CHP ENGELLİLER SEMPOZYUMU VE BEYKOZ

18-12-2010 8493 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı'nın yaptığı ve İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in katıldığı örgüt toplantısında, Berhan Şimşek'in yaptığı davet üzerine Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezinde yapılan 1. Engelli Sempozyumuna katıldık.

İlçemizin en önemli STK'larından olan TOFD Beykoz Şubesi'nin Engelliler Haftası dolayısıyla yaptıkları çalışmaları gölge bırakmamak için, 1.engelliler sempozyumu haberimizi bekleterek aktarıyoruz.

CHP Beykoz İlçe Teşkilatından birçok Yöneticinin ve CHP İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz'ın TOFD Beykoz Şubesi Yöneticilerinin, Beykoz'da ikamet eden CHP'li Akademisyenlerin katıldığı 1. engelli sempozyumuna İstanbul'un birçok ilçesinden katılımın olduğu gözlendi.

Gazeteci yazar Şükran Soner'in oturum başkanlığında Akademisyenlerin ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'in konuşmacı olarak katıldığı sempozyuma geçildi.

Akademisyenler, akademik kimliklerine göre Engelli dünyasının konularını işlerken, sosyal güvenlik uzamanı Ali Tezel'in önemli tespiti dikkat çekti.Tezel, hükümetin 65 yaş üzeri vatandaşların, devlete getirdiği yükten kurtulmak için onları ilaçlı tedaviden ayrıştırıp, ilaç kadar etkin olmayan bitkisel tedavi almalarından yana olduklarını, bu düşünceyle de 65 yaş üstü engellilerin devletin üzerinde ekonomik yük olarak gördüğünü vurguladı.

Ali Tezel, özellikle 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın bitkisel tedaviden ziyade tıbbi ilaç tedavisine ihtiyaç duyduğunu, fakat devletin bu yaş grubu için bitkisel tedavi yöntemleri önererek, 65 yaş üzeri vatandaşların ilaç külfetinden kurtulmaya çalıştığını belirtti.

Yine bir başka akademisyen sempozyumun "CHP Yöneticileri'nin dinlediği bir ortamda oluşmasını isterdim" eleştirisine, oturum başkanı Şükran Soner, İl Başkanı Berhan Şimşek'in Genel Başkan Kılıçtaroğlu'nu karşılamaya gittiğini fakat CHP Parti Meclisi Üyelerinin görüldüğü gibi protokolde oturduklarını vurguladı. Sempozyumun bitiminde soruların genel muhatabı akademisyenler olmadıkları için, sorular genel anlamda geçiştirilerek cevaplandırıldı.

Sempozyumun bitimiyle arzu edenlerin salondan ayrılabileceği veya CHP Genel Başkanı'nın salona saat 14.30 da katılacağı rozet törenini izleyebilecekleri açıklandığında engellilerin birçoğunun salonda kalması töreni merak ettikleri ve Kılıçtaroğlu'nu izlemek istedikleri yönünde algılandı.Engelli vatandaşlardan bazıları gösteri merkezinin lobisinde saat 11.00'den 14.30 ve rozet töreninin bitimine kadar salonda bekletilmesinin engelli dünyasını iyi anlayamamaktan kaynaklandığını dile getirdi.

Beklenen an geldi ve Kılıçtaroğlu Kongre salonlarını aratmayan büyük bir coşkuyla salona girdi. Salondaki engelliler ile dışarıdan gelen kalabalık arasında kısa süre yaşanan arbede her iki tarafında sükûnetli davranmasıyla kısa sürdü.Rozet törenini ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Altan Erkekli sunarken, salona kattığı coşku görülmeye değerdi. Chp'ye katılan akademisyenler adına yapılan konuşmanın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in coşkulu anonsuyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu sahneye geldi.

Kılıçtaroğlu, artık iktidar zamanının geldiğini, üniversitelerin ve öğretim görevlilerinin desteğini almak gücümüze güç katacak ve hedefe daha emin adımlarla ulaşacaklarını söyledi. Kılıçtaroğlu, engelli sorunlarına değinirken iktidarlarında engellilerin özel yerinin olacağını belirtirken, hükümet politikalarını eleştirmekten geri kalmadı.Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezinde yapılan her iki etkinliğin altında önemli organizasyon hataları olmasına rağmen, etkinliklere katılanlarda yaşadıkları coşkunun iktidar hedefine ulaşma adına en üst düzeyde olduğu görüldü.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


18-12-2010 8493 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 516
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 645
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 515
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 457
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 431
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 432
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861