TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’nden Özgür Atölye-İklim Etkinliği

09-06-2022 1089 Yorum yok. Yorum Ekle

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Beykoz Öğrenim Birimi, QNB Finansbank Desteği ile ilkbahar dönemi Özgür Atölye-İklim etkinliği gerçekleştirdi.

 

Öğrencilerin 5-6 kişilik gruplar halinde konusunu, amacını, sürecini ve ürününü kendilerinin belirlediği Özgür Atölye-İklim etkinliği, proje tabanlı öğrenme yaklaşımına dayalı bir program olup, bu program sayesinde öğrencilerin, çevrelerinde iklim ile ilgili gözlemledikleri sorunlara bilimsel süreçlere dayalı çözüm üretme ve çözüm önerilerini paylaşma olanağı buldular.

 

Proje ile öğrenciler, iklim değişikliğine ilişkin temel kavramları, bu değişikliğin etkileri ve bu konuda neler yapılabileceğinin farkındalığını yaşayarak Özgür Atölye-İklim etkinliğini tamamladılar.

 

Öğrencilerin farkındalık yaratmak amacıyla ortaya çıkardıkları işlerin Beykoz Öğrenim Biriminde ki sergisine TEGV Beykoz Öğrenim Birimi Sorumlusu Makbule İnaç, TEGV Gönüllüleri, Veliler ve Öğrenciler katıldı.


Sergi sonunda Beykoz Öğrenim Birimi Sorumlusu Makbule İnaç Öğrencilere güneş enerjisi ile çalışan robot armağan etti. Robotların kurulumu ve işleyişini TEGV Eğitim Uzmanı Umut Balkız Öğrencilere anlattı.

 




09-06-2022 1089 Yorum yok. Yorum Ekle