GÖNÜLDEN GÖNÜLE GİDEN ORTAK YOL BULUNMALI

27-02-2020 5978 Yorum yok. Yorum Ekle

Geride bırakılan seçimlerin hizmet dönemlerinin, halkın yararına olan çalışmalar ile geçebilmesinin yegâne yolu, seçilmiş yerel yöneticilerimizin, halkın ve onun temsilcisi kurumların gönlüne giden yolun ortak olmasına bağlıdır.

Yerel yöneticilerimiz büyük uğraşlar ile kazandıkları seçimler sonrasında, seçim öncesi ve seçim sonrası davranışlarını sık aralıklar ile gözden geçirmeleri gerekli.

Yerel yöneticilerimiz kimseden yardım almadan hayata geçirmenin çok kolay olduğu bu basit test yapılmazlarsa, hizmet süreleri devam ederken, kendilerinin kurduğu yönetici kadrolarının, seçim çalışması yaptığı siyasi kadronun, bu süreçte çok yakın ilişkilerde olduğu halkın, yanlış yönlendirmelerine karşın, kendileri de ciddi hatalar yapma riski ile baş başa bulunuyorlar.

Değerlendirmem buraya kadar genel, her hizmet döneminde sadece yüzde ölçüleri değişik oranda hayata geçirilen rutin genel uygulamalar, maalesef halkımız bu uygulamaları ellerinden bir şey gelmediği için bir sonraki seçim çalışmalarına kadar rafa kaldırmaktalar, seçim dönemleri yeniden kapılarını çaldığında ise seçimin o rüya ortamına da, adaylardan daha önce girebilen girebiliyorlar.

Ozan konuya gel diyenleri hissediyorum ve tabi yazımın bu bilinen ve genelde hatırlanmak istenmeyen üst açıklamasını bu sebepten yapma gereği duydum.

Geçtiğimiz günlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ilçemizden rüzgâr gibi geçti diyeceğim ama pekte rüzgâr gibi geçmemiş. İlçemizde çok önemli mesaisini geçirerek çeşitli incelemeler yapmış.

Yaşanmış tecrübemden bildiğim kadarıyla, bu ziyaret öyle çat kapı ziyaretler değil, önceden zamanı ayrılmış gerekli iletişimleri yapılmış, yani tasarlanmış bir ziyaretin hayata geçirilmesi olmuş.

Hal böyle olanca İBB Başkanımızın konu ile ilgilenen kendi yöneticileri, partisinin ilçemizdeki yöneticileri ve gerek Beykoz gerek İBB Meclis üyeleri nasıl bir yol haritası çiziyorlar anlayabilmiş değilim.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilçemize geleceği ve ziyaret programının içeriği, basının katılacağı ve katılmayacağı bölümler ilçe basınının tümüne aynı anda bildirilmesi gerekmez mi.

Hadi buna alıştık veya alıştırıldık. Hazır Başkan ilçeye gelmişken, ilçe Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Spor Kulüpleri ve diğer ilçe dinamikleri ile bir saat bir araya gelmesi ayarlanamaz mıydı.

Ve İBB Başkanının ilçemizden ayrılmasından bir gün sonra ilçemiz il dernekleri İBB Yönetimi tarafından Avrupa Yakasında topluca toplantıya davet ediliyor. Hadi bunu da anladık Sivil Toplum Kuruluşlarına söylenen toplantı saati ile Başkanın salona girdiği saat arasında neredeyse dört saat var. Siz varın gidin o STK temsilcilerinin gönlündeki fırtınanın ölçüsünü anlayın bakalım anlayabiliyor musunuz.

Tekrar ediyorum bunu da anladık veya sineye çektik. Bari Başkan belirtilen saatten çok sonra salona geldiğinde karşısındaki kitle ile çok kısa süre değil de, davetlilerinin hiç değilse biraz tatmin olabileceği süre kadar onlar ile birlikte olsaydı.

Yine de bardağın dolu tarafından bakmak gerekli, İBB Başkanı salona gelene kadar Yönetim Kadrosu biraz ön hazırlık yapmışlar ve davetlileri çeşitli istek ve talep testinden geçirmişler. İnşallah bu talepler zaman içerisinde yerine getirilir. Getirilme şansı olmayanlar da muhataplarına net ifadeler ile anlatılır.

Değerli okuyucularım, amacım eleştirmek değil, olması gerektiğine inandığım üst açıklama ile konuya girdikten sonra İBB Başkanımızın toplantısına gerek ilçemizden gerekse ilçe dışından takılanlardan aldığım bilgiler doğrultusunda, bu tür toplantılar yeniden yapılırsa, alt yapısının daha güzel hazırlanmasına katkı koymak üzere aktardım.

Kalın sağlıcakla…

Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 750
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766