YAŞAM DEVAM EDİYOR

02-05-2015 4815 2 yorum. Yorum Ekle

7 Ağustos 2001 tarihinde Aksaray Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü biriminden, işlemlerimi bitirip gazete çıkartma belgemizi aldıktan sonra Beykoz’a nasıl geldiğimi, inanın yaşadığım sevinçten dolayı hatırlamıyorum bile, 7 Ağustos 2015 tarihinde tam 15 sene olacak.

Beykoz Haber’in yayın hayatını durdurmasından sonra Beykoz’da en eski gazete olarak yayınımızı sürdürmeye çalışmaktayız.

Dile kolay 15 sene içerisinde neler gördük neler yaşadık, bizleri takip edenler hafızalarını zorlarlarsa hatırlayabileceklerini umut ediyorum. Zira kaç kaymakam, kaç belediye başkanı, siyasetçi, bürokrat ve kaç sivil toplum kuruluşu yöneticileri...

Saydığım kurumların ve Beykoz’un genel durumuyla ilgili halka indirilmesi gereken haber konularını hiçbir unsurdan çekinmeden ve yılmadan gazete ve internet sayfalarımıza taşıdık.

Bu süre içerisinde, şimdi ulusal basında pek duyduğumuz basına uygulanan akreditasyonun en kralını fasılalı olarak uzun yıllardır yaşadık. Her zaman doğruluğuna inandığımız haberlerimize hak verip, bu haberlerden sıkıntı duyanlar bile haklılığımıza saygı gösterirken, haksızlığı ve yanlışlıkları tavan yapmış birçok kişi ve kurumda zıpır zıpır zıplayarak akılları sıra bize balans ayarı yapmaya çalışırlarken, kendi bilyalarını dağıttılar.

Haberlerimiz çıktığında, konuya muhatap olan siyasetçilerimizden haksızlıklarını susmakla kabul edenler olduğu gibi, haklı olanlarda haklılıklarına destek bulacak kamuoyu oluşturmada birçok kez sınıfta kaldılar. Seçim zamanları geldiğinde küllenmiş haberlerimizi gündeme getirip onlardan medet ummaları ise halk tarafından, tam bir komedi olarak algılandı.

Hizmet verdiği kurumalarda “ali kıran baş kesen veya kraldan daha kral” olanların haksızlıkları kanıtlanınca düştüğü durumlar ise içler acısı olarak görülmekte, hatta çalıştığı kuruma giremeyenler, kurumunun dış ünitelerinde eski şatafatlı dönemlerinden yoksun hizmet üretmeye çalışanlar bile bulunmakta.

Peki ya bunların bize zararları olmadı mı?

Hiç olmaz mı, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali, bizim için hep onuncu köyü arar oldular. Ne yazık ki kimse bize onuncu köyü bulamadı. Biz hep dokuzuncu köy de demirledik ve demirlemeye de devam ediyoruz.

Yazımın başında kısmen belirttiğim gibi, zaman zaman üzerimize yapılan acımasız baskı tehdit ve yıldırma girişimleri, ispatsız mahkeme süreçleri sonrası sadece biraz bedenen, biraz ruhen ve en önemlisi madden yıpratıldık.

Ne geçti ellerine koca bir hiç, yorgunluğumuz için hep antrenman yaparak enerji topladık, psikolojik sıkıntılarımızda can dostlarımızın terapisi ile ayakta kaldık. Ekonomik anlamda ise yayın sürecimizde zaman zaman fasılalar olsa da, bize güvenenlerin desteği ile yayınımızı bu güne kadar devam ettirmeyi başardık.

Anlatmaya çalıştığım nedenlerden dolayı, çok ciddi sıkıntılar çekmemize rağmen, ilçe yerel basınının gündemini etkinliklere katılarak aralıksız takip ettik. Belki sıkıntılarımız gereği katıldığımız bazı haber konularını aktaramadık sizlere, fakat bu konuda tek tesellimiz ise, yayına başladığımızda bizimle birlikte iki olan gazete sayısı şimdi (seçimlere endeksli olmadan düzenli çıkan) altıya çıkmış durumda, her birisi birbirinden farklı yayın politikası olan bizim dışımızdaki beş gazetenin farklı pencerelerden konuları sizlere aktarmaları oldu.

Sıkıntılı dönemlerimizde, bizlere nefesimiz kadar yakın diye hissettiğimiz bazı dostlarımızın bizden uzak durmalarına, hiç ümit etmediğimiz tanıdıklarımızın kırk yıllık dost gibi davranıp yakınımızda olmalarına şaşırmadık desek yalan olur. Her iki grubuda, eski değil eskimeyen dostlarımız olarak değerlendiriyoruz. On beş yıllık yayın sürecimizde bizleri çok üzenler olmasına rağmen kimseye kırgın değiliz. Ve YAŞAM DEVAM EDİYOR...

Bir öz eleştiri niteliğinde kaleme aldığım bu yazımdan ve bu sayımızdan sonra, yayın sürecimizi eskiden olduğu gibi düzenli olarak aktarmaya özen göstereceğiz. İnternet gazetemizi ise eli kulağında olan bir süreçte yeniden düzenleyerek haberlerimizi zamanında sizlere ulaştırmaya çalışacağız.

Değerli okuyucularım, tek tesellimiz, 15 yıllık yayın sürecimizde hiçbir haberimizden pişmanlık duymamamız ve yine hiçbir haberimizi ne pahasına olursa olsun geri adım atmamamız olmuştur. On beş yıl önce ilk köşe yazımda belirtiğim sözümü hatırlatarak yazımı sonlandırmak istiyorum.

Yazılarımızı takip eden, ister eski okuyucumuz olsun ister yeni, yani her kim olursa olsun, bir haberimizin doğruluğuna inanmaması söz konusu olduğunda, o kişiye veya kişilere haberimizin doğruluğunu ispat edemezsek, yayın hayatımıza 15 yıl önce verdiğimiz söze sadık kalarak son veririz.

Seçim mi, ne yapalım “Yine Beykozlu Milletvekilimiz olmayacak” bu konuda da tek tesellimiz, milletvekilliği dönemlerinde eski gelenekleri yıkarak ilçemize çok sık gelen milletvekillerine alışmamızdan, artık onları Beykozlu olarak kabul ediyoruz. Ha bir de Beykoz ‘da ikamet ettiklerini ancak ulusal basından ve şimdiki seçim çalışmalarından öğrendiğimiz yeni Beykozlularında kazanabilecek yerlerde olmaları, biz Beykozlular için bir başka seçim baharına kadar teselli konusu olacaktır.

Kalın sağlıcakla…

 

Yorumlar

Murat Emanet 02-05-2015

Tebrik ederim

Ozan bey yaptığınız öz eleştiri için teşekkür ederim, keşke sıkıntısız bir dönem geçirseydiniz, bunu da saklamadan okuyucularınızla paylaşmanız ve rahatlamış olmanız çok önemli. Tekrar tebrik eder yakında gireceğiniz 15. yaşınızı şimdiden tebrik ederim.

Cevdet Ali 04-05-2015

Yaşam Devam Ediyor

Öncelikle 15. yılınızı şimdiden kutlarım fakat Ozan Bey hani insanların damak zevkine hitap eden yine insanların sürekli gittiği yerler vardır hiç oradan ayrılmazlar bizde öyleyiz yani en azından bende öyleyim ben açık konuşayım Doğuş Haberin habercilik anlayışını başka bir yerde bulamıyorum bilemiyorum bütün haberleri sizmi yapıyorsunuz ama inanın başka bir yerde bulamıyoruz lütfen bizleri mahrum bırakmayın can kulağıyla takip etmeye devam edeceğiz... Yaşam Devam Ediyor...

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 477
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786