Egemen Cam Atölyesi Beykoz Camını İtalya’ya Taşıdı

18-04-2024 836 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un dışa açılan penceresi Egemen Cam Atölyesi’nin ustası, camcılık sektörünün Türkiye’de önde gelen isimlerinden Mehmet Kömürcü ile Sema Topaloğlu iş birliğinde Beykoz’da üretilen cam eserler, İtalya’da sergileniyor.


2017 yılında girişimci Elif Çelik ve Cam Ustası Mehmet Kömürcü tarafından kurulan ve kurulduğu günden itibaren, pandemi süreci de dahil olmak üzere üretime eksiksiz devam ederek, gerek yurt içinde gerekse yurt dışına Beykoz’u temsil eden Egemen Cam Atölyesi, bir ilke daha imza attı.

 

Beykoz Örnekköy Mahallesi’nde bulunan atölyesinde, ünlü cam ustası Mehmet Kömürcü’nün maharetli ellerinden çıkan cam eserler, Sema Topaloğlu’nun İtalya’nın başkenti Roma’da açtığı sergide sanatseverler ile buluşturuluyor.

 

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Egemen Hestia Cam ve Sanat Atölyesi Sahibi Elif Çelik “Uluslararası başarılarla Beykoz camımızı İtalya’da sergilerken, Sema Topaloğlu ile devleşen bir milli gururu da aynı anda yaşıyoruz. Biz Türkiye’de camın başkenti Beykoz’umuzdan, Egemen Cam Atölyemizden; dünyanın cam başkenti olan İtalya’ya uzanıyoruz. Devlet sanatçımız, Mehmet Kömürcü ustamızın el emeği ile uluslararası bir başarıya imza atıyoruz. Sanat üretiyoruz, başarıyoruz.” İfadelerini kullandı. 





18-04-2024 836 Yorum yok. Yorum Ekle