Cumhuriyet’in 98. Yılı Beykoz’da Coşkuyla Kutlandı

29-10-2021 1457 Yorum yok. Yorum Ekle

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlçe Kutlama programı Beykoz sahili etkinlik alanında gerçekleşti. Cumhuriyet'in 98. yılı şerefine 98 adet Ay Yıldızlı balon gök yüzüne bırakıldı.

 

Kutlama programı Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Program, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın tebrikleri kabulü ile başladı.

 

Tebriklerin kabulünün ardından Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, alanda bulunan vatandaşların ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, günün anlam ve önemini bildiren konuşmayı Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli yaptı. Kaymakam Çiçekli’nin konuşmalarının ardından, Hasan Çinka yönetiminde Mehteran Ekibi gösterilerini sergiledi.

 

Mehteran gösterisinin ardından Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sinan Saim Aydın, 29 Ekim konulu duygu yüklü konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin Ersel Saltaş yönetimindeki gösterisi izleyenlerinden tam not aldı. Halk Oyunları gösterisinin ardından Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Sudenaz Şaki “Cumhuriyet Kuruldu” isimli şiirini seslendirdi.

 

Program, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ilçe genelinde düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim dallarında ki yarışmalarda birinci seçilen öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle devam etti.

 

Kompozisyon dalında birinci olan Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Öğrencisi Betil Yürümez, şiir dalında birinci olan İshakağa Ortaokulu Öğrencisi Arda Akbaş ve resim dalında birinci olan Bahattin Özyazıcı İlkokulu Öğrencisi Mehmet Ömer Yaşasın’a hediyelerini Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın takdim etti.

 

Ödül töreninin ardından törene katılan tüm okullar Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde geçit töreni gerçekleştirdi.

 

Program sonunda, Cumhuriyet’in 98. yılı münasebetiyle 98 adet Ay Yıldızlı balon ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından gök yüzüne bırakıldı.

 

Not: Haberde kullanılan fotoğrafların tamamının orijinalleri fotoğraf galerimizdedir. 



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


29-10-2021 1457 Yorum yok. Yorum Ekle