MAHMUT YAVUZ YENİDEN CHP İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

30-12-2007 10625 5 yorum. Yorum Ekle

29 Aralık 2007 Cumartesi günü iki başkan adayı ile yapılan CHP Beykoz İlçe Kongresini Mahmut YAVUZ kazanarak 5’nci kez kazanarak CHP Beykoz İlçe Başkanı oldu.



Günlerdir Beykoz Siyasi yaşamının 1 numaralı konusu olan CHP Beykoz Kongresi için yapılan yoğun kulislerin ardından demokrasi adına ayakta alkışlanacak bir kongre yaşandı.

Sadece kongrede yapılan mekânın küçük olması ve seçimlerin bitmesinden sonra bir delegenin tepkisini kongre sonrasına taşımasından başka demokrasi adına tüm güzellikler yaşandı.
Divanın işleyişi için verilen yeni önergeler çok olunca bir çıkış yolu arandıktan sonra yapılan oylamayla divanın rahat çalışması sağlandı.


Delegeler mevcut yönetimin 2 aylık olması sebebiyle kongrede sadece seçim maddelerine ilgi gösterdikleri için diğer maddeleri oldukça çabuk geçti. Divan seçim öncesine adlarını yazdıran delegelere ve sonrasında başkan adaylarından önce Gökhan Taneri Vural’a sonra Mahmut Yavuz’a söz verdi. Konuşmacılara sınır getirmeyen Divan Başkanı konuşmanın uzamasıyla Genel Kurul kararı alarak konuşma süresini iki dakikaya düşürdü.



Konuşmacılar kürsünün hakkını vererek ödevlerini ve eleştirilerini ortaya koyarken son konuşmacı 4. Dönem Belediye Başkanı Alaattin Köseler bu kuralı bozdu. Köseler oldukça sert ve heyecanlı bir sunumla önce iktidarı sonra ise mevcut belediye yönetimiyle, CHP Belediye Meclis üyelerini eleştirdi. Köseler alkışlarla kürsüden inerken kendilerine sataşma olduğu için CHP Belediye Meclis üyeleri K. Adnan Güner ve Erdal Öztürk söz aldılar.


Her iki meclis üyesi de Köseler’den aşağı kalmayacak şekilde kendilerine yapılan eleştirilere cevap verdiler. Genel Kurul üyeleri bu sert ortamı bile sükûnet ile dinlerken Belediye Başkanı ve kendilerine sataşma olduğu için söz alan meclis üyelerine de hak verir görünümdeydiler. Delegelerin bu sert hareketler karşısındaki olgun tavrı sanki sorunların iletişimsizlikten kaynaklandığı havasını doğurdu.


Tüm konuşmalardan sonra başkan adaylarına sıra geldiğinde ilk konuşmayı Gökhan Taneri Vural yaptı. Vural yaşamındaki başarılardan örneklerle bahsetti. Başkanlığı döneminde günümüz bilişim çağından istifade edeceğini ve bunun neticesinde sistemli çalışmayla Beykoz ilçesine yenilikler katacağını belirterek delegelerden ekibine oy istedi.



Diğer Başkan Adayı, Mahmut Yavuz kendisine sorulan sorulara ve eleştirilere yılların tecrübesi ile cevap verdi. Yavuz Alaattin Köseler’e ulaşamadığını günlerdir kamuoyunda konuşulan şekliyle Köseler ve delegelerin önlerinde bir kez daha paylaştı. Bir ilçe başkanı olarak parti üyesi ile görüşmek istemesinin doğallığını vurgulayan Yavuz, Köseler’in deneyimlerinden yararlanmak için ısrarla aradığını belirtti. Ayrıca çok mutlu olduğunu Köseler’in babası, dedesi ve kendisiyle siyaset yapıyor olmaktan da ayrı bir keyif aldığı delegelerle paylaştı.. Mahmut Yavuz konuşmasında programını açıklarken işlemeyen tüzük maddelerini işleteceğini ayrıca bir de vaadi olduğunu söyledi. Yavuz vaadinde başkanlığını altı ayda bir delegenin sorgulamasına sunup evet veya hayırını alarak devam veya tamam kararı alacağını sözlerine ekleyerek genel kurulun tüm delegasyona ve partililere hayırlı olmasını dileyerek alkışlarla kürsüden indi.


Oy sandığının açılması ile ilçe seçim kurulu yetkilileri ve divan başkanı sonuçları Mahmut Yavuz 141, Gökhan Taneri Vural 97 olarak açıklarken, Mahmut Yavuz Beykoz İlçe Başkanlığı’nı kazandı.
CHP Beykoz İlçe Başkanı seçilen Mahmut Yavuz teşekkür konuşmasına geçmeden diğer başkan adayı Gökhan Taneri Vural ve eski Belediye Başkanı Alaattin Köseler’i yanına alarak delegelere hitap etti. Yavuz seçim konuşmasında yaptığı birlik ve beraberlik mesajları verirken tüm delegelere ve partililere teşekkür etti. Mahmut Yavuz’un kongre sonrasında söylediği en flaş cümle ise Alaattin Köseler’e Sayın Başkan biz sizinle birlikte olmaktan mutluyuz, tecrübelerinizden yararlanmak isteriz. Bizlere projelerinizi sunduğunuzda Belediye Başkan adayımız olmanız için hiçbir sakınca yoktur açıklaması salonda sevinç çığlıklarına neden oldu.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Nagehan Akan ( İncirköy )
Hatice Alan ( kavacık )
Ercan Bülbül ( Tokatköy )
Salim Çakır ( Ortaçeşme )
Mehmet Demir ( İncirköy )
Kamil Adnan Güner ( Yenimahalle )
Mustaf Özcan kabaoğlu ( Çubuklu )
Sali Kaşkır ( Paşabahçe )
Ayten kayalıoğlu ( Göztepe )
İsmet Özmen ( Soğuksu )
Yusuf Sarıkaya ( Rüzgarlıbahçe )
Hayrullah Usta ( Çavuşnbaşı )
Nesip Yıldız ( kavacık )

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Nusret Yılmaz ( Kavacık )
Esma Akgün ( Elmalı Köyü )
Halidun Aytaç Yalıköy
Dursun Aycı ( Görele Köyü )
İbrahim Bülbül ( Gümüşsuyu )
Mehmet Şimşek ( Gümüşsuyu )
Nedim nazlı ( Göztepe )
Abdullah kaya ( Göksu )

İL DELEGELERİ

Mahmut Yavuz ( Kanlıca )
Engin Ruhi Özmen ( Soğuksu )
Erdal Öztürk ( Gümüşsuyu )
Mehmet Emanet ( Beykoz merkez )
Naci Candaş ( Kanlıca )
Seyit Usta ( Gümüşsuyu )
Nafiz Ünlü ( Kavacık )
Ahmet Okuyan ( Gümüşsuyu )
Türkan Özçelik ( kanlıca )
Hüseyin Zurnacı ( İncirköy )





30-12-2007 10625 5 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Kemal Yıldız 30-12-2007

Sahte Delegelerle CHP Beykoz Kongresi

Beykoz CHP ilçe kongresinde büyük bir yenilenme t fırsatı kaçırıldı. Beykoz CHP ilçe örgütünü 15 yıldır işgal eden Mahmut Yavuz ekibi, 70 sahte delege yaparak kongrede AKP li belediye başkanının Kars Derneği yöneticileri vasıtasıyla 25 e yakın Karslı delegeyi yönlendirerek Mahmut Yavuz u desteklettirip sonuca ulaştılar. AKP, CHP içindeki truva atlarını görevlendirerek partiyi gelecek yerel seçimlerde payanda olarak kullanacaktır. CHP Beykoz da yerel seçimlere Mahmut Yavuz başkanlığında giderse CHP Beykoz da barajı aşamaz, birtek meclis üyesi bile çıkaramaz. CHP Beykoz kongresne gelen il yönetm kurulu üyeleri kongreyi izlemişlerdir, kongrede yaşanan entrikaları yakından izlemişlerdir. CHP hiçbir dönem böyle bir ilçe kongresi yaşamamıştır. Kongre CHP ye yakışmayan tavuk kümesini andıran bir yerde yapılmıştır.Bu CHP ye ve üyelerine yapılan en büyük hakarettir. Ama ben partimizin üst düzey yöneticilerinin Beykoz daki bu yapılan bu yapılan şahibeli seçime önümüzdeki günlerde müdehale edeceğini umuyorum, aksi takdirde Beykoz CHP de üye tabanında deprem yaşanacaktır..Saygılarımla..

metin erkan 02-01-2008

sahte delege anlayışı

her zaman butür yorumlar eleştiriler gelir. önemli olan şahıslar değil uygulamalardır. başkanın kim olduğu çok önemli değil.bizler partiye ne kattık,neler katabiliriz onu tartışıp uygulayalım.bizler hizmet edelim diyoruzda etmemi diyorlar. bırakalım kısır tartışmaları .ne katacaksak işte parti orada... biz demokrat olan laik olan cumhuruyetini seven her vatandaşı bekliyoruz.. herkese mutlu yıllar...

Doğuş Daber 03-01-2008

AÇIKLAMA

Açıklamamız haberimizin içinde “bir delegenin tepkisini kongre sonrasına taşımasından başka, demokrasi adına tüm güzellikler yaşandı” cümlesine aittir.

Bu cümlede delege olarak serzenişte bulunan kişinin sözlerinin demokratik davranış dışında gösterilmiş gibi yoğun eleştiriler aldık.

Haberdeki amacımız, her bireyin sözlerini demokratik bir davranış olarak, özgür iradesini kullanarak dile getirme olarak düşünülmüştür.
Tırnak içerisinde belirttiğimiz demokrasi adına sözcüğümüz ise, kongre gündeminin çok renkli ve zaman zamanda sert tartışmalara rağmen uygulanmasının güzelliğini ortaya koymak için kullanılmıştır.

CHP Beykoz İlçe Yönetiminin, Delegelerin ve Tüm Partililerin bilgisine saygı ile sunulur.

Not:
Konu üzerine sıkıntılarını bildiren okuyucularımızın, açıklamalarını da dikkate alarak, bu bilgilendirmeyi daha önce yapmayı planlamıştık. Fakat sitemize yapılan saldırılar neticesinde yaşadığımız teknik sıkıntılar açıklamamızı biraz gecikmiştir. Çok kısa gecikme için tüm okuyucularımızdan ve özellikle sıkıntısını bizlerle paylaşan duyarlı okuyucularımızdan özür dileriz.
Doğuş Haber

esengül 07-01-2008

yılmaz

emek kazandı ...

Gökhan Gürgan 30-01-2008

SOLMADAN YURDUMUN ÜSTÜNE

Özellikle son yıllarda fazlasıyla ortaya çıkan CHP'nin sola ne kadar bağlı olduğu konusunda yorum yapmamak gerekir ama yinede bir kaç konuya değinmeden geçmek istemedim. 80 darbesinden sonra kapanması ağır yaralar alan Türk solu ne yazıkki bir türlü rayına oturmadı. Son olarak 99 seçimlerinde yurt genelinde DSP en çok oyu alsada koalisyon hükümetinin vıcıklığından dolayı rahat hareket alanı sağlayamazdı. DSP'nin etkisiz kalışı Türk solunun merkezi ve geçmiş yıllarda bir çok atılım ve devrimlerin mimarisi CHP'ye hükümette şans tanıdı. Şimdi CHP'nin bu fırsatı nasıl değerlendirdini yakın zaman çerçevesinde gelişen tablolar içerisinde bir kaç örnek sunarak aslan sosyal demokratların beğenisine sunalım. Öncelikle yaşamaya gayret ettiğimiz Beykozun en önemli geçim kaynağı olan iş sahalarının sonlandırılması ve ardından her alanda olumsuz etkilerini hala hissetmekte olduğumuz bu ortamda çok değerli CHP'nin katkısı yok mudur? Yok canım CHP ne yapsınki diyenler varsa şişecam fabrikasının ortaklık hissedarlığın CHP'ye ne gibi haklara sağlayacağını işine gelirse düşünsün. Emekçi kesimin sorunlarına çözüm önerisi üretecek partiler sol partiler midir? CHP'de sosyal demokrat bir partiyse bu tip sorunlara en başta hangi kurumlar yaklaşır acaba? Hadi oradan sende sadece CHP mi suçlu sanki diyenler varsa şişecam fabrikasının sendika hareketlerinde önemli rol oynamış Ahmet Okuyanın kimin listesinden Beykozdaki hangi partiye girdiğine bakabilirlar. Gelin birazda CHP'nin genel durumuna göz atalım. Ezilenin derdine derman olmayı altı okun milliyetçiliğine kadar düşüren CHP şovenistliğini seçimlere yakın bir süre içinde dile getirmiştir. Ne alaka diyeceklere sözüm Atatürk milliyetçiliğin yurtta sulh cihanda sulh ilkesine dayandığını unutmamaları gerektiğidir. Kaldı ki çağrıda bulunduğu kitlelerin Atatürk milliyetçiliğinin yanından geçemeyeceğini sol görüşlü bireyler tarafından iyi bilinmektedir. Bilinmese bile yıllardır sola karşı tavır alıp bugün CHP sıralarında gördüğümüz İlhan Kesici koskocaman bir örnektir. Bugün gereksizce içimize sokulmak istenen türban konusundaki laiklikle bağdaşmayan açıklamalarını bir tv kanalında açıkça belirtmiştir. CHP yalnızca milliyetçilikten ve laiklikten yana tavrını ortaya koyarken ne kadar komik bir hale düştüğünü hala anlayamamış mıdır? Ortada bir irtica tehlikesi kesinlikle vardır. Ama CHP bu tehlikeyi halka anlatmayı seçim çalışması haline getiremez. Aynı zaman da geçim sıkıntısıyla boğuşan halkın bu türden tezleri zamanla antiteze çevireceğini sanki bilmiyor mu? Ya yürü git işine deiyenler olursa cevabım bir de seçim sonuçlarında hiç utanmadan halkı suçlamasıdır. İşte CHP bugünkü ortamıyla ne kadar halkçı olduğunu ispatlamıştır. Özelleştirmelerin ne denli korkunç sonuçlar çıkaracağını açıklarken TÜSİADA akıl danışıyor mudur acaba? Ya da 301. maddaenin avukatlığını yaparken öldürülen Atatürkçü aydınların kemiklerini sızlatıyor mudur? Öldürülen aydınlarımızla 301. madde aynı kefeye konulamaz diyenler varsa o zaman CHP'nin bugunkü idolojisine ters düşen büyük şairimiz Nazım hikmetin mezarının yurda getirilmesi çabasına ne diyeceksiniz. Eğer bu olanlar karşısında yanlışsın diyen varsa beni Şişli CHP ilçe başkanlığının üyeside yapabilir. Ne kadar acı vericidirki CHP' süresi çooooktan dolmuş olan bu idareceleri yurdun her köşesindeki CHP yönetimine şakşakçılarını doldurmaya devam edecektir. Beykozda Mahmut Yavuz CHP'nin başında uzun yıllar bulunmuş fakat Beykoz solu halkına ve gençliğe yayamamıştır. Gün geçtikçe milliyetçi ve dinci duyguları kabaran bir Beykoz halkı anlamsız solu geri çevirecektir. Ancak iyi anlatılırsa sonuca ulaşılacaktır. Fakat oluşturulan bu kadrolar CHP ve Beykozdaki sol yapılanmaya canlılık getiremez. Hiiiiç kendimizi kandırmayalım. Son olarak CAN YÜCELİN bir sözü aklıma geldi. Millet vekili olurken söylediği biz HALKÇI DEĞİL HALKIN TA KENDİSİYİZ. Bilmem bir nebzede olsa siz ASLAN SOSYAL DEMOKRALARA KEDİ MUAMELESİ YAPILMAMASI için bir şeyler anlatabildim mi? HOŞÇAKALIN...

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785