Ortaçeşme’ye Gündüz Bakım Evi ve Emekliler Lokali Geliyor

09-12-2024 794 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin Ortaçeşme’de gerçekleştirdiği 22. Beykoz Mahalle Buluşması’nda Başkan Köseler Beykoz’un ilk emekliler lokali ve gündüz bakım evinin, Beykoz Kahvecisi ile birlikte Ortaçeşme Mahallesi’nde açılacağını belirtti.

 

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Taner Aksu ve Fidan Gül, Birim Müdürleri, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Cengizhan Turaman. Ortaçeşme Mahallesi Muhtarı Nuri Dik ve çevre Mahallelerin Muhtarları ile çok sayıda mahalle sakini katılım gösterdi.

 

Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’in açılış konuşması sonrası Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri kendilerini tanıttı.

 

Tanıtımın ardından Ortaçeşme Mahallesi Muhtarı Nuri Dik toplantı için Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’e teşekkür ederek Ortaçeşme Mahallesi’nin imar ve mülkiyet durumu, dik yokuşlu sokaklarda yaşayan vatandaşların ulaşım ihtiyaçları, sokak temizliği, ağaç budanması, terk edilmiş evlerin durumu, asfalt gerektiren sokaklar, sokak aydınlatmaları, yağmur suyu kanalı olmayan sokakların durumu, Beykoz Çayırı’nın durumu ve hizmet binası eksikliği gibi sorunları aktardı.

 

Ortaçeşme Mahallesi Muhtarı Nuri Dik’in ardından söz alan mahalle sakinleri de Muhtar Nuri Dik’in bahsettiği sorunların açılımını yaptı.

 

Tüm sorunlara öncelik sırasına göre el atarak çözmek için çalışacaklarını ifade eden Başkan Köseler, ilk etapta ulaşım sorunu çözülene kadar Hünkartepe’ye belediye servis araçlarını göndereceğini ifade etti.

 

Konuşmasının devamında Başkan Köseler, mahalle sakinlerinden gelen Tokatköy tipi kentsel dönüşüm talebine karşılık geniş bir bilgilendirmede bulundu. Başkan Alaattin Köseler: “Kentsel dönüşüm Tokatköyde yapıldı. Belediye ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında resmi bir protokol yok. En son yazdıkları yazıda burayı bize bahşedin diyorlar. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Tokatköyde ikinci kentsel dönüşüm alanı 640 dönümlük bir alan. Bu derenin sağını solunu kapsıyor, büyük bir alan. Fakat bu mevcut kentsel dönüşümle belediye arasındaki sıkıntılı süreç hala devam ediyor. İstanbulda Beykozda siz kat karşılığı bir arsayı müteahhitte yüzde kaçla verirsiniz, onlar diyorlar ki Belediye sıfır, Toki, Emlak Konut yüzde 100 diyorlar.

 

Buradan şunu söylemek istiyorum; bana diyorlar ki Beykoz halkı adına sıfır yüzdeyle buraları Emlak Konuta ver. Böyle bir şey olur mu. Bu kentsel dönüşüm planlarında hesap yaparken yanlış yapma durumunda olanlar faturayı Beykoz Belediyesine kesmeye çalışıyor. Ortaçeşmede şu an da kentsel dönüşüm çalışması yok, ama biz Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzü kurduk. Bu müdürlükte çalışan ekip arkadaşlarım Ortaçeşme Mahallesi ve Beykozun tamamı için çalışmalarını sürdürüyorlar. Beykozun kurtuluşu kentsel dönüşüm ile olacak. Beykoz halkının orada yaşayacağı yerinde dönüşümle olacak.” şeklinde konuştu.      

 

2B rayiç bedellerinin yüksekliğini belirten vatandaşlar içinde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler vatandaşların ödeme gücüne uygun yeni bir düzenleme yapılacağını belirtti.

 

İmar ve mülkiyet sorunlarının çözümü için çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği verimli görüşmeyle ilgili konuşarak: “Buradan Sayın Bakanımıza ve Bürokratlarına seslenmek istiyorum; benimle olan konuşmasındaki samimiyeti, duyarlılığı için teşekkür ediyorum, ama yaşama geçirmek içinde bir o kadar desteğe ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.

 

Konuşmasının sonunda Ortaçeşme Mahallesi sakinlerinde müjdelerde veren Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, 2025 yılı gelmeden Ortaçeşme Mahallesi Meydanı’nda Emekliler Lokali ve Beykoz Kahvecisi’nin açılacağını ve ilerleyen zamanda da Muhtarlığın hemen arkasındaki alanda Beykoz’un ilk gündüz bakım evinin açılacağını belirtti.

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Beykoz Mahalle Buluşmaları,Ortaçeşme Mahallesi,Alaattin Köseler,Nuri Dik


Fotoğraf Galerisi


09-12-2024 794 Yorum yok. Yorum Ekle