Beykoz Çayır Festivali’nin Ayrılmaz İkilisi “Tokat ve Ordu”

07-09-2024 798 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Beykoz Çayır Festivali adım adım finale yaklaşıyor, Beykoz Tokatlılar Derneği ve Beykoz Ordulular Derneği’nin düzenlediği ortak yöre gecesinde Sevgi Arslan, Aydın Beyoğlu, Hüseyin Öztürk ve Burhan Yıldırım ile türküler dile geldi.

 

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Bülent Kılıç’ın Başkanlığını yaptığı Beykoz Tokatlılar Derneği ile İdris Özkan’ın Başkanlığını yaptığı Beykozlu Ordulular Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kültür akşamı her iki derneğin stantlarından yaptığı ikramlarla başladı. 

 

İkramların ardından etkinliğin yapılacağı alana geçildi. Alanda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memurları’nın kadına yönelik şiddet ve uyuşturucu madde üzerine gerçekleştirdikleri bilgilendirmeler, vatandaşlar tarafından dikkatlice dinlendi. 

 

Bilgilendirmenin ardından Ordulu İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu’nun çelek gönderdiği yöre gecesinin sunumunu, Ozan Derviş ve Burhan Yıldırım gerçekleştirdi. Yöre gecesine AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Bilgehan Murat Miniç, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Özkan Ayduğan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’ın Vekili Fuat Öztürk, MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Cengizhan Turaman ve Muhtarlar, Beykoz Yöre Dernekleri ile Tokat ve Ordu Yöresinin STK Temsilcileri hazır bulundu.

 

Protokol konuşmaları ile başlayan gecede Beykoz Ordulular Derneği Başkanı İdris Özkan ve Beykoz Tokatlılar Derneği Başkanı Bülent Kılıç ile AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat Beykozlulara hitap ederek, Beykoz Çayır Festivali’ni düzenleyen Beykoz Belediyesi ile Başkan Mimar Alaattin Köseler’e ve Bülent Kılıç’ın Başkanlığındaki Beykoz İl ve Bölge Derneklerine teşekkür ederek, gelecek yıllarda da etkinliğin devamını dilediler.

 

Protokol konuşmalarının ardından Ordu ve Tokat yöresi halk oyunları gösterisi ile devam eden kültür birlikteliğinde ilk olarak sahneye sanatçı Hüseyin Öztürk davet edildi. Öztürk yeni albümünde yer alacak Kelkit Vadisi Horonu ile alanda bulunan Tokatlı ve Ordululara halay halkaları kurdurdu. 

 

Sanatçı Hüseyin Öztürk’ün ardından Beykoz Tokatlılar Derneği Sanatçısı Sevgi Arslan’ın konserine geçildi. Arslan, çayır festivali için hazırladığı repertuarının ardından, konserini Tokat Elliği ile bitirerek hemşerilerinin sıla hasretini giderdi. 

 

Konserin sonunda Beykoz Tokatlılar Derneği Başkanı Bülent Kılıç, günün anısına sanatçı Sevgi Arslan’a çiçek takdim etti.  

 

Sevgi Arslan’ın ardından Beykoz’un yetiştirdiği değerli sanatçı, Beykoz Çayır Festivali’nin sunucularından Burhan Yıldırım, bağlaması eşliğinde okuduğu Hekimoğlu, Mağusa Limanı ve Altın Hızma Mülayim eserleriyle kulakların pasını sildi. 

 

Burhan Yıldırım’ın mini konserinin ardından yöre gecesinin finalini, Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Aydın Beyoğlu yaptı. 

 

Beyoğlu, Beykoz’da Ordulu ve Tokatlı hemşerilerinin ortak yöre gecesine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, türkülerini seslendirdi. Sanatçı Aydın Beyoğlu, konserinde Ordu yöresi halaylarına geçtiğinde alanda bulunan Ordulu hemşerileri kendisine halaylarıyla destek oldular. 

 

Yöre gecesi Aydın Beyoğlu’nun Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve Beykozlu Ordulular Derneği Başkanı İdris Özkan ile Yönetimini sahneye davet ederek, Ordunun Dereleri isimli eseri konuklarıyla birlikte seslendirmeleriyle gece sona erdi. 



Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Çayır Festivali,Beykoz Tokatlılar Derneği,Beykoz Ordulular Derneği

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


07-09-2024 798 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

YAZARKEN BİRAZ EMPATİ YAPILMALI

28-08-2024 Yorum yok. 797
Neyir Erkan Şişman

EN-GEL

28-08-2024 Yorum yok. 647
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

GÖNDELİÇ TEPESİ ÜZERİNE…

28-08-2024 Yorum yok. 687
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 712
Cüneyt Pulant

Kadın Basketbol Takımımız

28-08-2024 Yorum yok. 743
Hacı Arıcı

DOĞDUYSAK ÖLECEĞİZ, GELDİYSEK GİDECEĞİZ

28-08-2024 Yorum yok. 690
Erdal Uzuner

MÜLKİYET VE İMARDAKİ GELİŞMELER

28-07-2024 Yorum yok. 1281
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri-2-

28-07-2024 Yorum yok. 889
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1438