Nevruz Beykoz’da Coşkuyla Kutlandı

24-03-2022 2796 Yorum yok. Yorum Ekle

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası, Nevruz Günü Beykoz ilçe kutlama programı Örnekköy Mahallesi Kemalettin Tuğcu İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleşti.

 

Beykoz’da her çalışma döneminde oldukça dikkat çeken başarılı kimliği ile bilinen Orhan Çite’nin Müdürlüğü’nü yaptığı Kemalettin Tuğcu İlk ve Ortaokulu, mükemmel bir organizasyon ile Türklerin Ergenekon'da demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eden 21 Mart Nevruz Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

 

Kutlama programına Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve İlçe Şube Müdürleri, Beykoz İlçe Nüfus Müdürü Nihade Kılıç, SGK Beykoz İlçe Müdürü Ferda Özkalender, Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Safi, Beykoz Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nevzat Kalkan, Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Korkulu, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Süha Pekkip, Recayi Çelik, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, Örnekköy Mahallesi Muhtarı Talip Güney, Örnekköy Spor Kulübü Başkanı İsmail Türkoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler katıldı.

 

Kutlama programında en göze çarpan ayrıcalık ise okulun da daha önce yöneticilik ve öğretmenlik yapmış olup halen başka okullarda çalışan ve emekli olan eğitimcilerin kutlama vesilesiyle anılarını tazelemesi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Örnekköy Mahallesi Kemalettin Tuğcu İlk ve Ortaokulu’nda görev yapıp emekli olan eğitimci ve yöneticiler ile etkinlik boyunca yakından ilgilendi. 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Kemalettin Tuğcu İlk ve Ortaokulu Müdürü Orhan Çite yaptı. Çite, Türkler için önemi oldukça fazla olan Nevruz Günü’nü tarihsel olarak katılımcılarla paylaştı.

 

Okul Müdürü Orhan Çite’nin konuşmasının ardından 8-A sınıfı Örencisi Hilal Naz Çift “Ergenekon Destanı” hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra 2-A sınıfı öğrencisi Irmak Çisem Solmaz “Çırpınırdı Karadeniz” türküsünü tüm duygularını ortaya koyan coşkusuyla seslendirdi. Türkü dinletisinin ardından davetlilerin adeta nefeslerini kesen Uygur Türkleri Folklor ekibinin hazırladığı folklor gösterisine geçildi.

 

Folklor gösterisinin ardından Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsil eden örste çekiçle demir dövmek için ilçe protokolü sahneye davet edildi.

 

Çekiçle dövülen demir sonrası 8-A sınıfı öğrencisi Damla Emiroğlu “Nevruz” ve 6-A sınıfı öğrencisi Ceren Samira Ateş’de “Yeni Gün” isimli şiirleri katılımcılarla paylaştı. Şiir dinletisinin ardından Mas Güreşi olarak bilinen spor öğrenciler tarafından sergilendi.

 

Beykoz Belediyesi Spor Müdürlüğü’nden Soner Keleş yönetiminde ok atışı sonrası yakılan Nevruz ateşinden atlanıldı.

 

Nevruz ateşinden atlanıldıktan sonra tüm katılımcılara Özbek Pilavı ve Gözleme ikram edildi. Yemek ikramının ardından öğrenciler arasında yumurta tokuşturma, bilek güreşi ve çuval yarışı gibi oyunlar oynandı.

 

Etkinliği ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber takip etti.




Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


24-03-2022 2796 Yorum yok. Yorum Ekle