1.MESUDİYE MARATON’U

10-04-2016 4075 Yorum yok. Yorum Ekle

Muhteşem yeşil ve onun tamamlayıcısı o güzelim yayla havasını ciğerlerimize doldurmak için sabırsızlanıyorum.

Bahar ile  birlikte başlıyor Mesudiyelilerin göç ü doğduğumuz yerlere.yedisinden yetmişine,kimi doğduğu,kimi baba ocağına,kimi ise yeni yaptığı evine koşturuyor..Akın akın..

Yıllardır Türkiye de ilk ve tek Doğrudan Demokrasi anlamında herkesin görüş ve düşüncelerinin paylaşıldığı,Mesudiye ve halkının sorunlarının paylaşıldığı ve yözüm yollarının arandığı bu toplantılar zamanla birçok siyasi ve akademisyenlerle,girişimcilerin de koydukları desteklerle adeta Türkiye nin Davos’u haline gelmiş ve Örnek teşkil etmiştir.

Yerleşik halk ve çeşitli illerden gelenler bu toplantılara katılmakla birlikte,eksikliklerinide sık sık dile getirmektedirler.

Elbette verilen emek ve katkı çok büyük ancak bu gayretleri biraz  daha hareketlendirmek  adına verilen davetler,halk konserleri,,bunların hepsi cok güzel.

Her Mesudiyeli hep şöyle düşünür;

Ben memleketime ,nasıl  faydalı olabilirim,ne önermeliyimki ,sosyal,kültürel,ekonomik ve sportif

Açıdan katkısı olsun diye düşünür.

Ben işimin yanı sıra bir spor adamıyım.Bu manada 24.kurultay değerlendirme toplantılarında ortaya attığım,

MESUDİYE MARATONU nu dile getirdim.

Bunu önerirken ,istedimki,bizlerin her yıl yasadığı o keyifli,yeşili,havası başka ve bakir köylerimiz ve yaylalarımızı yurdumuzun her yanından insanlarla paylaşalım.

Kendimizi doğaya salalım.geceleri yıldızlardan yıldız beğenelim,geçeceğimiz yollarda kimbilir ne güzellikler göreceğiz diye heyecanlanıyorum.her defasında olduğu gibi bu senede.

Ve belli bir olgunluğa getirip,alt yapısı ile çatısını oluşturduğum projem’e 25.Mesudiye Kurultayında ,Divan heyetinin önerisi ile Hazirun ,düzenleyecek komiteyi kurmak üzere şahsıma yetki verdi.

İstanbul da yapılan 1.Kurultay değerlendirme toplantısına,organizasyonu yürütecek komiteyi kurmuş,organizasyonu yapacak ekiple her türlü detayları konuşmuş halde sunum yaparak toplantıya katılanları aydınlattık.

1.MESUDİYE MARATONU,içinde başta Mesudiye Belediye si olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşların birlikte hareket edeceği bir organizasyon olacaktır.Bu durum beni ziyadesi ile memnun etmektedir.

Öyleki,bu organizasyon için bir internet sitesi kurulacak,Mesudiye maratonu Türkiye Atletizm Federasyonunun takvimine girecek ve Mesudiye dışından katılmak isteyen her maratoncunun katılabileceği,Uluslararası norm larda takip edilecektir.

Dışarıdan,250-300 atletin katılımına çeşitli yaş gruplarında Halk koşuları da yapılacaktır.yarışmada

Başta madalya ve kupa olmak üzere birçok ödüller verilecektir.Bu anlamda maratonun finansıyla ilgili sponsorlar  org.komitesi aracılığı ile bu etkinliğe katkı koyacaklardır.

Tekin Toklucu olarak ,inancım odur ki; Dünya nın tek ortak dili olan spor ve onun ana dalı olan Maraton gelecekte Mesudiye nıin geleneksellerinden biri olacaktır.

Biliyorum,böyle bir organizasyon ciddi bir iştir.Deneyim,birikim,emek,sağlam yerel ilişkiler ve sıkı bir kadro gerektiriyor.Koşucuların ve Halk ın yaptığınız işe inanması ve yapılacak onca etkinlik arasından sizinkini seçmesi gerekiyor ki,tek seferlik değil ,ömürlük olsun.

Bir sonraki senenin tarihi işaretlensin şimdiden takvimlere.kulaktan kulağa,dillerden dillere dolaşsın yaşananlar.

Tüm bunların yerini bulması için,yukarıda da okuduğunuz üzere Mesudiyenin tüm dinamiklerini dahil etttiğimiz komite de şu isimler yer almaktadır.

1.Tekin Toklucu (Başkan)

2.Enis Hasan Himmetoğlu (Mesudiye Belediye temsilcisi)

3.Salih Erol ( ist.mesudiyeliler der.başk.)

4.Engin Aydoğan (mesvak başk.)

5.İsmail Koçyiğit (mesdef temsilcisi)

6.Özat Özsoy (ist.mesudiye spor kulübü başk.)

7.Necmi Demir (Ankara temsilcisi)

8.Zeynep Savcı (maratoncu)

9.Sebahattin Yaman (iş adamı)

10.Turan Taşlıçukur (iş adamı)

11.Kemalettin Erkan (sekreter)

Katkı veren ve verecek olan herkese ve her kurum a şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.ayrıca ilk maraton tarihi 25 nisan da Ankara da yapılacak kurultay değerlendirme toplantısında ,görüşler alınarak netlik kazanacak ve duyurulacaktır.

Saygı ve sevgilerimle

Tekin toklucu

tekintoklucu@gmail.com

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 600
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1086
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 550
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 450
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 510
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 461
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 657
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 507
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852