ÇELİŞKİLER İLÇESİ BEYKOZ

13-08-2012 3536 1 yorum. Yorum Ekle

2-B gibi ciddi bir kambur siyasi geleceğinin önünde dağ gibi dururken ve çözüm yollarında belirsizlik devam ederken, birde Beykoz ile özdeşleşen R.Şahin Köktürk Spor Kompleksinin İBB'ye devri konusunda ısrarcı olmakla, yoksa Belediye Başkanı Beykoz'dan ümidi kesti de, İBB Başkanı kim olursa olsun mantığından yola çıkarak, acaba eskisi gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Üst Düzey Yöneticiliğin garantisi peşinde mi?

Beykoz Belediye Meclisi oturumunda özellikle R.Şahin Köktürk, Belediye Kreşi ve diğer konularda yapılan oylamalar iktidar partisinin oy çokluğu ile karar altına alınması Beykoz gündemine oturmuş durumda.Her iki konu ve diğer gündem maddeleri hakkında Beykoz Belediye Meclisinde yapılan oturumda kalabalık izleyici grubu önünde gündem maddelerinin tarafları görüşlerini açıkladılar.

Görüşler açıklandı ama izleyiciler aşağıda(meclis salonunda) ne konuşulursa konuşulsun karar kesin, iktidar partisinin oy çokluğu ile istedikleri yönde çıkacak, bu peşin hüküm psikolojisi ile ve peşin hükümlülük ilkesine dayanarak yapılan açıklamalar, oturumları izleyenleri bırakın heyecanlandırmayı tam anlamıyla güldürmekte.

Sayısal gücü az olan muhalefet partisi meclis üyeleri bu denli önemli görüşmeler aşamasında, çok başlı ve karışık açıklamalarını bireysel yapmaları, konuşmalar da anlaşılır ifadeler kullanmamaları konunun anlaşılırlını daha da güçlendirdi. Konu hitap gücü etkin olan bir meclis üyesi tarafından bir bütünlük içerisinde aktarılsaydı, iktidar partisi konuya ön yargılı davranacağı için onları etkilemese bile, en azından tribündeki izleyicilerde, muhalefet partisinin sayısal güçleri yok ama çok iyi muhalefet yapıyorlar imajı oluştururdu.


Meclis oturumu tam bir ciddiyetsizlik içerisinde, meclis başkan vekili oturumu başlatmadan önceki serbest dönemdeki şakalaşmalar gündem maddelerinin önemine gölge düşürür cinstendi. Oturumun ses kayıt sisteminde oluşan arızanın giderilmesi için beklenen kısa sürede bile meclis görüşülen konuların ciddiyetinden uzaklaşmış görüntü çizmekteydi. Bunu iktidar partisi bir stratejik düşünce ve psikolojik baskı için yapabilir ama muhalefet partisinin alet olmaması gerekliydi. Daha da önemlisi orada bir kürsü var acaba meclis üyelerine sormak gerekli o kürsü oraya neden konulmuş. Siz oturumlardaki görüşlerinizi oturduğunuz yerden yaparsınız ama sizi izlemeye gelen ve izleyici salonunu dolduran insanlara karşı biraz sorumlu olup, hiç değilse görüşülen konunun özünü izleyenlerinde net anlayabileceği gibi kürsüden yapsanız neyiniz eksilir ki.

Neyse alınan iki önemli karar üzerine yoğunlaştığımızda ise, alınan karalardan sıkıntısı olan siyasi parti yöneticilerinin ve onların destekçisi halkın, sokakta konu üzerine etkin tavır sergilemedikten sonra halk dilindeki sözcük ile "imam bildiğini okur"...

İşin özünde oturumların en ilginç önerisi muhalefet partisi Grup Başkan Vekilinden geldi, R.Şahin Köktürk Spor Kompleksi konusunu geçmişte örnekleri olduğu gibi referanduma götürüp halka sunalım teklifi en güzel öneriydi. İBB'den Askeri Kışla karşılığında alınan yerlerden ön görünümde olanları geri verip kompleksin bakımını yaptıralım önerisi de kısmen olumluda olsa, referandum önerisi çok daha önemli çünkü burada ister istemez partiler sokağa inip bu işin gerekçelerini halkın önüne koyacaklar ve halkın bilgilenmesini sağlayacaklar, işte o zaman demokrasiye inanan meclisin halkın iradesi yönünde karar alacağı kuskusuz olacaktır. Hem şöyle de bir seçenek var ki, belki de referandumdan Belediye Başkanı'nın ve bazı Belediye Meclis üyelerinin istediği karar çıkaracak. O zaman kimsenin konu üzerinde söz söylenmesine gerek kalmayacak.
Spor kompleksinin geçmişi şöyleymiş geleceği böyleymiş, bunu sokağa çıkın halka anlatın ve onların görüşleri yönünde karar alın bu Beykoz için en doğru ve sıhhatli olan bir davranış biçimidir. Hem Konu üzerinde halka bilgi veren gruplar önümüzdeki seçim süreci içinde antrenman yapmış olurlar.

Meclis görüşmelerinden birkaç önemli gözlemimle yazımı bitireceğim. Marmara Üniversitesi Yönetiminin A.Hisarı Spor Kulübüne yaptıklarını, Sayın Belediye Başkanı önemli cümleler ile geçmişte basın ile paylaşmıştı. Hatta eski Yöneticiler ile olan iyi diyaloglarını ve bunların Beykoz'a getirilerini de sıralamıştı. Şimdiki Yönetimin olumsuzluklarından oluşan söylevinden sonra, yeni kuruma fiziki yapılanması için yardım yapılması eleştirildiğin de ise, iktidar partisi meclis üyesi, Marmara Üniversitesine yapılacak yardımın küçüklüğü, Spor Kompleksinin tadilatı için gerekli olan paranın büyüklüğünün ortaya koyması ayrı bir çelişkiydi.
İktidar partisi meclis üyesi, şunu bilmiyor mu acaba?
Marmara Üniversitesi için yapılacak ve kendisinin küçük dediği bedel örneği başka birçok gereksiz yatırımlar ile birleştirildiğinde ortaya çıkacak rakamın büyüklüğünü de toplantıda paylaşmasını isterdim.

Sayın Belediye Başkanı göreve geldiğinin kısa bir zaman sonrasında Beykoz için yapacağını belirttiği yatırımlar zincirlerini açıkladığında, bunlar için belediyenin kasasından bir kuruş dahi çıkmayacak demişti. Ve hatta hiç unutmuyorum, bir projemiz var bedeli küçük iki trilyonluk onun sponsorunu halen bulamadım onu size mahçup olmamak için açıklamıyorum sponsorunu bulduğumda açıklarım demiş olmasına rağmen onu da açıklamıştı.
O zaman Sayın Başkan devasa yatırım planları için belediye kasasından bir kuruş çıkmayacağının planlarının içerisine, o engin sponsor dünyasına bir de spor kompleksini koysa daha iyi olmaz mıydı. Kaldı ki iktidar kanadının, işten teknik olarak anlayan bir bireyinin yatırım ve işletme için ortaya konulan zorluklar hiçte anlatıldığı kadar abartılı değil deyip, hatta söylevini daha da ilerilere götürdüğü duyumlar arasında.

Son olarak Beykoz Belediyesinin ihtiyacında ve çeşitli kurumların ihtiyacına tahsis için kiralanan araçlar listesi sayısı ve bunun için yapılan masrafların bedeli elden ele dolaşmaktayken ve hatta o listelerde olmayan dışarıda bazı kurumlarda Belediye tahsisi olarak kullanılan araçlar varken ve bu kiralama işleminin bedelinin;
2010-2011 Yılı bedelinin 8.499.396.24 TL,
2012-2013 Yılı bedelinin 17.196.949.60 TL iken R.Şahin Köktürk Spor Komleksinin tadilatının yapılamayacağı veya sonrasında hizmet devamlılığının sağlanamayacağının inandırıcılığı, ciddiyetten uzak görülüyor. Buda beraberinde şu gerçeği akla getiriyor, Şahinkaya'ya düşünülen dev Arena Projesi nasıl hayata geçecek ve nasıl hizmet devamlılığı sağlanacak;

Son dedim ama ne olur kusura bakmayın, Kreş konusunda görüşlerini ortaya koyan ve umut ışığı saçan Belediye Başkan Yardımcısının bu konudaki somut gelişmeleri Beykoz Kamuoyu ile acilen paylaşmasını öneririm. Zira böyle yaparsa ve söyledikleri doğruysa bu konunun daha gündeme geleceğini zannetmiyorum.

 

Yorumlar

M.Talat Karasakaloğlu 13-08-2012

AYSBERG

Spor salonun devri aysbergin görünen kısmı, esas önemli değerdeki kiremitderedeki arsalar İBB.ye devredilmiştir. Spor salonunun ekonomik nedenlerle devri gerekçelerini yazınızda zaten çürütmüşsünüz.
-spor salonuna kaynak bulamayan zihniyet LÜKS ve İHTİŞAMLI yeni binayı hangi parayla yaptırmıştır.
-spor salonuna kaynak bulamayan zihniyet Gezilere,ikramlara,hediyelere parayı nereden bulmaktadır.
-Spor salonuna kaynak bulamayan zihniyet Kiralık araçalara ödemeyi nereden yapmaktadır.
Soruları çoğaltmak mümkündür. 1999 seçimlerinde dağıtılan BROŞÜRLER ELİMİZDEDİR. Hangisi hayata geçmiştir.
Yazıdada çok güzel vurgulandığı gibi SPOR SALONUNU yürütemeyenler bu VAAD PROJELERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRECEKLERDİR.

BELEDİYE BAŞKANI ŞEHR-İ EMİNDİR.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 468
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 460
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785