BEYKOZ’UN BORÇ BİLMECESİ ÇÖZÜLMELİ

26-06-2024 969 Yorum yok. Yorum Ekle

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Beykoz’da yönetim değişikliği meydana geldi. Beykoz Halkı, CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler’i 1999-2004 döneminde olduğu gibi Beykoz’un yeni dönemde Belediye Başkanlığı görevine getirdi. Başkan Köseler, tüm devir teslim olan belediyelerde olduğu gibi Beykoz Belediyesi’nin borç yükünü vatandaşlarla paylaştı. Ve ilçedeki tartışmalar bu şekilde başladı.

 

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Faaliyet Raporu görüşmelerine katılan Başkan Köseler, belediyenin mali durumu ve ilçe kamuoyunda merakla beklenen Beykoz Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak “Belediyenin 1.4 milyar TL borcu görünüyor. Faizlerle beraber 3 milyar TL’ye yaklaşacağını söyleyebilirim. İhale ve sözleşmeler mercek altında, neticeyi belediye binasına asarak halkla paylaşacağız.” Şeklinde konuşmuş ve konu Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü tarafından ilçe yerel basını ile paylaşılmıştı.

 

Başkan Köseler’in açıklamalarının ardından, 1999-2019 Zeytinburnu ve 2019-2024 Beykoz Belediye Başkanlığı görevini sürdüren, 5 yıllık süreçte; ilçe genelinde gerçekleşen farklı farklı etkinliklerde sık sık, gereklilik durumunda ise aralıklarla, yerel basın ile bir araya gelen Başkan Murat Aydın, Köseler’e olan yanıtını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama, ilçe yerel basını ile paylaşılmadı.

 

Sürecin devamında, Kurban Bayramı öncesi yine Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü vasıtasıyla Beykoz Belediyesi’nin net borcunu açıklayan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’e önceki dönem Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yine sosyal medya hesabından yanıt verdi. İlçe yerel basını tekrar taca atıldı.

 

Çok değil 2000’li yıllara geri gidildiğinde, internet bu kadar yaygın değilken veya sosyal medya denen mecra henüz icat bile edilmemişken, bahsi geçen Başkan ve kurumlar, sorumlu oldukları vatandaşlara nasıl sesleniyordu, bir hatırlamalarını tavsiye ediyoruz. Kaldı ki geride bırakılan beş yıllık hizmet döneminde, yaptıkları açıklamaları hep yerel ve ulusal basın üzerinden yaparken, içerisinde bulunduğumuz durumda, sadece kendi özel sosyal medya hesabından paylaşmasına da bir anlam veremiyoruz.

 

Beykoz Doğuş Haber Gazetesi olarak, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in hem seçim sonuçlarını değerlendireceği hem de Beykoz Belediyesi’nin 3 aylık sürecini kapsayan konularla ilgili ilçe yerel basını ile yakın zamanda bir araya geleceği bilgisine ulaştık.

 

Fakat aynı amaçla, hem geride bıraktığı görev sürecinin değerlendirmesini yapmak, hem de kamuoyunda, konusu olan borçlarla ilgili yapılan açıklamalara muhatabı olarak cevap vermek için önceki dönem Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’dan, henüz bir davet almadık. İsteriz ki görev yaptığı çalışma döneminde, oldukça istikrarlı olarak devam ettirdiği yerel basın ilişkilerini, aynı hassasiyet ile bahsi geçen ekonomik konular ile ilgili yerel basın vasıtasıyla Beykoz halkına seslensin, kendini anlatsın, gerekirse savunsun ve yerel basında, işini etik kurallar dahilinde yapabilsin.

 

Ama maalesef Başkan Murat Aydın’dan böyle bir talep almadık. Talep almadığımız gibi sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamaları dahi bizlerle(yerel basın) paylaşılmadı.

 

Ve önemli bir iddia ile her iki Başkan’ı ekonomik kurmaylarıyla birlikte katılacakları bir canlı yayında, Beykozluların gözlerine bakarak anlatmalarını talep ediyoruz. Ayrıca geçmişteki bu tür konulardaki çalışmamalarımızın bilinirliği doğrultusunda, şartların oluşması durumunda da bu canlı yayın organizasyonunu, Doğuş Haber Gazetesi olarakta yapmaya hazırız.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Alaattin Köseler,Murat Aydın



26-06-2024 969 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SÖYLEMEZSEM OLMAZ

27-06-2024 Yorum yok. 1174
Neyir Erkan Şişman

TUVA

13-06-2024 Yorum yok. 871
Erdal Uzuner

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

13-06-2024 Yorum yok. 952
Asiye Çakır

SİZ KAZANDINIZ, BİZ KAYBETTİK...

13-06-2024 Yorum yok. 879
Cüneyt Pulant

BURUK BAYRAM

13-06-2024 Yorum yok. 768
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri

13-06-2024 Yorum yok. 978
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

YAPRAK DÖKÜMÜ

13-06-2024 Yorum yok. 782
Hacı Arıcı

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ?

13-06-2024 Yorum yok. 870
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

19 MAYIS BİR BAŞLANGIÇ

24-05-2024 Yorum yok. 594
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 821