P.BAHÇE DEVLET HASTANESİ ONKOLOJİ SERVİSİ

26-10-2011 8403 7 yorum. Yorum Ekle

Ne kadar çağdaş ve kültürlü olursak olalım adı bile tüylerimizi titreten kanser denilen illet ile bir şekilde tanışmadan (istisna hariç) bırakın cümle olarak kurmayı, kelime olarak bile aklımıza getiremeyen bir toplumuz.

Bu yanlış anlayış insanlarımızı, sağlıkları ile ilgili gerekli kontrolleri yaptırmadıkları için genelde, hastalığın tedavi süreci zaman aşımına uğradıktan sonra doktor ile yüz yüze getirmekte. Oysaki bu adı bile ürkütücü olan hastalık ile tanıştıklarını erken anlayan hastalar ilerlemiş tıp sayesinde kanserin birçok türünü yenebilmekteler.Aile içerisinden bir hastamızın tedavisinin yapıldığı P.Bahçe Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi ile tanıştığımızda, Geride bıraktığız süreçte neleri kaybettiğimizi anladığımız içinde bu çok geç kalınmış haberi yapma gereği duyduk. Uzman Doktor Abdül Lama yönetiminde, P.Bahçe Devlet Hastanesinde çağdaş bir kanser tedavisi verilebilmesi için oluşturulan ONKOLOJİ SERVİSİNDEN bu nedenle bahsetmek istiyoruz.

Kemoterapi ünitesi ile yataktan tedavi servisinin ayrı yerlerde olmasının yarattığı aksaklıklar, son yapılan fiziki tadilat ile her iki üniteyi de Onkoloji Servisi içerisine alarak ortaya çağdaş normlara sahip düzenlemesiyle hastaları psikolojik olarak da rahatlatan bir servis çıkmış. Uzman Doktor Abdül Lama'nın 7 yıllık gayreti ve hastane yönetiminin katkıları ile oluşturulan Onkoloji Servisinde en son sistem ile Bay-Bayan Kemoterapi üniteleri oluşturulup, her biri özel ve bağımsız dizayn edilmiş, 12 ayrı ayrı özel oda da tedavi hizmeti verilmekte.

Altı özel eğitimli hemşirenin üç tanesi Kemoterapi Ünitesine bakarken, diğer üç hemşire ise yataktan hizmet alan hastalara bakmakta, ayrıca servisin hizmetli kadrosu da servisin önemine ve hizmet üretkenliğine göre azami dikkat ile çalışmakta. Servis çalışanlarının tümü hastalarına ne denli önemli hizmet verdiklerinin bilinciyle her türlü şartlarda hasta ve hasta yakınlarının mutluluğunu düşünen yaklaşım ile sağlık hizmetlerinin yanı sıra sevgi, saygı ve hoşgörülerini de esirgemeden kapasitelerin üzerinde hizmet vermekteler.

Yatan hastalarına en erken vizite yapan, öyle tatilini genelde yapamayan ve poliklinik hizmetlerini en uzun süre devam ettiren, bütün bunların yanı sıra hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarına çeşitli konularda mesleki seminerler veren, bütün bunları verirken, davranışlarından ve iletişiminden hiç bir şey kaybetmeyen hastalarının her türlü derdi ile dertlenen servis Komutanı Dr. Abdül Lama bu servisi başarı ile yönetirken, mevcut kadroya takviye oluşturulacak, Onkoloji Doktorları ile eksiksiz bir ONKOLOJİ ÜNİTESİ daha verimli hizmet verecektir.

Haberimizi sadece kendi gözlem ve yaşadıklarımızın doğrultusunda kaleme aldık. Hastanenin ve haberini yapmaya çalıştığımız Onkoloji Servisinin bundan sonraki zamanlarda halka yansıtılması planlanan görselleri oluştuğunda üzerimize düşün görevi yerine getireceğimizi belirterek, son gözlemimiz olan Onkoloji Servisindeki yaşanan ve yansıtılmaya çalışılan hizmet anlayışından dolayı Uzman Doktor Abdül Lama ve ekibine teşekkür eder, başarılarından dolayı tebrik ederiz.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


26-10-2011 8403 7 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Aylin 27-10-2011

Teşekkür

Habirinizdeki tespitlerinize katılıyorum ve gerçekten de onkoloji servisinin Beykozlu hastaların bir şansı olduğuna inanıyorum çünkü yıllardır bu hastalıktan tedavi görenler çok uzak hastanelerde tedavi gördükleri için yollarda çile çekmekteydiler, bu sebepten çok iyi bir nizmet, geçmişte hastamız olduğu için bu hastalığın tedavi sürecini bildiğimden, haberdeki duygularınızı anlıyorum, inanın şu an hastam olmamasına rağmen, haberinizden etkilendiğim için onkoloji servisini görmeye gideceğim. Haber için doğuş haberi, hizmet için emeği geçenleri tebrik eder, hastalarımıza acil şifalar dilerim.Aylin Karaca/Ümraniye

Mehmet 27-10-2011

Muayene olabilme daha kolaylaşsın

İlk muayene için sıra bekleyenlere iyi davranılmıyor, sıra beklerken görevli sert davranıyor, daha bir numara girmeden en az yirmi kişi giriyor, bunada bir çözüm bulunsun veya görevli daha nazikçe sebebini açıklamalı bekleyen astalara anlatılsın, Dr.Abdül bey çok iyi niyetli ama şartlar onu bazen zorluyor.

Metin 27-10-2011

Ya da bu branşın doktoru olmasa idi

Mehmet beye katılıyorum, ilk muayene öncesi çok bekleniyor ve görevli hastalara sert davranıyor, muayene öncesi yaşanan sıkıntılar doktor ile karşılaşıldığında geride kalıyor, doktor bey hastalara davranışı ile herşeyi unutturuyor.

Nilgün Yılmaz 27-10-2011

Güvenlik Hizmetleri Bile Değişmiş

Habere ve tüm yazılanlara katılıyorum, bu haber ile duygularımı yazabildiğim içinde kendimi şanslı görüyorum. Bu servis tek kimeyle harika ve beykoz için şans. Ben ayrı gözle bakmak istiyorum, hastane güvenlikleri sert ve otoriter davranan kişiler olarak bilinirler, p.bahçe devlet hastanesi güvenlikleri farklı, hasta ve hasta yakınlarını dinleyip yardımcı oluyorlar, beni en çok etkileyen davranışları ise onkoloji servisi hastalarının gördükleri tedavinin önemini bildikleri için o servisin hasta yakınlarına daha hoşgörüyle yaklaşıyorlar, bu da onların ne denli insancıl yapıya sahip olduklarını gösteriyor.

MURAT ERKAN 27-10-2011

DAHA ÇOK DOKTOR

SAYIN DR ABDUL LAMA NIN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM KENDİSİ RADYASYON ONKOLOĞU OLDUĞU HALDE DEĞME MEDİKAL ONKOLOK LARA TAŞ ÇIKARTACAK SEVİYEDE ANCAK DAHA FAZLA ONKOLOG DOKTOR GÖREV YAPMALI HASTAHANEMİZ DE ÇOK HASTA MIZ VAR LÜTFEN SAĞLIK BAKANLIĞIMIZDAN DAHA FAZLA DOKTOR YOLLAMASINI SAĞLASINLAR YEREL YÖNETİCİLERİMİZ BU KONUYA DİKKATLE EĞİLSİNLER,

handan 29-10-2011

ALLAH RAZI OLSUN

SAYIN ABDUL BEYE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ HASTAHANEDE EN ÇOK HASTASIYLA İLGİLENEN DR SONSUZ TEŞEKKÜRLER...

DİLEK YEŞİLBAŞ 21-11-2011

sonsuz teşekkürler...

Sayın Abdül Lama övgüyü en çok hak eden doktorlardan biri. Yıl 2008'de babamı kaybettim, sorun mesane ca + kemik metastazdı. Sayın Abdül Lama evimize dahi gelerek inanılmaz gayret göstermemizde bize çok yardımcı oldu. Kurumlar kalıcı insanlar gelip geçici derler hep (ama sen öyle olma) Beykozumuzun en iyi kalpli doktoru yaptıkların ve yapacakların için sana sonsuz teşekkürler...

Toplam 7 yorum bulundu. 1-7 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 467
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785