TÜRKİYE’NİN AMİRAL GEMİSİ İSTANBUL

15-01-2010 4874 2 yorum. Yorum Ekle
İstanbul, her geçen gün, yalnız İstanbullular için değil, tüm dünya için bir çekim alanı, bir kültür ve sanat merkezi niteliği kazanmaktadır. 21. yüzyıl, kentlerin yüzyılı olacaktır. Kentler; kimliklerini canlandırarak, kültürlerini ileriye taşıyarak ve birikimlerini paylaşarak, küresel kültürü oluşturmaktadır.
İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasıyla Avrupa, İstanbul’da kendi kültürünün köklerini keşfedecek ve birbirini anlama yolunda önemli bir adım daha atacaktır. İstanbul’un başarılı bir Avrupa Kültür Başkenti olması, İstanbulluların bu projeyi benimsemeleri ve en geniş katılımla desteklemeleriyle gerçekleşecektir.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, daha şimdiden dünyanın ilgiyle izlediği bir kültür sanat merkezi olan İstanbul’un tüm potansiyelinin ortaya çıkacağı, her kesimden İstanbullunun katılacağı, sahipleneceği, kültür ve sanatın tüm görkemiyle yaşanacağı büyük bir katılım projesidir.
Eşsiz kültürel mirası ve yaratıcı kültür kapasitesinin turizme yansıtılması, yurtiçi ve yurtdışında İstanbul’a ilişkin var olan algıların güçlendirilmesi ve zenginleştirilmesi, turizm açısından gerekli kentsel altyapının iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları ile İstanbul’un önemli bir kültür turizmi destinasyonu olmasına da katkıda bulunulması hedeflenmektedir.
İstanbul’un sadece tarihi birikimi ile değil, kültür sanat etkinlikleri ile de uluslararası arenada etkin tanıtımın yapılması sayesinde, gerçek bir kültürel deneyim yaşamak isteyen ziyaretçilerin İstanbul’a yönlendirilmesi ve ziyaretçilerin kentteki ortalama kalış sürelerinin uzatılması, hem İstanbul’un tanıtımına katkıda bulunacak hem de çeşitli ticari faaliyet kollarında daha fazla gelir elde edilmesini sağlayacaktır. Bu durumun sonucu olarak da İstanbul, ekonomik anlamda turizm hareketliliğinden daha fazla yararlanabilecektir. (İst. Avrupa Kültür Başkenti Tanıtım)

Ekonominin sekteye uğradığı, bütçenin toparlanması için yeni yolların arandığı bu dönemde, İstanbul’un elinde bulundurduğu bu unvan yaralara ilaç gibi gelecek.
Popülâsyonun ve verimliliğin artmasıyla sağlanan ekonomik dalgalanma hızla açıkları kapatarak büyümeyi sağlayacaktır. Bu noktada turizm sektörünün yüklendiği sorumluluk büyüktür.
Bir başka açıdan 2010 uygulamalarına bakıldığında, kentin görsel zenginliğini iyileştirme çalışmalarının sürdüğü gözlemleniyor.
Taşınmaz kültür varlıkları ile başlayan bu seferberlik Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’da da hızla devam ediyor. 2010 yılında Türkiye’nin yenileme çalışmalara en az 1 milyar TL harcaması planlanıyor.
Bu çerçevede, restore çalışmaları devam ederken bir yandan yine Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle, “Tarihe Yolculuk Başladı” başlığı altında Türkiye kapsamında başlatılan Müze Kart uygulaması; “Gezmedik Müze, Görmedik eser bırakmayın” temasıyla kültür başkentine de yakışır bir tablo sergiliyor.

İstanbul 2010’da Kültürel farkındalığın artarak devam ettiği, Ulusal Arenada Türkiye’nin adını ve sesini daha fazla duyurduğu bir yıl olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor. Bu kültürel gelişime ve beraberinde getirdiği değişime ayak uydurabilmek dileğiyle…










Yorumlar

Gülşade yurtseven 16-01-2010

hayırlı olsun

Adına bu kadar methiyeler düzülen bir başka şehir daha var mıdır merak ediyorum.
bu kadar kötü giden halin vaktin içinde arasıra iyi şeylerde olabiliyormuş.
hayırlı uğurlu olsun.

Fikret Aydoğan 16-01-2010

Artık Dünya Gündeminden İnmiyoruz

Türkiye artık öksürse dünya gündemine oturuyor, bu gelişmenin ülkemize olum ve olumsuz taraflarıda var, iyide yapsak kötüde yapsak dünya gündemindeyiz, hiç değilse iyi olanının tadını çıkartalım. Sindire sindire okuyacağımız sonra tekrar göz gezdirip kendimizi sorgulayabileceğimiz yazınız için tebrik ederim.

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.