Beykoz’da Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24-11-2023 1028 Yorum yok. Yorum Ekle

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği gün olan ve her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım, bu yıl da Beykoz’da dolu dolu geçti.


Anadolu Hisarı Sabancı Öğretmen Evi’nde gerçekleşecek ilçe kutlama programı öncesi Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleşti.

 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcunur Özcan beraberindeki Öğretmenler ile birlikte Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına günün anısına çelenklerini sunduktan sonra Saygı Duruşu’nda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular.

 

Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreni sonrası Anadolu Hisarı Sabancı Öğretmen Evi’nde gerçekleşecek ilçe kutlama programına geçildi.

 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Garnizon Komutanı Tuğamiral Eren Günay, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz İlçe Emniyet müdürü Hakan Öztürk, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Emekli olan Öğretmenler ve Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan Öğretmenler katılım gösterdi.

 

Sabah kahvaltısı sonrası Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında emekli olan Öğretmenler adına, Beykoz’da uzun yıllar görev yaptığı okulların hem eğitim hem de hizmet kalitesini üst seviyelere çıkarmasıyla tanınan ve sevilen eğitimci Bekir Sağır yaptı.

 

Emekli Öğretmen Bekir Sağır’ın gerçekleştirdiği konuşması sonrası günün anlam ve önemini bildiren konuşmasını gerçekleştirmek üzere Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan kürsüye davet edildi.

 

Milli Eğitim Müdürü Özcan, Öğretmenlik mesleğinin kutsallığından söz ettiği konuşmasında emekli olan tüm Öğretmenlere yeni yaşantılarında sağlık ve mutluluk dileyerek mesleğe yeni başlayan Öğretmenlere de başarılar diledi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ardından Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer’de günün anlamına uygun konuşmalarını gerçekleştirerek tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü tebrik ettiler.

 

Protokol konuşmalarının ardından Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları katılımcılarla paylaşıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Gündoğdu Nene Hatun İlkokulu öğrencisi Asude Sima Topal, Nun Ortaokulu öğrencisi Hümeyra Koç ve Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Kardelen Naciye Yeşilbaş’a ödüllerini Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Garnizon Komutanı Tuğamiral Eren Günay ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın takdim etti.

 

Öğrencilerin ardından Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, emekli Öğretmenler Harun Sağlam, Nezahat Karakaya, Filiz Aktaş, Enver Gedikoğlu, Erol Keten ve Zeynep Sezen’e hizmet şeref belgelerini takdim etti.

 

Belge takdimi sonrası yemin törenine geçildi. Yemin töreninde mesleğe yeni başlayan 59 Öğretmen Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Lisesi Müdürü Dursun Şen’in eşliğinde Öğretmenlik Yemini'ni ettiler.  

 

Öğretmenlik Yemini sonrası Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Öğretmeni Ersel Saltaş’ın yönetiminde Öğretmenler Topluluğu’nun hazırladığı Van Yöresi halk oyunları gösterisi sergilendi.

 

Halk oyunları gösterisinin ardından, 6 Şubat 2023’de Kahramanmaraş’ın merkez üssü olduğu deprem felaketinde hayatını kaybeden Öğretmenler için Tokatköy Ortaokulu Öğretmeni Fatih Kazıcı solo zeybek gösterisi sergiledi. Fatih Kazıcı Öğretmenin zeybek gösterisi izleyenlerin duygularını doruklara çıkardı.  

 

Zeybek gösterisinin ardından Tokatköy Ortaokulu öğretmeni Kamuran Sönmez ve Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğretmeni Şükran Çıracı, Öğretmenler gününe özel hazırladıkları repertuvarlarıyla müzik dinletisinde bulundu.

 

Müzik dinletisi sonrası 24 Kasım Öğretmenler Günü ilçe kutlama programı sona verdi.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


24-11-2023 1028 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 514
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 642
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 512
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 455
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 429
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 428
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 411
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 464
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1135
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 860