CANIMIZDAN DAHA KIYMETLİ OLAN NE !?

02-04-2013 4350 2 yorum. Yorum Ekle

Öncelikle belirtmeliyim ki, bu siyasi bir yazı değildir.

Şahsımın vicdan muhasebesidir…

Hepimiz şaşkın, bir o kadar sakin olanı biteni izliyoruz öyle mi? suni gündemleri, altında yatan kurnaz planları görüp, sanki her şey yolundaymış gibi, ortalık süt limanmış gibi davranıyoruz. Oysa tarihe not düşülecek olaylar yaşanıyor. Yarın bir gün eğer bu topraklarda hala TÜRK olarak yaşıyor olabilirsek, torunlarımıza anlatacağımız, tanık olarak dinleneceğimiz, belki kayıtsızlığımız yüzünden suçlanacağımız günlere şahit oluyoruz, olacağız.

Ciddi anlamda barış taraftarıyım, elbette bu devirde artık silahla çözülecek mevzuların kalmadığına inanıyorum. Fakat Biz, Türkiye’de bu öğretinin dışında, yıllardır süre gelen bir savaşın içinde büyüdük.

Bu illet, kimleri aldı aramızdan…

Şimdi bunca yılın, dökülen kanların hesabını kim verecek. Kim arkasında duracak bunca vicdan borcunun? Şehit Annelerinin gözyaşı dinecek mi, başka şehitler vermeyeceğimize sevinmeliyiz, peki ne uğruna artık şehit vermeyeceğiz.

Tırnak içinde (!?) bir Akil İnsan çıksın da desin ki;

“Biz eskiden örgütün şu isteklerine karşıydık,

Bu taleplerini yerine getirmiyorduk ama şimdi işler değişti

Şunları istediler, kabul ettik ve bizler de şunları vaad ettik,

Onlar da bize artık şehit asker haberi almayacağımız noktasında söz verdi.” desin…

Bu soruların yanıtlarını almadan, canımızdan daha kıymetli neler verdiğimizi öğrenmeden bu barış süreci benim içime sinmedi, sinmeyecek!

Elbette Yurtta Sulh Cihan da Sulh ama Ne Mutlu Türküm Diyene gerçeğini de kimsenin değiştirmeye gücü yetmez. Yazıdır silinir, tabeladır iner ama önemli olan bunca insanın hissiyatını değiştiremeyecekleridir.

Bu gidişle NE MUTLU TÜRKÜM dediğimiz için bir gün taşlanabilir, yaptırımlara maruz kalabiliriz. Bizi getirdikleri nokta işte budur. Ben Türklüğümle gurur duyuyorsam, sende kendi özünle duy aynı gururu.

Her şeyden nem kapmak neden, Batman’da bir türlü kimin değiştirdiği bilinmeyen!? Yazıyı değiştirdiniz, savaşı kazandınız bu mudur yani?

Daha gerçekçi olun, böyle ufak tefek şeylerle göz boyayıp gündem yaratacağınıza, yukarı da sorduğum soruların cevaplarını verin bu Millete…

Biz Türkler kalıpsız yaşarız, merhametliyizdir ama merhametten maraz doğacağını da biliriz.

İstiklal Marşımız der ki;

Bastığın yerleri 'TOPRAK' diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen ŞEHİT oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.

Verme, dünyaları alsan da bu CENNET VATANI.

 Başka diyeceğim yoktur.

Bastığınız toprakların, ayaklarınız altından kaymaması dileklerimle…

Neyir Erkan Şişman 

Yorumlar

murat erkan 02-04-2013

hep destek tam destek

çözüm sürecine destek olalım lütfen,torunlarımız bizim gibi ölümle yaşam arasında sıkışmadan yasasınlar,artık güney kadar doğuda gelişsin,artık terörle anılmıyalım diğer ülkeler arasında,artık barış gelsin bu topraklara,yeşersin ümitlerimiz bahçelerimiz gibi,olmayın önünde engel barışın ve kardeşliğin,bitsin artık bu kin bu öfke bu nefret...çözüm sürecine hep destek tam destek olalım haydi bir daha...

Saara Yılmaz Özenç 18-04-2013

Alkış size:)

Alkış size Nehir Hanım... Defalarca ismi değişen bir sürecin sonuçlarını tahmin edemeyen, yeterli bilgi ve donanımı olmayan kişilerin bu konuya destek olmaları ya da köstek olmaları manasız. soluk alıp vermekse yaşamak, ot da yaşıyor... Etik değerlere saygınız yoksa, saygıda beklemiyorsanız ölmek ve yaşamak nedir size göre? Çocuğunuz, kurtulursa kendini öldürecek insanın yaşamını kurtarmak üzere... Ona öylece seyirci mi kalırsınız? Yoksa her ikisini de yaşatacak çözüm mü ararsınız? İlla bir taraftan vazgeçmeniz gerekmiyor. Etik değerleri çiğnenecek bir Türk evladı ölmüş Demektir. Çok kolaysa bir karış toprağı vermek; öncelikle aşiretler, zorla gaspettikleri köylünün, devletin toprağını iade etsn. Bu süreç KAOS SÜRECİ dir.

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 410
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785