Beykoz’un Sorunları Mahalle Buluşmalarında Çözülüyor

28-09-2024 1089 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği mahalle buluşmalarının 18.‘si Dereseki Mahallesi’nde gerçekleşti. Toplantıda, Başkan Alaattin Köseler mahallelilerin sorunlarını dinleyerek önem sırasına göre çözeceklerini ifade etti.

 

Dereseki Mahallesi Meydanı’nda düzenlenen 18. Mahalle Buluşması Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler ve ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

Toplantının açılışı öncesi Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin polis memurları, Dereseki Mahallesi sakinlerine internet dolandırıcılığı üzerine bilgilendirmede bulundu.

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü bilgilendirmesi sonrası toplantının açılışını yapan Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler yaptı. Başkan Köseler: “Biz mahalle buluşmalarımızı çok önemsiyoruz. Sizlerin belediye ile olan ilişkilerini yoğunlaştırmak, sıkıntılarınızı çözmek için değerli Başkan Yardımcılarımız, birim Müdürlerimiz ve Meclis Üyesi arkadaşlarımızla beraber burada sizlerle birlikteyiz. Buraya gelmeden önce ekip arkadaşlarım sahada sizlerle anket yapıp taleplerinizi aldılar. Hem anket verileri hem de sizlerin burada belirteceği sorunları sıralamaya alarak çözmeye çalışacağız.” dedi.

 

Başkan Köseler’in açılışının ardından söz Dereseki Mahallesi Muhtarı Orhan Karamahmutoğlu ve mahalle sakinlerine verildi. Mahalleliler; başta imar ve mülkiyet sorunu olmak üzere, Kırklar Sultan Türbesi çevresinde oluşan parklanma sorunu, mahallenin girişinde bulunan ve atıl hale dönen spor alanın yenilenmesi, döküm sahasının mahalleden kaldırılması, mahalleye yapılması planlanan okul projesine destek olunması, tuvaletlerin temizliği, çocuk oyun alanlarının yenilenmesi, okul servisi sorunu ve su faturalarının yüksekliği gibi sorunları Başkan Köseler ve ekibine ilettiler.

 

Dereseki Mahallesi’nin sorunlarını çözmek ve mahalleye sahip çıkmak adına, mahallenin gençleri tarafından, bir derneğin kurulduğunu belirten mahalle sakinleri; Dereseki’nin sorunlarının çözümü için Beykoz Belediyesi ile ortak çalışmalar yürütmek istediklerini ifade ettiler.

 

Derneği kuranları tebrik eden Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, geçmişte Tokatköy’de kurulan mahalle derneği ile mahallede şerhsiz tapu sevinci yaşandığını, Dereseki Mahallesi’nde de derneğin etkin çalışmaları ile birçok sorunun üstesinden gelineceğini ifade etti.

 

Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinlerinden gelen okul servisi sorunu ile ilgilide konuşan Beykoz Belediye Başkanı Köseler: “Burada değerli Muhtarım söyledi servis konusunda, Sayın Valimize kadar ulaşılmış fakat çözüm üretilememiş. Ben Ulaşım Müdürümüze buradan sizin huzurunuzda sesleniyorum. Biz servis konusundaki sıkıntıyı belediye olarak çözeceğiz.” dedi.

 

Toplantıda söz alan Dereseki Mahallesi sakinlerinden Ahmet Bayraktar, Başkan Köseler’in 1999-2004 hizmet döneminde Dereseki Mahallesi’nde düzenlediği Şehit ailelerine destek etkinliğini hatırlatarak o dönemde Dereseki Atıcılık Spor Kulübü olarak hazırladıkları plaketini bugün Başkan Köseler’e takdim etmek istediğini belirtti. Plaket takdimi sırasında Bayraktar; o dönemde basılı olarak her ay çıkan Beykoz Belediyesi’nin aylık faaliyet bültenini de Başkan Köseler’e armağan ederek kendisine teşekkür etti.

 

Plaket takdiminin ardından konuşan Başkan Alaattin Köseler; Şehit ailelerine destek etkinliğini dün gibi hatırladığını ifade ederek hem o dönemde hazırlanan plaketin hem de etkinliğinde içeriğinde bulunduğu bültenin kendisini maziye götürdüğünü söyleyerek mahalle sakini Bayraktar’a teşekkür etti.

 

Toplantının sonunda Dereseki Mahallesi sakinlerinden ve el yapımı baston imalatında bulunan Mehmet Bozkurt, günün anısına Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’e baston hediye etti.

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Alaattin Köseler,Beykoz Mahalle Buluşmaları,Dereseki Mahallesi

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


28-09-2024 1089 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

Dokuzuncu köy ile onuncu köy arasında yolculuk...

26-09-2024 Yorum yok. 823
Neyir Erkan Şişman

SAHİP ÇIKIN

26-09-2024 Yorum yok. 700
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

OZAN DERVİŞ İLE DOBRA DOBRA...

26-09-2024 Yorum yok. 713
Tuncay Ünde

Beykoz Devlet Hastanesi’nde Önemli Gelişme

26-09-2024 Yorum yok. 773
Yaprak Akın

Boğaziçi İmar Kanunzedeleri-3-

28-09-2024 Yorum yok. 662
Erdal Uzuner

KONUT SORUNU VE DÖNÜŞÜM

26-09-2024 Yorum yok. 747
Hacı Arıcı

BEYKOZ’DA GENÇLER VE GENÇ BİR SİYASETÇİ

26-09-2024 Yorum yok. 877
Cüneyt Pulant

Ümidimiz umutsuzluğa döndü...

26-09-2024 Yorum yok. 792
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 785
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1462