Beykoz Farklıdır, Farkındadır

04-10-2024 988 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’da faaliyet gösteren engelli dernekleri; Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesi, Bende Varım Derneği, Beykoz Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği, Beykoz’un özel çocukları ile yeşil sahalarda buluştu.

 

Beykoz’un özel bireyi, Engelsiz Umutlar Derneği’nin öğrencisi Berat Berber’in bitmek bilmeyen futbol aşkı, kuruldukları günden itibaren birbirleriyle dayanışma içerisinde olan Beykoz’un engelli derneklerini yeşil sahalarda buluşturdu. 

Berat Berber’in isteği üzerine Beykoz’un engelli dernekleri, “Beykoz farklıdır, farkındadır” yazılı pankartlarıyla 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü kapsamında futbol maçında buluştu. 

Çubuklu Spor Kulübü sahasında Beykoz’un engelsiz aslanları ile ilçede hizmet veren Okul Müdürlerinin gerçekleştirdiği müsabakaya Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Bilgehan Murat Miniç, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Korkulu, Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Safi, SGK Beykoz İlçe Müdürü Ferda Özkalender, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Eylem Uzuner, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz Erişilebilir Yaşam Merkezi Koordinatörü Esengül Yüce Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir, Muhtarlar, ADD Beykoz Şube Başkanı Özlem Besler, Sanatçı Oktay Kaynarca ve çok sayıda Beykozlu katılım gösterdi.

 

Karşılaşma öncesi, Arzu Başlantı’nın sunumuyla, günün anlam ve önemini bildiren konuşmalar yapıldı. Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği Başkanı Dilek Akın Bülbül, Bende Varım Derneği Başkanı Aşkım Maden Ataselim ve Beykoz Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Taştan adına günün anlam ve önemini bildiren konuşmayı TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe gerçekleştirdi. 

Efe konuşmasında, Beykoz’un engelli derneklerinin birbirleriyle olan dayanışmasına değinerek, Beykoz’un özel evlatlarından Berat Berber’in futbol ile ilgilendiğini ve hayalinin yeşil sahada futbol oynamak olduğunu öğrendiklerini ve bu kapsamda da 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, Beykoz’da engelli bireylerin spor yapabilecekleri Spor Okulu istediklerini belirtti.

 

TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe’nin ardından konuşan Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Beykoz’da engelli derneklerinin birbirleri ile uyumlarını tüm ilçe sakinleri gibi kendisinin de takdir ettiğini ifade ederek, özel bireyler için istenen Spor Okulu için gerekli araştırmaları yapacağını belirtti. 

Etkinliğin bir diğer katılımcısı olan Sanatçı Oktay Kaynarca’da günün anısına duygularını ifade etti. Kaynarca’nın konuşmasının ardından aralarında Süleyman Arif Demircioğlu, Habip Küçükseymen, Özgür Tan ve Bayhan Tekin’in de olduğu Okul Müdürleri ile Beykoz’un özel çocukları kıran kırana bir futbol maçı yaptı. 

Maç sonunda dostluğun kazandığı müsabaka sonrası tüm özel bireylere günün anısına madalya takdim edildi. 

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,TOFD,Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesi,Bende varım Derneği,Beykoz Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği,BOÇAY,Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği,6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


04-10-2024 988 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

Dokuzuncu köy ile onuncu köy arasında yolculuk...

26-09-2024 Yorum yok. 822
Neyir Erkan Şişman

SAHİP ÇIKIN

26-09-2024 Yorum yok. 699
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

OZAN DERVİŞ İLE DOBRA DOBRA...

26-09-2024 Yorum yok. 712
Tuncay Ünde

Beykoz Devlet Hastanesi’nde Önemli Gelişme

26-09-2024 Yorum yok. 772
Yaprak Akın

Boğaziçi İmar Kanunzedeleri-3-

28-09-2024 Yorum yok. 662
Erdal Uzuner

KONUT SORUNU VE DÖNÜŞÜM

26-09-2024 Yorum yok. 746
Hacı Arıcı

BEYKOZ’DA GENÇLER VE GENÇ BİR SİYASETÇİ

26-09-2024 Yorum yok. 877
Cüneyt Pulant

Ümidimiz umutsuzluğa döndü...

26-09-2024 Yorum yok. 791
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 785
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1462