Başkan Alaattin Köseler “Bu işin çözümü plandır.”

12-10-2024 762 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği 19. Beykoz Mahalle Buluşması Kavacık Mahallesi’nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.


Kavacık Mahallesi Muhtarlığının hemen yanında bulunan Orhan Veli Kanık Parkı’nda gerçekleşen mahalle buluşması Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Belediye Meclis Üyeleri’nin hazır bulunduğu Mahalle Buluşmasına, Kavacık Mahallesi Muhtarı Yasemin Şahin, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Erdal Öztürk, Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç, Paşabahçe Mahallesi Muhtarı İlkay Karababa Aydın, Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Zekiye Kanbur ile çok sayıda Kavacık Mahallesi sakini katılım gösterdi. 

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği polis memurlarının gerçekleştirdiği bilgilendirme sonrası, toplantının açılışını Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler yaptı. 

Başkan Köseler Beykoz’un sorunlarını yerinde ve en önemlisi ortak akılla çözmek için başlattıkları mahalle buluşmalarına, katıldıkları için Kavacık Mahallesi sakinlerine teşekkür etti.

 

Başkan Köseler’in ardından Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri’nin kendilerini tanıtması sonrası söz Kavacık Mahallesi Muhtarı Yasemin Şahin ve mahalle sakinlerine verildi. Muhtar Şahin ve Mahalle Sakinleri; imar, trafik, ulaşım, bisiklet yolu, semt pazarının yarattığı ses kirliliği, yıkılan Hasan Yavuz Camisi'nin durumu, otopark, kaldırımların yetersizliği gibi pek çok sorunu Başkan Köseler ve ekibine iletti.

 

Sorunları önem sırasına göre en kısa zamanda çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını söyleyen Başkan Köseler ulaşım üzerine gelen çok sayıda talep sonrası, Üsküdar – Çekmeköy arasında yapılacak metronun Altunizade durağından Kavacık’a metronun geleceğini, projelerin tamamlandığını imalat için bakanlıktan onay verilmesinin beklendiğini söyledi. 


Kavacık’ın trafik sorununun tüm Beykoz ve Beykozluları etkilediğini söyleyen Başkan Köseler, Beykoz Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü olarak Kavacık trafiğini rahatlatacak etkili bir çözüm yolu bulduklarını, çözüm yolunu karayollarına sunmak üzere İBB’ye taşıdıklarını, İBB’nin Beykoz Belediyesi’nin bulduğu çözüm yolunun noktasına dahi dokunmadan konuyu anında Karayolları’na ilettiğini ama Karayolları’ndan gelen cevabın olumsuz olduğunu katılımcılarla paylaşarak: “Ortak akılla geliştirilmiş projelerin hepsi bir yere çarpıp geri dönüyor.” dedi.

Beykoz’da yapılan hizmetin, her türlü siyasi görüşün uzağında vatandaşa sunulduğunun altını çizen Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, vatandaşlardan gelen işsizlik sorununa da planlar üzerinden cevap verdi. Köseler konuşmasında: “Beykoz’da fabrikalarımız kapandı. Ustalarımız, işçilerimiz, çocuklarımız işsiz. Benim masamda bir dolu CV var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüm. Sayın Bakanım, rezerv yapı alanı oluşturalım; Beykoz halkı da boğazda ne tür bir yapılanma olabileceğini gözleriyle görsün dedim. İnşallah bu konuda bir çalışma yürütülür ve başarılı olunur. Biz her başarıyı alkışlarız, toplum için alkışlarız. Siyasi görüş değerlendirmeyiz. Beykoz'da yaşayanların iş imkânlarına kavuşması için bu bahsettiğim rezerv yapı alanını, iş imkânları içinde açmamız lazım. O alanda bu gençlerin çalışacağı birtakım bacasız sanayiler kurulması, ticarethaneler kurulması lazım. Beykoz'un kurtuluşu budur. Beykozlu gençler ben çocukluğumdan beri hem eğitim alanında, hem iş ortamında hep başka ilçelerde arayışa girdiler. Bu işin çözümü plandır.” şeklinde konuştu.

 

Toplantının sonunda Kavacık Mahallesi Muhtarı Yasemin Şahin ve mahalle sakinleri Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’e günün anısına çiçek takdim etti.

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Beykoz Mahalle Buluşmaları,Kavacık,Kavacık Mahallesi,Alaattin Köseler

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


12-10-2024 762 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

Dokuzuncu köy ile onuncu köy arasında yolculuk...

26-09-2024 Yorum yok. 889
Neyir Erkan Şişman

SAHİP ÇIKIN

26-09-2024 Yorum yok. 743
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

OZAN DERVİŞ İLE DOBRA DOBRA...

26-09-2024 Yorum yok. 769
Tuncay Ünde

Beykoz Devlet Hastanesi’nde Önemli Gelişme

26-09-2024 Yorum yok. 841
Yaprak Akın

Boğaziçi İmar Kanunzedeleri-3-

28-09-2024 Yorum yok. 715
Erdal Uzuner

KONUT SORUNU VE DÖNÜŞÜM

26-09-2024 Yorum yok. 795
Hacı Arıcı

BEYKOZ’DA GENÇLER VE GENÇ BİR SİYASETÇİ

26-09-2024 Yorum yok. 943
Cüneyt Pulant

Ümidimiz umutsuzluğa döndü...

26-09-2024 Yorum yok. 893
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 1046
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1492