VEFA DUYGUSU BEYKOZ’DAN NEDEN HİÇ GEÇMEZ -?-

08-07-2018 3628 Yorum yok. Yorum Ekle

Kendimi bildim bileli siyasetten uzak durmaya çalıştığım kadar da, çok yakından takip etmişimdir.

Bu süreçte tek gözlemlediğim şey “siyaset çok vefası olmayan bir meslek”  hep deriz ya, istisnalar kaideyi bozmaz diye, bu sihirli sözün arkasına sığına sığına siyasetçi ve onlarla birlikte siyaset yapan bireylerde “vefasızlık” tavan yapmış durumda.

Acıdır ki bunun en yüksek boyutu da Beykoz’da yaşanmakta.

Siyasetçiler ve onlara yakın olan bireyler, özellikle ilçemizde bir dönem siyaset yapmış Beykozluları çeşitli vesileler ile gördüklerinde, onlara arz-ı endam yapmaktan geri kalmadıkları gibi, arkalarından da saymadıklarını bırakmayacak kadar vefasızlık etmekteler.

Bununla da kalsa iyi de, maalesef kalmıyorlar. İki seçim arası dönemde erk-i elinde bulunduran siyasetçilere, en üst tavandan yağcılık yapanlar, yeni seçim süreci yaklaştığında, yağcılıkları ile iki seçim arası yedi sülalesine envayi çeşit güzellikler yaşatanlar, bari yaklaşan seçim dönemlerinde vefalı olsalar da yüzsüzlükleri bu kadar ayyuka çıkmasa.

Hele hele, seçim dönemine kadar ki süreçte kılıç kalkan sallar gibi, mevcut siyasi erk-in cengâveri olanlar, daha sıcak seçim dönemleri başlamadan, gelecek siyasi dönemde, kiminle yağcılığımı devam ettiririm telaşına düşerek, adam gibi siyaset yapmak varken, aynı cenahtan veya fark etmez karşıt cenahtan siyasetçiler arasında laf taşıyarak, kuş beyinlerine göre, gelecek dönem kim erk-i ele geçirirse ona önceden hizmet etmiş imajı vermek için neredeyse dönsözü geçtiler.

Siyaset kendi içerisindeki kuralları işletilerek yapılırsa, kazanan siyasetçinin hizmet verebilmesi de o kadar başarılı olur.

Türlü türlü entrikaları görmezden gelip seçim dönemlerinde “simsar” siyasetçilere taviz vererek bir yerlere gelenlerinde tabi ki vefa bekleme lüksleri olamaz.

Ama biz yine de her zaman olduğu gibi Beykozlu farkındalığını yaşayalım ve çevremize yaşatalım.

Önümüz de yerel seçim çalışmalarına yelken açmış bir süreç başlarken, Beykozluların siyasi anlayışları doğrultusunda olan partinin seçim çalışmalarına katılıp, hem kendilerini yetiştirip, hem de siyaset ile uğraşma fırsatı olmayan dostlarını bilgilendirmesi gerekli.

İşte o zaman ilçeye hizmet vermiş siyasilere vefasızlık yapılmamış olur. Vatandaşın bilinçlenmesi sonrası sıkıntısı olmayan bir seçim takvimi yaşanır.

Ben Beykoz’a yerel anlamda hizmet etmek istiyorum diyenler, yanlarındaki yalaka ve entrika uzmanlarından arınmış şekilde, inerler er meydanına çıkarlar halkın önüne kimsenin tartışamayacağı bir Belediye Başkanı seçmiş olurlar.

Ben dokuzuncu köyden kovulmayı ve onuncu köyü aramayı tekrar göze alarak diyebilirim ki, kimse kimsenin arkasından yüzüne söyleyemeyeceği sözleri söylemesin,

kimse kimseyi siyasetin bilinen hastalığı, iftira ve vefasızlıkla kötülemesin. Tekrar vurgulamam gerekirse, siyaset arenası herkese açık, buyurun çıkın meydana ya da meydanda olanları iyi tahlil edin. Ve inandığınız kişiyi seçin. Unutmayın ki, seçilen kişi hepimizin Başkanı olacak

Çok mu zor acaba demeden edemiyorum, inanın çok iyi bir gözlemci olarak hiç te zor değil, yeter ki planlı ve programlı bir şekilde denensin.

Ne Dersiniz -?-      

 

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 577
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 494
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839