKİ GELİŞMELER

28-07-2024 Yorum yok. 1262
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri-2-

28-07-2024 Yorum yok. 866
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1426