BAŞKAN KÖSELER, “BEYKOZLU BEYKOZ’DA KALACAK”

13-07-2024 750 Yorum yok. Yorum Ekle

  Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, “Mahalle Buluşmaları”nda Tokatköy’de yıllardır kanayan imar, mülkiyet ve kentsel dönüşüm sorunlarını dinledi.  Köseler, “Beykoz’da yıllardır göç ettirme planı uygulanıyor. Bu kardeşiniz 1999 yılında bir söz verdi, şerhsiz tapularınızı dağıttı. Bundan sonrada yanınızdayım” dedi.


 
Beykozluların sorunlarına yerinde ve kalıcı çözüm sunan “Mahalle Buluşmaları”nın 10. toplantısı Tokatköy’de yapıldı. Başkan Alaattin Köseler ve ekibi vatandaşları tek tek dinleyerek sorularını yanıtladı.
 
 
Tokatköy Ortaokulu’nda yapılan toplantıya kuşaktan kuşağa tapu ve imar sorunlarının çözülmesini bekleyen mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi.
 
 
Buluşmaya Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları Taner Aksu, Bilgehan Murat Miniç ve  Turgay Sucuoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtar Galip Bekaroğlu, birim müdürleri de katılarak kendi görev alanlarındaki sorulara cevap verdi.
 
 
Köseler, “Bacasız Sanayiyi Mutlaka Planlara Koymalıyız”

Beykozluların ilçede kalması için imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyleyen Köseler; “Bu kardeşiniz 1999 yılında söz verdi,  Tokatköy’de tapularınızı dağıttı. Burada yirmi, yirmi beş senedir göç ettirme planı uygulanıyor. O yüzden bu planları revize etmemiz lazım. Bu işin anahtarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda talepleriniz için gerekli görüşmeleri yapacağız” dedi. 
 
 
Bir gencin ilçede istihdamın artırılması talebi üzerine sanayi sitelerine değinen Köseler, “Beykozlu  gençler iş bulmak için ilçe dışına çıkmak zorunda kalıyor. Bunu önlemek için gençlerin çalışacağı alanları planlarda göstermek gerekiyor. Beykoz işçi ve emekçi kentiydi. Fabrikalar, dericilik, sayacılık, camcılık atölyeleri vardı. Bacasız sanayi sitelerini mutlaka lejanta koydurmamız lazım ki bu insanlar işsizliğini burada çözelim. ” şeklinde konuştu.
 
 
Başkan Köseler ulaşım soruları üzerine, İBB’nin 3 modern deniz dolmuşunu Beykoz’un kullanımına verdiğini, İETT’nin ilçede yüzde 12 oranında sefer artırımına gittiğini ve yapılan iyileştirmelerin yaşamda hissedilmeye başlandığını ifade etti.
 
 
Tokatköylüler, mahalle meclisleri kurulması, futbol sahası, afet koordinasyon merkezi, mobese kamerası, okul temizliği, ulaşım konularında taleplerini iletti.
 
 
Mahallenin ihtiyacı olan hizmetler aciliyet sırasıyla çözüme kavuşturulacak ve gelecek toplantıda talepleriyle ilgili bilgi verilecek.
 
 
Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Beykoz Mahalle Buluşması,Tokatköy



13-07-2024 750 Yorum yok. Yorum Ekle