KÖSELER, “POLONEZKÖY’ÜN KÜLTÜREL DOKUSU KORUNACAK”

20-07-2024 573 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, “Mahalle Buluşmaları” kapsamında Türk-Polonya dostluğunun simgesi Tarihi Polonezköy’de gündelik yaşamı kolaylaştırmaya ve turizmi canlandırmaya yönelik talepleri dinledi. Köseler,“ Köyün planlarını sakinlerin taleplerini dikkate alarak, kültürel dokuyu koruyarak revize edeceğiz. Bunu sağlamak için belediyede ‘Estetik Kurul’ kuracağız” dedi.


Beykozluların sorunlarına yerinde ve kalıcı çözüm getiren “Mahalle Buluşmaları”nın 11.toplantısı Polonezköy’de gerçekleşti. Başkan Alaattin Köseler tek tek mahalle sakinlerinin isteklerini aldı ve taleplerin aciliyet sırasıyla çözüme kavuşacağını belirtti.


Polonezköy Amfi Tiyatro’da gerçekleşen buluşmaya Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları Taner Aksu, Müfit Yetkin ve Bilgehan Murat Miniç, belediye meclis üyeleri, Muhtar Özer Okumuş ve birim müdürleri de katılarak talepleri yanıtladı.


Sakinler, öncelikli olarak imar planları, alt yapı, toplu ulaşım, trafik düzenlemeleri, kültürel ve turistik faaliyetlerin artırılması, turizmin canlandırılması konularında isteklerini dile getirdi. 


Polonezköylüler, imar planlarının köyün özgün dokusu ve kültürel mirasına saygılı hazırlanmasını gerektiğini özellikle vurguladı. 


Başkan Köseler; “Planlar ‘Estetik Kurul’un Onayı’yla Hazırlanacak”

Mevcut imar planlarının köy sakinlerinin talepleri doğrultusunda revize edileceğini söyleyen Başkan Köseler; “Beykoz’da plan yapan bütün grupları önümüzdeki hafta belediyeye davet ediyoruz. Bu planlara itirazlar var. Beykozlu olarak benim de itirazlarım var. Planlama Müdürlüğümüz bünyesinde hepsiyle ayrı ayrı toplantılar yaparak, itiraz noktalarına çözüm önerilerinin konuşulacağı bir çalışma başlatıyoruz.  Belediye bünyesinde bu konuda uzman arkadaşlardan oluşan ‘Estetik Kurul’ kuralım ve projeleri bu kuruldan geçirdikten sonra uygulayalım istiyoruz.” diye konuştu.



Başkan Alaattin Köseler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hafta başında ziyaret ettiği köyde  yapılacak “Polonezköy Meydan ve Kırbahçesi Projesi’nin büyükşehir belediyesi tarafından ivedilikle hayata geçeceğini de ifade etti.

Buluşmada, turizm potansiyelini artırmaya yönelik, “Türkiye-Polonya Sanat ve Sergi Evi”, kurulması “Ahşap Heykel Projesi”nin yeniden başlatılması, kamyon trafiğinin kısıtlanması da dile getirildi.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Alaattin Köseler,Beykoz Mahalle Buluşmaları,Polenezköy



20-07-2024 573 Yorum yok. Yorum Ekle