Facebook'ta Paylaş
Google +'da Paylaş
Geçmişte olduğu gibi, son günlerde Beykoz’da yapılan spor ve yerel yönetim haberleri okuyucularımızın kafalarını karıştırmış durumda.
İlçemiz dışından gün aşırı yayın yapan yayın kuruluşu, Beykoz’daki bazı gazetelerin yayın ilkelerine gönderme yaparak, ilçemizde kendi yaptıkları haberleri isimlerini verdikleri Beykoz gazetelerinin yapmadıklarını eleştirmekteler. Eleştiri bununla da kalmayıp sitelerinde de yer alan haberlerin altına genel formatı aynı olan, yorum kurallarına(etik) uymayan yorumlara izin vermişler.
Biz her zaman, haber yapmak adına ortaya konulan emeğe saygı duymuşuzdur. Yapılan haberin yanlışlığını ve doğruluğunu okuyucular değerlendirmelidir. Sadece yazımın başında belirttiğim malum yayın kuruluşunun yaptığı spor ve yerel yönetim haberlerini yapmadığımız eleştirisinin son derece yanlış olduğunu, hem malum yayın kuruluşunun bilgisi olsun hem de Beykoz okuyucusu bilgilerini tazelesin düşüncesiyle hatırlatma gereği duydum.
61 sayılık basılı gazete geçmişimizde ve 2006 yılından itibaren internet sitemizde yaptığımız haberler gözden geçirildiğinde, her yerel yönetimin, merkezi yönetimin sivil toplum kuruluşlarının uç noktada olumlu ve olumsuz haberleri arşivimizde mevcuttur ve halen bile istisna dışındaki gazetelerin bu haberlerin yanından bile geçemedikleri görülmekte.
Oysaki son dönemdeki spor ve bir dönem önceki yerel yönetim haberlerine ilgisizliğimizi veya taraf olduğumuzu iddia edenler ‘gazete ve site haber geçmişimizi araştırsınlar, çünkü haberlerimiz bunun örnekleriyle doludur,
Bu konuda bizi eleştirenler, günaşırı çıkardıkları genel ve Beykoz’a özel çıkardıkları gazetelerinde yaptıkları haberlerinde ne denli tarafsız davrandıkları aşikârdır.
Yalnız ne var ki, bizde aynı yanlışa düşmeden yazının başındaki açıklamamızı bir kez daha yapalım bunun adı da, yayın kuruluşunun yayın ilkesidir. Kimse bu anlamda okuyucu dışında hiçbir yayın kuruluşunun bir başka yayın kuruluşunu eleştirme hakkı yoktur. Okuyucu önünde çok alternatifli yayın kuruluşları bulduğunda, bunları kendi dünyasında çok iyi ayırt edip değerlendirebilmektedir.
Sizlere kendi köşemden veya sitemizin haberlerinden hatta gazetemizin 61 sayısının geçmişinden yayın tarihi ve haber başlığı vererek aktarmada yapabilirim. Ama o haberlerin yapıldığı zaman güzel olduğuna inanmaktayım. Ha olur ki aksini iddia eden varsa siteden çok rahatlıkla takip edebilir 2006 yılından önceki döneme ait ve günümüze kadar ki basılı gazetemizden istekleri olanların talepleri doğrultusunda arşiv gazetelerimiz adreslerine gönderilebilir. Veya internet ortamında istenilen ilgili haberin sayfası e-mail sistemiyle de ulaştırılabilir.