Çayır Festivali’nin Finaline Sağanak Yağmur Engeli

09-09-2024 871 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Beykoz Çayır Festivali bu yıl 31 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Festivalin final programı hava muhalefeti nedeniyle ilerleyen bir tarihe ertelendi.

 

9 gün boyunca kültürlerini yansıtan, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği üyesi 19 İl Derneği’nin ortak düzenlediği yöre gecelerinin sonuncusunu Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği ve Beykoz Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği yaptı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Arzu Başlantı’nın sunumuyla gerçekleşen yöre gecesine, Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Rize Kalkandere Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Gürcistan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Diana Malazonia, Gürcistan İstanbul Başkonsolosu Aleksandre Jishkariani ve Gürcistan Ankara Müsteşarları, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Özkan Ayduğan, CHP Beykoz İlçe Başkanvekili Doğan Bingöl, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri katılım gösterdi.

 

Yöre gecesi Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç ve Artvin Derneği Başkanı Mehmet Uzun’un selamlama konuşmasıyla başladı.

 

Selamlama konuşmalarının ardından, her iki Sivil Toplum Kuruluşu adına, Gürcistan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Diana Malazonia, Gürcistan İstanbul Başkonsolosu Aleksandre Jishkariani, Beykoz Batumlular Derneği Gürcü Dili Öğretmeni Meri Diasamidze, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Rize Kalkandere Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ve Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’e günün anısına Beykoz camı ve plaket takdiminde bulunuldu.

 

Plaket takdimi sonrası, Karadeniz müziğinin sevilen gruplarından MARSİS sahne aldı. MARSİS grubuna konseri sonrası çiçek takdiminde bulunan Başkan Köseler, Üsküdar’dan evlilik yıl dönümlerinde Beykoz’a gelerek Çayır Festivali’ne katılan, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ı da eşi ile birlikte sahneye davet etti.

 

Çiçek takdimi sonrası Batum, Artvin gecesi sona erdi.

 

Beykoz Belediyesi’nin kapanış programına geçildiğinde ise 9 gün boyunca Beykoz Çayır Festivali’nin sunumunu gerçekleştiren Burhan Yıldırım ve Ozan Derviş’in sunumuyla festivalin kapanışı yapıldı.

 

Kapanış programında, 19 İl ve Bölge Derneği Başkanı ile sahneye davet edilirken, Dönem Başkanı Bülent Kılıç Beykozlulara hitap ederek, geleneksel Beykoz Çayır Festivali’ni geleneğini sürdürdüğü için Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler ve ekibine, Dernekler Birliği Başkanları ile Yönetimlerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Kılıç’ın ardından, konuşmasının selamlama bölümüne başlayan Başkan Köseler, bastıran sağanak yağıştan dolayı, kapanış programı kapsamında dernek Başkanlarına desteklerinden dolayı sahneden teşekkür ederken, vermeyi planladıkları plaketleri, ilerleyen günlerde farklı bir programda bir araya gelerek vermeyi teklif etti.

 

Başkan Alaattin Köserler’in teklifi ile, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Üyesi 19 İl Derneği, ilerleyen günlerde düzenlenecek program kapsamında, Başkan Köseler ile yeniden bir araya gelecek.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


09-09-2024 871 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

YAZARKEN BİRAZ EMPATİ YAPILMALI

28-08-2024 Yorum yok. 789
Neyir Erkan Şişman

EN-GEL

28-08-2024 Yorum yok. 640
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

GÖNDELİÇ TEPESİ ÜZERİNE…

28-08-2024 Yorum yok. 683
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 702
Cüneyt Pulant

Kadın Basketbol Takımımız

28-08-2024 Yorum yok. 731
Hacı Arıcı

DOĞDUYSAK ÖLECEĞİZ, GELDİYSEK GİDECEĞİZ

28-08-2024 Yorum yok. 675
Erdal Uzuner

MÜLKİYET VE İMARDAKİ GELİŞMELER

28-07-2024 Yorum yok. 1274
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri-2-

28-07-2024 Yorum yok. 875
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1432