Dokuzuncu köy ile onuncu köy arasında yolculuk...

26-09-2024 822 Yorum yok. Yorum Ekle

Hep klasik bir sözüm olmuştur; dokuzuncu köyden kovsalar bile mücadelemi onuncu köyde veririm diye. Artık öyle değil, yeni bir köy arayışı yok tüm mücadelem içerisinde bulunduğum dokuzuncu köy için olacak.

Arşivimi dolaşırken 2009 yılında, Eylül rumuzlu bir okuyucumun, hep dokuzuncu köyde kalmalısın tavsiyesine, on beş sene sonra uyduğum için ne kadar geç kaldığımı anlamış olarak, Eylül rumuzlu okuyucuma teşekkür ediyorum.

Otuz yılı aşan meslekteki bilinen kimliğimden asla taviz vermeyerek, mesleğin yerel ve ulusal boyutunu birbirinden ayırma hassasiyetime de azami dikkat ederek, artık dokuzuncu köyde kalmaya çalışacağım. Kim bu köyden yani dokuzuncu köyden çıkmaya zorlarsa, artık mücadelem de aynı ölçekte farklı bir strateji ile devam edecek.

Beykoz’u bir şekilde birebir yaşayanların, yerleşik Beykoz Halkına ve Beykoz Değerlerine son derece sahip çıkan bir yaklaşım ile Beykoz için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermelerinin ölçüsünün, günümüzde daha da artması gerektiğini düşünmekteyim.

Her dönem olduğu gibi ilçemizin bir merkezi bir de yerel yöneticisi bulunmakta. Yerel Yöneticimiz Beykoz doğumlu olup Yerel Yöneticilikte tecrübesi olan birisi ve Merkezi Yönetimimizin başında da yine aynı tecrübeleri bulunan, birçok görev yerinde tecrübe kazanmış olduğu gibi dünya metropolü olan İstanbul Vali Yardımcılığını yapmış ve mesleki tecrübesi kanıtlanmış bir yöneticimiz bulunmakta.

Bu tecrübe birlikteliğinden çıkacak yönetim şemasına, Beykoz’un Siyasi, Sivil Soplum ve Spor Dünyası ile bunların bileşenleri olan kısaca Beykoz Dinamiklerinin tamamı destek olduğunda, yeni yeni projeler önerdiklerinde gözden kaçan olumsuzlukları ilgili makamlara ulaştırma konusunda gösterecekleri hassasiyetler ile yeni çalışma döneminin eski dönemlerden daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Hal böyleyken, maalesef bu saymaya çalıştığım Beykoz Dinamiklerinin çok büyük bir çoğunluğu, yerel basın ilişkilerine kendi dünyalarınca yeni bir boyut kazandırma yarışına girdiler. Geçmişe bakıldığında belirtmeye çalıştığım Beykoz Dinamiklerinin halkımıza indirilmesi gereken haber içeriği olan etkinliklerinde, ilçe yerel basını titizlikle ve zamanında davet edilirdi.

Maalesef günümüzde eski köye yeni adetler getirildi, genellikle yerel basına haber vermeden kendileri çalıp kendileri söyler bir durum söz konusu olmakta, kurumların ya şoförü ya koruması ya da görevlendirilen bir kişisi önceden de dillendirdiğim gibi tamamen kural dışı çekilen fotoğrafları, kendi portallarında yayınlamayı haberleştirme olarak görmekteler. Çok ısrarcı olunduğunda da ışığına kadrajına açısına dikkat edilmeyen fotoğraflar ile konuyu ifade edemeyen eksik bilgi notu veya resmi yazı ile servis yapmaktalar. Oysaki bu düzen geçmişte etik kurallar dahilinde çok daha iyi işlemekteydi.

Kaldı ki, kimse bu kurumlardan kendi içlerindeki çalışmaları basına haber vermelerini istemiyor, sadece halka indirilmesi gereken çalışmaları için davet bekliyoruz(tabi kendi adıma dillendiriyorum). Davet etmediğiniz bir etkinliği sorguladığımızda haber değerinin tartışmasına giren kurumlar eksik bilgilerle, anı kurtaran paylaşımlar ile kendi mecralarında paylaşımlarını yapmaktalar.

Gelin dostlar bu Beykoz hepimizin ve hepimize yeter, ortak ve etik kurallar dahilinde Beykoz’umuz için ortak bir çaba sarf edelim.

 

Ozan Derviş

Dokuzuncu köy ile onuncu köy arasında yolculuk...

26-09-2024 Yorum yok. 823
Neyir Erkan Şişman

SAHİP ÇIKIN

26-09-2024 Yorum yok. 700
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

OZAN DERVİŞ İLE DOBRA DOBRA...

26-09-2024 Yorum yok. 713
Tuncay Ünde

Beykoz Devlet Hastanesi’nde Önemli Gelişme

26-09-2024 Yorum yok. 773
Yaprak Akın

Boğaziçi İmar Kanunzedeleri-3-

28-09-2024 Yorum yok. 662
Erdal Uzuner

KONUT SORUNU VE DÖNÜŞÜM

26-09-2024 Yorum yok. 747
Hacı Arıcı

BEYKOZ’DA GENÇLER VE GENÇ BİR SİYASETÇİ

26-09-2024 Yorum yok. 877
Cüneyt Pulant

Ümidimiz umutsuzluğa döndü...

26-09-2024 Yorum yok. 791
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 785
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1462