ANAVATAN SEÇİM STARTINI VERDİ

18-02-2007 5962 2 yorum. Yorum Ekle

Anavatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Genel Başkanları Erkan Mumcu’nun da katıldığı, “ÜLKE GERÇEĞİNDE YEREL BASININ MİSYONU VE ÇÖZÜMLERİ” başlığı adı altındaki kahvaltılı toplantı, Bostancı Green Park Oteli salonunda yapıldı.

Anavatan Lideri Erkan Mumcu, enformasyon çağında geleneksel siyasetin medya üzerinden yapılacağını belirterek, Anavatan İktidarının gerçek bir Medya İktidarı olacağını, yerel medyanın da özel teşebbüs olmasına karşın, kamusal alanda hizmet verdiğinin önemini belirterek, yerel medyanın belli kriterlere göre siyasi partilere verilen devlet desteği gibi desteklenmesi ve bununda hukuksal bir zemine oturtulması gerektiğini belirtti.

Erkan Mumcu “10 GÜNDE REFORM, 10 YILDA İLK 10” gibi çok özel projelerinden örnekler vererek, tüm programlarını burada açıklayamayacaklarını, zira her konunun kampanyalık değeri olduğunu vurguladı. Mumcu iktidar olduklarında Türkiye’de İLK 10 GÜNDE HERKESİN YAŞAMINDA DEĞİŞİKLİKLER OLACAK iddiası ile olamadıklarında bile, özellikle bu gün burada toplanan yerel medyanın sorunlarının çözüm noktası belirlenmiş olacak, iktidara kim gelirse gelsin bu projeyi uygulamak zorunda kalacak, çünkü takipçisi olarak sizler varsınız diyerek konuşmasını noktaladı.

Daha sonra salonda bulunan Medya mensupları, Anavatan Liderine yerel medyanın genel sıkıntılarını aktarırken, bireysel olarak ta, yaşadıkları çeşitli sorunları dile getirdiler.
Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş’in sorduğu, seçimlerden yenik düşmüş, lider problemleri yaşamış, meclise sonradan girmiş, bir partinin Genel Başkanı olarak bilgi ve birikiminizle ve kurduğunuz yeni ekibinizle, en önemlisi ilginç ve iddialı sözlerinizle iktidar olmayı düşünüyorsunuz. Bütün bunları yaparken, bu gün Yerel Basını toplayıp güzel bir kahvaltıda sorunlarını ve çözüm yollarını önermeniz, seçim çalışmanızın bir parçası mıdır? Sorusuna Anavatan Lideri Mumcu soru ile karşılık verdi, sizce anlattıklarım bir iddiamıdır, yoksa muhtevamıdır diyerek bu konuda salondakilerin de görüşünü aldı, salondan genel olarak muhteva sözcükleri yükselmesine rağmen Ozan Derviş iddia olduğunu yeniden vurguladı. ( İddia: ileri sürülerek savunulan düşünce. Muhteva: Bir şeyin içindeki, içteki, içerik.) İki kelimenin sözlük anlamlarına bakıldığında ise, Anavatan Liderinin sözleri, ileri sürdüğü iddiasının, savunulması olarak algılandı.

Ozan Derviş sözlü soru sormasının bitmesinden sonra yazılı aktardığı, ülke gündeminin önemli bir maddesi olan Acarlar konusundaki sorusuna, Erkan Mumcu cevap vermemeyi tercih etti. Toplantı sonrasındaki serbest görüşmelerde, Beykoz İlçe Başkanı Nezih Beykozlu’nun, kahvaltıya katılan Dost Beykoz Gazetesinden Kader Gür ve Doğuş Haberden Ozan Derviş’i Genel Başkanı ile tanıştırmasında, Kader Gür’ün Ozan Derviş’in Acarlar ile ilgili sorusuna cevap vermeliydiniz açıklamasını, Erkan Mumcu biz o konuyu kendi grubumuzda görüştük diyerek geçiştirdi.

Kahvaltı süresince, Beykoz temsilcisi iki yerel gazete ile yakından ilgilenen Anavatan Beykoz İlçe Başkanı Nezih Beykozlu ve Başkan Vekili Cavit Kilbey örnek bir davranış sergilediler. Ayrıca adeta bir yerel medya ordusunun bulunduğu kahvaltıda, Anavatan Lideri ile toplu fotoğraf çekilirken Beykoz’un iki Gazetesinin dayanışması kahvaltıya katılanların odak noktası oldu.





18-02-2007 5962 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

mine koldaş 19-02-2007

anavatan

öncelikle tüm anavatan camiasına seçim çalışmalarında başarılar dilerim, ilçemizin iki gazetesinin ilçe dışında gösterdiği dayanışmayı beykoz'da da göstermeleri gerektiğine inanıyorum, hatta diğer tüm gazeteler ile birlikte, iyi çalışmalar.

sedat yasar 28-02-2007

seçim vaad(sizlik)leri

siyasal partiler öyle 1 döneme gelindiki artık vaadlerinde konuştukları kesime göre mavi boncuk dagıtır oldular.halka konuşacak olsalar açıklama bellidir.ekonomik olarak hepinizi refah toplumunun birr ferdi yapacagız.istihdam yüzde yüzlere ulaşacak,işsizlik son bulacak.krizler bir daha bu ülkeye adım atamayacak.
çıkar grupları ve baskı gruplarına bir konuşma yapacaklarsada metin hazırdır.liberal dünya neyi emrediyorsa onu yapacagız.küresel bir dünyada;kapalı bir ekonomi modeli gelişimi inkar etmektir diye başlayan cümleler yabancı sermayeye ülke sınırlarını sonuna kadar açacagız cümleleriyle devam eder.hangi kesim gelirse nabza göre şerbet verilir adeta.etnik bir kökenden destek istenince hepimiz eşitlikçi bir düzende yaşamalıyız denilirken, dinsel bir grup içinde devlet her dine eşit mesafede durmalıdır sözleri tepe yapar.konu gazetecilere medyaya gelincede 10 günde 10 reform diyen Anap Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan başka türlü konuşma zaten beklenemezdi.siyasetin doğası geregi her kesime uygun mesaj vermeli ki her kesimden kabul görsün.erkan mumcunun bir şansızlıgı kendisinden daha önce siyaset yapan ustalarının vatandaşa her seçimde anahtar ,ev,araba vermeleridir.anahtarı evi arabayı alana vatandaş 10 günde 10 reform vaadini veren mumcuya neden oy versin ve destek versinki.teoride dünyaları değiştirebilirsiniz ama pratikteki yansıması ne asıl önemli olan budur.taahhütler artık karın doyurmuyor sayın mumcu bey

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 590
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1079
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 545
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 447
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 505
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 455
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 652
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 502
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1122
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 985
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 848