İsmail Özseçkin İlk ve Ortaokulu’nda Beşi Bir Yerde Hizmet

06-01-2022 2401 1 yorum. Yorum Ekle

İsmail Özseçkin İlk ve Ortaokulu’nda iki adet Kütüphane, Bilişim Teknolojileri Sınıfı, FeTeMM Laboratuvarı ve Tasarım Beceri Atölyesi açılışı gerçekleşti.

 

Beykoz’un köklü eğitim yuvalarından İsmail Özseçkin İlkokulu ve İsmail Özseçkin Ortaokulu, iki adet Kütüphane, Bilişim Teknolojileri Sınıfı, FeTeMM Laboratuvarı ve Tasarım Beceri Atölyesi açılışı gerçekleştirerek öğrencilerine, iletişim çağı olarak bilinen 21. yüzyıla uygun şekilde eğitim hizmeti veriyor.

 

Beykoz’un iki duayen eğitimcisi olan Adem Yıldız ve Ahmet Filiz’in Müdürlüğü’nü yaptığı İsmail Özseçkin İlkokulu ve İsmail Özseçkin Ortaokulu, 1926 yılında bir tekke çatısı altında kuruldu. Beykoz’un en eski eğitim kurumlarından bir tanesi olan ve daha sonra Akbaba İlkokulu olarak eğitim hayatına devam eden Okul, merhum Dr. Özer Odabaşı’nın girişimleriyle 2014 yılında hayırsever İsmail Özseçkin’in kurduğu İsmail Özseçkin Vakfı tarafından restore edilerek ek binalar yapılmasının ardından İsmail Özseçkin İlk ve Ortaokulu ismini aldı.

 

Her iki okulunda ortak düzenlediği açılış törenine Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, İsmail Özseçkin Vakfı Başkanı Dr. Fatma Odabaşı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda merhum hayırsever İsmail Özseçkin’in hayatı ve her iki okulun tanıtım filmi katılımcılarla paylaşıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını İsmail Özseçkin İlkokulu Müdürü Adem Yıldız yaptı. Yıldız misafirlerini selamlayarak, 21. yüzyıl şartlarına uygun eğitim hizmeti verebilmeleri için İsmail Özseçkin Vakfı ile görüştüklerini, kendilerinin projelerine destek verdiklerini ve bugün ki açılışlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Eski usullerle çocuklarımızı eğitirsek, yarınlarından çalarız. Bu ilkeyle hareket ettik, okul yönetimi olarak neler yapabileceğimizi düşündük, yeniliklerden nasıl faydalanabileceğimizi düşündük, okulumuzu bu yeniliklerden nasıl faydalandırarak çocuklarımıza buluşuruz diye düşündük taşındık, bir takım projeler tasarladık ve İsmail Özseçkin Vakfımızla paylaştık.  Vakfımız sağ olsunlar bizlere destek verdiler. Şimdi Beykoz’da kaç okulda vardır bilmiyorum ama anasınıfından yedinci sınıflara kadar robotik kodlama eğitimi veriyoruz. Fakat bölge olarak maddi yönden dezavantajlı bir bölgeyiz, robotik kodlama için gerekli desteği verebilen velilerimiz var veremeyen velilerimiz var ve bu sorunumuzu da fırsat eşitliğini sağlamak için Vakfımıza açtık, Vakfımıza yine çok teşekkür ediyoruz bu isteğimizi de karşılıksız bırakmadılar ve biz bu senenin başından itibaren anasınıfından yedinci sınıflara kadar robotik kodlama dersleri veriyoruz.” şeklinde konuşmasına devam etti.

 

Okul Müdürü Adem Yıldız’ın konuşmasının ardından İsmail Özseçkin Vakfı Başkanı Dr. Fatma Odabaşı ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’da birer selamlama konuşması yaptı.

 

Protokol konuşmalarının ardından Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan günün anısına İsmail Özseçkin Vakfı Başkanı Dr. Fatma Odabaşı’na plaket takdim ederken, Okul Müdürü Adem Yıldız’da çiçek takdim etti. İsmail Özseçkin İlkokulu Müdürü Adem Yıldız, ilçede Eğitim camiasının etkinliklerini eksiksiz takip eden Beykoz Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’e de teşekkür ederek plaket takdim etti.


Plaket takdimi sonrası teşekkür konuşması yapan Derviş, ilçede yayında olan en eski yerel gazete olan Doğuş Haber Gazetesi olarak, 21 yıldır daima eğitim camiasının yanlarında olduğunu ve bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Ozan Derviş’in konuşmasının ardından her iki okulda da gerçekleşen hizmetlerin toplu açılışı gerçekleşti. Açılış kurdelasının kesimi sonrası İsmail Özseçkin İlk ve Ortaokulu’nda ki Bilişim Teknolojileri Sınıfı, Dr. Özer Odabaşı Tasarım ve Beceri Atölyesi, Fen Teknoloji Mühendislik ve Matematik Sınıfı ile iki adet kütüphane Okul Müdürleri Adem Yıldız ve Ahmet Filiz’in rehberliğinde katılımcılar tarafından gezildi.

 

İsmail Özseçkin İlkokulu ve İsmail Özseçkin Ortaokulu Okul Aile Birlikleri’nin hazırladıkları ikramlar sonrası etkinlik son buldu.  

 

Not: Haberde kullanılan fotoğraflarının tamamının orjinalleri fotoğraf galerimizde mevcuttur. 


Anahtar Kelimeler : Beykoz,İsmail Özseçkin,İsmail Özseçkin Vakfı,İsmail Özseçkin İlkokulu,İsmail Özseçkin Ortaokulu,Dr. Özer Odabaşı,Dr. Fatma Odabaşı,Adem Yıldız,Ahmet Filiz

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


06-01-2022 2401 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Adem YILDIZ 06-01-2022

Teşekkürler

Bütün etkinliklerimize katılarak, çalışmalarımızın çok daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayan siz değerli basınımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 571
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1070
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 530
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 440
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 493
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 434
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 629
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 491
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1110
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 973
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 837