SON VİRAJA GİRERKEN

14-03-2009 3844 6 yorum. Yorum Ekle
Yerel Seçimlerin son virajına girerken klasik seçim yarışı devam ediyor.
Partilerimiz ekonomik güçleri ve kadroların kapasiteleri dahilinde çalışmalarını yaparken, kurulan özel ekiplerle çok büyük faydasını göreceklerine inandıkları ev sohbetleri adı altında seçmenleri ile dar alanlarda görüşmeye devam ediyorlar.

Yerel Yönetimi eline geçirme şansı olan partiler, geçmişte bir şekilde genel ve yerel iktidar da olmanın farklılığını, yok bizim dönemimizde şu-bu yapıldı gibi halka pek inandırıcı gelmeyen söylevlerini koro halinde seçmene aktarmaktalar. Oysaki Halkın içersinde geçmiş dönem yerel İktidarlara ve bu İktidarların Belediye Başkanlarına tepki koyanlar olsa da halk yine nezaketen bu siyasetçilerin projelerini dinlemek istiyor.

Ne yazık ki siyasi zik-zak Beykozluyu perişan etmiş, sıkı sıkıya bağlı olduğu partisinin adayı bir başka partiye gitmesini ve gel bana oy ver demesini kabullenemiyor. Bir başka ayrıcalıkta, bir siyasi partiden seçilenler, parti değiştirip bir başka partiden aday olduklar, geçmişlerini unutup yeni ufuklara yelken açtıklarını zannetmekteler. Parti değiştiren belediye başkanlarının dönemlerine ait savunmayı veya eleştiriyi ayrıldıkları partilerin yöneticileri yapmak zorunda kalıyorlar. Neyse ki bu halka hesap verme, Belediye Başkanları parti değiştirdikleri için çok net yapıldığından vatandaş biraz rahatlamış gözüküyor.

Partilerimiz genel olarak Ülke Siyaseti yapmaktalar. Yaşanacak Yerel Seçimlerin, Genel Seçimlerin yol haritası olduğu, yine ortak dille seçmene anlatılmakta.

İktidar partisi Ak Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Yücel Çelikbilek, tam bir profesyonel yönetici olduğunu her haliyle tüm Beykoz’a yansıtıyor. Bu sebepten çalışma arkadaşları usul hatası yapmamak için kendi kendilerini kontrol altında tutmak zorunda hissetmekteler.
Çelikbilek’te ki tek olumsuzluk ki, kendisinin asla kabul etmeyeceği bir tespitim;
herşeye rağmen, çok rehavet içerisinde sonucu garanti gördüğünü, sıkıntısının Beykoz Belediye Başkanı olmak değil, partisinin ülke genelindeki oylarını arttırmak olduğunu, Beykoz’un sorunlarını kendisinden başka da çözecek kimsenin olmadığını vurgulamakta,
oysaki 6.5 yıldır hükümet, 15 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi,10 yıldır da Beykoz Belediye Başkanlığı İktidarlığı döneminde ve ilave olarak 10 yıl da Çelikbilek’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın geniş yetkilerle donatılmış danışmanı olması neticesinde, çözülemeyen sorunların şimdi aynı güç dengesiyle çözüleceğinin söylenmesi vatandaşa pek inandırıcı gelmiyor.
Birde 1999 yılında yaşanan yerel seçimlerde 10 bin oy fark beklenirken, aşırı rehavet sebebiyle seçimin 700 oyla kaybedilmesi hafızalarda dururken aynı rehavet göstergesi günümüze de yansımış durumda. Tek şansları günümüzde çok yüksek oranlarının olması sebebiyle, rehavet sıkıntısının yüzdesinin düşük olacağının düşünülmesi…

Ana Muhalefet Partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, yaşanan küskünlükler sebebiyle daha meydanlara yeni inmiş durumda, iç barışın tamamen sağlanmadığı halka net olarak yansırken, birlik mesajı vermek için yapılan çalışmalarda pek inandırıcı bulunmuyor.
Kaldı ki, Belediye Başkan Adayları Alaattin Köseler, Başkanlığı döneminde takıntısı olan İlçe dışından olanlarla çalışma hastalığını, daha Başkan olmadan devam ettirmesi İlçe dışından getirdiği kurmaylarıyla çalışıyor olması yaşanan olumsuzluk olarak dikkat çekmekte.
Dolayısıyla CHP seçmeninin arzu ettiği biçimde birlik ve beraberlik tablosu çizerek halkın karşısına çıkamadı.

MHP, DSP, SP, BBP Partileri bahsettiğimiz iki partiden aşağı kalmayacak şekilde planlı ve programlı çalışmaktalar. Hatta zaman zaman vatandaşın önüne Ak Parti ve CHP’den daha inandırıcı tablo ile çıkıyorlar. Ne var ki bu 4 Partimiz siyasi yarışın son virajına (özür dileyerek, at yarışlarından örnekliyorum) at başı girdiler. Son turdaki gösterecekleri performans siyasi çalışmaların çok farklı sonuçlara açık olacağının göstergesi olacağı beklenmekte.

Milliyetçi Hareket Partisinde, 15 yıldır muhtarlık yapmış, yerel sıkıntıyı kimseden aşağı kalmayacak şekilde bilen, İlçede adeta şov yapan ve fırtına gibi esen Şenel Ustabaşı;

Demokratik Sol Parti, Beykoz siyasetinin en dürüst isimlerinden ve taviz vermeyen yapısıyla tecrübeli birikimini çözüm önerileri ile birleştiren Süha Pekkip;

Saadet Partisinde Belediye Meclis Üyeliği dâhil siyasi yaşamı gereği artık uzman bir yerel yönetici kimliğine sahip olan ve seçmene sorumluluklarının dışında söz vermemeyi prensip edinip, sorunların Ankara’ya taşınması ve takibi konusunda Belediye misyonunu çözüme dayalı olarak halkın emrinde tutacağını ortaya koyan bir Salih Birinci;

Büyük Birlik Partisinde, bir güneş var ki kişiliğini siyasi ve sosyal kimliği ile birleştirmesi Beykoz’un Güneşi olduğu yönünde geniş bir kitle tarafından kabul görüyor. Tek sıkıntıları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Cevat Tellioğlu’nun projesi olan, Büyük Aile Projesini halkla geç buluşturmaları oldu. Onu da İBB Başkan Adayları’nın Beykoz’u pilot bölge seçip, BBP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın seçim çalışmalarına fazla zaman ayırmakla Beykoz’daki sorunu çözmeyi düşünmekteler.

Meydanlarda gördüğümüz 3 Partimiz daha var.
ANAP, DP ve DTP bu partilerimizden, ANAP ve DP oldukça güçlü siyasi dönemlerinin arayışı ve dirilişi içerisindeler. Yerel Seçimlerle birlikte genel seçime ve parti kimliğine yönelik siyaset yapmaktalar.

DTP de, Beykoz’da son günlerde alanlara inerek dikkatleri çekmeye başladı. Ülke genelinde olduğu gibi bölgesel siyaset ile ismini duyuran parti, Beykoz’da da bölgesel güçlerinin var oluşu beklentisi ile çalışmalarını sürdürmekteler.

Partilerimizin ve adaylarımızın durumunu hıc bır ayrım yapmadan aktarmaya çalıştım yazımı genel bir gözlemeimi ekleyerel bitirmek istiyorum.

Maalesef ama Maalesef seçim çalışmalarına zor şartlarda önemli bütçeler ayrıran partilerimizin, yerel gazeteler ile ilgileniyorlarmış gibi gözüküp, yerel gazeteler olmazsa olmaz tablosu çizenler, uygulamada böyle davranmamakla gülünç duruma düşmekteler.(istisnalar hariç)
Bir Belediye Başkan Adayı'nın iletişim konusunda ilçenin yerel basın mensuplarına ayrıcalıklı davranmaya hakkının olmadığını;
Bir siyasi partinin seçim programını günlük olarak gazeteler ile paylaşarak güzel bir tablo çizerken, programda oluşan değişikliği ve basının girmemesi gereken etkinlikleri net olarak bildirmediği için programa gidildiğinde yok ertelendi, yok buna basın alınmayacak deme lüksünün olmadığı;
yine bir başka siyasi partinin seçim çalışmalarına katkı için Beykoz'a gelen bir Bakan'nın katılacağı etkinliği program olarak bildirmişken bununla yetinmeyip, gazetenin sahibinin telefonuna özel mesaj çekerek “...etkinliğimize en az 10 kişi ile katılmanız önemle rica olunur.”denmesinin yanlışlığını;
okuyucularımın değerlendirmesine bırakıyorum.
İşiniz ve işimiz zor Allah hepimizde kolaylık versin.

Seçim çalışmalarının hızlandırılmış bölümünde buluşmak düşüncesiyle
HOŞÇAKALIN

Yorumlar

gül aksoy 14-03-2009

SÜPRIZ

İLK İKİ PARTI ICIN YAZILANLAR VE GOREVDE DAHA ONCE BIR SEKILDE YER ALMIS KISILERIN ADAY OLMASI SEBEIYLE , BEN BEYKOZ DA BIR SUPRIZ YASANACAGINI DUSUNUYORUM .

SAYGILAR
GÜL

can beykozlu 15-03-2009

bir adaya yapıştınız

Sayın doğuş haber sizler yerel basın olarak birtek yücel çelikbileğe hizmet veriyorsunuz.Dier parti adaylarını ve parileri yok sayıyorsunuz ama 30 mart sabahıda yücel çelikbileği bulabilirseniz yayın hayatınıza devam edersiniz.Bulamayacağınıza göre sanırım son günlerinizi yaşıyorsunuz kıymetini bilin.Türkiyenin sevip saydığı " hırsızlık yapmadan hizmet verileceğini"anlatan bir insan Beykoza geliyor ve yerel gazetelerimizde tık yok.Siz gazetecilikten çok akp'ye yandaş medyalığı peşindesiniz.Bunların ülkeyi bu hale getirmesine çanak tutarak ortak oluyorsunuz.

Ozan Derviş 15-03-2009

Lütfen Daha Dikkatli Takip Edin

Sayın Can Beykozlu, önce yorumunuzu doğru yere yazdığınızdan emin olun, benim köşe yazımın altına yazmışsınız, ne alaka.
Doğuş Haber'in yayın ilkesine gelince bu konuda bilgilenmek için hiç emek sarf etmemişsiniz, çünkü doğuş haber ilk defa bir seçim süreci geçirmiyor. Hiç bir seçim döneminde her hangi bir partiden yana taraf olmamıştır. Kaldıki bu dönem en çok yayınlarımızda eleştirdiğimiz iktidar ve ana muhalefet partileri ve adaylarıdır. Ve son olarak çok önemli olduğunu düşünerek şahsınıza özel aktarıyorum, 14 Mart 2009 tarihinde Beykoz'a gelen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı iktidar partisi etkinliğine, tarafımıza çekilen 10 kişi ile gelmenizi rica ediyoruz, davetinin çirkinliğine tepki için katılmadık. Sizden ricamız lütfen yerel basını aynı kafeye koymayın ve ayrı ayrı değerlendirin.Ayrıca anlatmaya çalıştığınız lider veya lider adayı kimdir, bilmiyoruz yoksa kendi ekseni etrafındamı siyaset yapıyor. Bu konuda çok ciddi tespitlerimiz var ve siyasi etik gereği susuyoruz fakat çok merak ediyorsanız buyurun misafirimiz olun sizi tepeden tırnağa Beykoz Siyaseti ile ücretsiz giydirelim.

Can Beykozlu 16-03-2009

sevgi ve nefrette tahassup insaları kör ve sağır kılar

Sayın OZAN DERVİŞ ben neye ve nereye yorum yaptığının bilincinde olan siyasi bilgi olarak da senin Yöneticiliğine güvendiğin Yücel Çelikbilek kadar yöneticilik ve siyasi birikimi olan bir insanım.Sizin benim birikimlerime ilave edecek birikim ve seviyede olmadığınız da aşikar.Yazdığınız yazıyı isterseniz bir kez daha okuyun, siz de diğer partilere haksızlık ettiğinizi düşünecek taraflı ve seçmeni tek yöne yönelttiğinizi göreceksiniz.Ne senin nede diğer yerel basının buna hakkı olmadığnı düşünüyorum, bu da benim en doğal hakkım.Benim lider olarak bahsettiğim siyasinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu anladığınız halde bunu bile anlamamış gibi davranıyorsunuz.7 Martta Beykoz’a gelen Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’nu hiçbir şekilde gazetenizde konu dahi etmediniz.Sizdeki bu CHP düşmanlığına anlam vermekte güçlük çekiyorum.Sizin Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU hakkında haber yapmanız da ayrıca cok önemli değil.Ben bunu yanlı yayın yaptığınıza bir örnek olsun diye yazdım.AKP ve adayı Yücel Çelikbilek ne yaparsa yazmak için bir birinizle kıyasıya mücadele veriyorsunuz.Geçmişte onun döneminide yaşadık ve gördük yaşanan rezillikleri, ne çabuk unuttunuz.Bekoz’da seçimi kaybettiği gün Beykoz Belediyesinin hizmet araçlarını, belediyeye ve dolayısıla Beykoz’luya ait olan sosyal tesisleri nasıl Büyükşehir belediyesine devrettiğini , bunların geri alınması için Alattin Köselerin verdiği hukuki mücadeleyi ne çabuk unuttunuz.Bunları bile bir kez olsun yazılarınıza taşımadınız halka anlatmadınız.Ulusal basında AKP Beykoz belediyesiyle ilgili bir çok yolsuzluk yayımladı ama beykoz’un yerel basını bunu hiçbir şekilde halka anlatmadı.İşte bu yüzden bemim gözümde Beykoz’da tarafsız haber, yandaş olmayan hiçbir basın organı yok. Siz ister katılın ister katılmayın aklı başında olan tüm Beykoz’lular benim gibi düşünüyor.Saygılarımla


NOT: Yazarınız NEYİR ERKAN’ın AK-PAK BULUŞMA adlı yazısına kerem şahin adlı şahısı yapmış olduğu yorumu okumanız ve değerlendirmeniz dileğimdir.Bu şahıs hakikaten beykozda neler olduğunun bilincinde ve sorulması için çok güzel şeyler yazmış .Bunları ilgilisine sorma gereği duydunuz mu? Yoksa işinize gelmediği için bunuda es mi geçtiniz?Korkmayın ve sorun bunları aydınlığa kavuşturmanın siz değerli basının görev ve sorumluluğunda olduğu kanatindeyim.

Ozan Derviş 17-03-2009

Yanlış Kurgulanmışsınız

Sayın Can Beykozlu, yanlış eliştirilerle dolu yorumunuzu, hakaret etmeden ve kişilik haklarına saldırmadan aktardığınız için özellikle yayınlama gereği duyduk.
Kendinizi yine kendi kriterlerinize göre dahi ilan edebilirsiniz, ama bu size asla benim seviyemi belirleme eksperi olma şansı tanımaz. Kaldki mesleki uzmanlık alanınız varsa ( Avukat, Doktor, Mühendis,Sanatçı vb) ona son derece saygı duyarım. Bu özelliğinizin dışında hangi özelliğiniz konusunda isterseniz, sizin belirleyeceğiniz hakem huzurunda tartışabiliriz.Konunun buraları şansımı ilgilendiren bölüm olduğu için bu kadar direk geçtim.
Gelelim CHP konusuna, İlçe Yönetimi ve Belediye Başkan Adayı ile görüşüyor olsanız bu tür eleştiri yapma gereği duymazsınız. Siyasi dönem gereği etik olmaz düşüncesi ile arşivimizde bekleyen birçok haberin olduğunu onlar size aktarırlar,yani bu tavrımızın onların yerel basına yanlı ve yandaş davranması ile alakası vardır.
Ak Parti olayına gelince haberlerle hiç ilgilenmediğiniz ve boş konuştuğunuz ortada,çıkan haberleri takip etseniz böyle söyleyemezdiniz. Kısaca hangi parti olursa olsun biz söylediğini yazarız biz elçiyiz, sadece kurumsal eleştiri olduğu zaman, eleştiriyi hak etmemişsek cevap veririz. eleştiriyi hak etmişsek teşekkür eder, hatamazı düzeltmek için çaba sarf ederiz. Keşke sizin eleştiriniz doğru olsaydıda bizde sayenizde bir eksikliğimizin farkına varırdık.
Yerel basın genellemesine birşey diyemem,her koyun kendi bacağından asılır mantığından yola çıkarak, bizim gazetemiz asla ve asla sizin söylediğiniz kriterlere uymuyor. Sizden ricamız iktidar ve ana muhalefet partisi ile ilgili haberleri yeniden gözden geçirmenizdir.
Yinede düşünceniz aynı görüşte olursa,sizi misafir edip yüz yüze bilgilendirmek isterim.
Yorumunuz için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

ulker 23-03-2009

Sen beykoza bak

Sayın can bey kılıçtaroğlu çok iyi idi de Beykozda durup bir konuşma yapsaydı ya daha önemlisi iktidarın dosyalarını sallayacağına birazda Beykozda Alaatin dosyalarına baksa ya,milletin elinde dolaşıyor dosyaları

Toplam 6 yorum bulundu. 1-6 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 468
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 462
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785