Şaibeli Sandık

05-04-2009 3836 6 yorum. Yorum Ekle
Yerel seçimleri geri de bıraktığımız şu günlerde ilçedeki hareketlilik dinmek bilmiyor. Oyların açıklanması ve sonrasında yaşanan olaylardan, tüm Beykoz Halkı artık haberdar.

Şöyle ki yapılan itirazların ardından yeniden incelenen bazı sandıklarda dahi sonuçların değiştiği ve İl Genel Meclisinde Ak Parti'nin ve Chp'nin üyelikleri 3'er 3'er paylaştığı görüldü. Fakat itiraz edilen Çavuşbaşı sandıklarında hala inceleme başlatılmazken, İlçe Seçim Kurulunun açıklamasında ise, Çavuşbaşından herhangi bir itiraz gelseydi sandık incelemesi başlatılabilirdi fakat henüz ulaşan bir itiraz olmadığı için Çavuşbaşı sandıklarının açılmasının reddedildiği açıklandı.

Başbakan hala dünya gündeminin arasında seçimlerden ve muhaliflerinin oylarının toplamından daha fazla oy aldıklarını söylüyorsa, İktidar Partisi bu kadar kendine güveniyorsa, neden Çavuşbaşı sandıkları incelemeye alınsın mı oylamasında Ak Parti hayır diyor bu şaşılacak bir durum. Kimse koltuğunda şaibe ile oturmak istemez diye düşünüyorum.

İlçenin hem eski hem yeni siyasi yüzü olan Yücel Çelikbilek en yakın rakibini az denilebilecek bir oy farkıyla geride bırakmayı başarırken, ilçede 2. parti olmayı başaran fakat bence partiden çok bireysel bir yarışın içinden çıkan Alaattin Köseler, bu yarışta ekip çalışmasından yoksun kaldığı için iyi bir yükseliş yakalamasına ve oylarını büyük ölçüde yükselmesine rağmen, teşkilatındaki kopukluklar seçimi kazanmasına engel olmuştur.

İlçe siyasetinin taze kanı Şenel Ustabaşı’nın da aynı sıkıntıyı çektiği siyasi kulislerde konuşulmakta, geçtiğimiz genel seçimde ilçede Çubuklu Muhtarlığından aldığı oylar bazı siyasi partilerin genel oylarından fazla olan, Şenel Ustabaşı, bu seçimde de 3. olarak hemen hemen sıralamadaki yerini korumuştur.

İktidar ve muhalefet yönünde değerlendirmelere bakacak olursak,
Ak Parti’nin öne geçme sebebi kesinlikle ekip çalışması ile hareket etmeleridir.
Bu beraberliği CHP bir türlü sağlayamamışken, Eski Başkan Alaattin Köseler yine de bireysel gücüyle oylarını yükselterek ilçede partisini 2.sıraya taşımıştır. Şenel Ustabaşı ise, MHP Teşkilatının tabanından gelmediği için, teşkilatla bir türlü ortak çalışmaya girememiş ve yine bu seçimde kendi oylarıyla yetinmiştir.

Bu siyasi çerçeveden Beykoz’a bakacak olursak, yeni bir dönem tüm Beykoz Halkını bekliyor.
Beykoz Halkı’nın beklediği ise verilen vaatlerin unutulmamasıdır.


Neyir Erkan

Yorumlar

GÜL AKSOY 05-04-2009

?

ŞAİBEDEN KURTULMAK MUMKUN SIZIN DE SÖYLEDIGINIZ GİBİ , BAKALIM NASIL BIR TABLO CIKACAK KARSIMIZA ?

demet 06-04-2009

KOLTUK SEVDASI

ÖNCELİKLE YAZINIZI ÇOK BEĞENDİM .NE BEYKOZMUŞ NE PAŞABAHÇEYMİŞ AMA HALA SEÇİM KAVGASI BİTMEDİ GİTTİ ÖNCELİKLE PAŞABAHÇE MUHTARLIK SEÇİMİNE DEĞİNMEK İSTİYORUM.ARTIK ESKİMİŞ YÜZLERİN YERİNE TAZE KAN OLMASINI İSTERİM AYSEL HANIMI DESTEKLİYORUM VE ASLA ESKİ MUHTARI İSTEMİYORUZ .AYSEL HANIMIN ÇALIŞMALARI VE İÇTENLİĞİNİ TAKDİR EDEREK OYUMU ONDAN YANA KULLANDIM FAKAT BAZILARI, HEMŞERİLERİNE GÜVENEREK BU SEÇİMDE VE DAHA ÖNCESİ HİÇ BİR ÇALIŞMA YAPMADILAR.BENCE YENİLGİYİ KABUL EDİP GİTMELERİ GEREKİR .GELELİM BEYKOZA CHP ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ OLSUN İSTEDİ AMA OLMADI OLMAZ TABİ .ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK BUDUR PAROLA KENDİ İÇİNDEKİ SIKINTILARI SEÇİMDEN BİR KAÇ SAAT ÖNCE ÇÖZEBİLEN CHP ACABA HALKIN SIKINTILARINI NASIL ÇÖZECEKTİ NEYSE HERKESE HAYIRLI OLUR İNŞALLAH BU SEÇİM SONUÇLAR

AYKUT 11-04-2009

ZORU BAŞARDI

Yücel ÇELİKBİLEĞİ KUTLAMAK LAZIM. PARTİSi BEYKOZDA MUHARREM E RGÜLLE DİP YAPMIŞKEN YAKLAŞIK İKİ BUÇUK AY GÜNDE 17-18 SAAT ÇALIŞARAK PARTİSİNE YENİDEN SEÇİM KAZANDIRMIŞTIR AMA BANA GÖRE İŞİ ZOR MUHARREM ERGÜL BORÇ BATAĞI ENKAZ HALİNDE TEL TEL DÖKÜLEN BİR BELEDİYE DEVRETTİ, BEYKOZUN SORUNLARI ZOR AMA BU İŞLERDE ONDAN TECRÜBELİSİDE YOK ALLAH YARDIMCISI OLSUN

Muhlis KARACA 13-04-2009

tebrikler

5 Nisan 2009 da yazmış olduğunuz beykoz seçimleri ile ilgili görüşlerinize katılıyor böyle isabatli ve anlamlı yazılarınız devamlı görmek istiyorum saygılarımla

Muhlis KARACA 14-04-2009

demokrasi bu değildir

Paşabahçe Muhtarlığı seçim ve sonuçları,demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biriside seçilme ve seçme hakkının hür iradesinin halka yansıma biçimidir.Ben fazla uzatmayacağım paşabahçe muhtarlığını halkın oyuyla kazanıp mahalli idareler seçimleri kanunundaki bazı satırları fırsat bilip kaybedenin bunu değerlendirmeye alıp itiraz etmesini demokrasi açısından uyğun bulmadığımı bildirmek benim şahsi görüşüm tabiki TC. kanunlarına uymak zorundayız ama şu bir gerçekki halkın seçtiği muhtar adayını halkın hizmetinden uzakta tutan kanunlarıda gözden geçirmek gerektiğinide inanıyor tabi şu demek değil aday olan insanda kannların adaylık süresinde kendisinin yapması gerekenleri yapmasın anlamında söylemiyorum ben Aysel hanımı 22 yıldır tanırım daha önceki muhtarlık yarışlarındada halkın teveccühünü kazanmıştı ama kazanamamıştı bu dönem halk desteğini tekrar verdi seçti kaybeden taraf bu seçim sonuçlarına sayğı gösterirken halkada sayğı göstermesi gerekirdi yani kendiside kanunlara sığınmayıp tebrik etseydi bence çok güzel bir demokrasi örneği vermiş olurdu ama bunu kaçırdı ve kaybetti yalnız Aysel hanım kaybetmedi halkın gönlünde o yine Paşabahçenin manevi muhtarı hiç üzülme aysel hanım sizi bu halk ilerde çok daha güzel yerlere getirecektir.

Muhlis KARACA 14-04-2009

Başsağlığı

Sn.Neyir hanım değerli eğitimcimiz hocamız ve özelliklede sizlere hizmet veren hocanızın ani ölümünü gaztenizden öğrenmiş bulunmaktayım hem sizlere hem ailesine ve tüm sevenlerne baş sağlığı diliyorum saygılarımla.

Toplam 6 yorum bulundu. 1-6 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 598
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1085
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 549
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 449
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 509
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 459
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 656
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 506
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1125
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 989
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 851