Korona Bitsin, Sosyal Mesafe Kalsın…

25-05-2020 6586 Yorum yok. Yorum Ekle

Değerli Dostlarım mübarek Ramazan ayı sonrası bir kere daha bayrama kavuştuk. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bırakın ülkeyi, tüm dünya olarak zor bir sınavdan geçiyoruz. Ülkemiz gibi bu süreci iyi yöneten ülkeler yavaş yavaş normalleşme adımları atmaya başladı.

Bazı ülkeler bizim gibi konuyu çok itinalı takip ederek, planlamaları doğrultusunda hedefe doğru ilerlerken, bazı ülkeler de ekonomik çıkarları doğrultusunda erken iyileştirme sürecine girmekten çekinmiyorlar. Bu sebeple hem yurt içerisinde, hem de yurt dışında tedbirleri hiç elden bırakmamamız gerekmekte.

Bu iyiye işaret ama gelin korona bitene kadar zorunlu olmadıkça evlerimizden dışarı çıkmayalım. İzolasyonumuzu koruyalım, sosyal mesafemize dikkat edelim. Şimdi sizleri biraz ileriye götürmek istiyorum. Allah izin verirde o günleri görürüz inşallah.

Koronavirüsün bittiği günlere götürmek istiyorum sizleri dostlar. Sokağa çıkma yasakları bitmiş, maske takma zorunluluğu ve yaş kısıtlamaları ortadan kalkmış, herkes özgürce sokaklara çıkıyor ohhh mis değil mi?

Sağlık Bakanlığı’nın sürecin başından beri vurguladığı sosyal mesafe kuralı bitmiş… İşte orada biraz duralım.

Değerli Dostlar, bu süreçte çok düşünme fırsatım oldu. Korona’da uyguladığım sosyal mesafe kuralını neden korona bittikten sonra yüze dost kalbe hainlere karşı, arkanızdan atıp tutup yüzünüze şirin görünenlere, günlük dedikodusunu yapmadığı zaman rahat edemeyenlere, hasetlikten çatlayanlara, işleyen tekerleğe sürekli çomak sokmak isteyenlere, karşı uygulamaya devam etmiyoruz.

Bence hayat normale döndüğünde sosyal mesafe kuralını bu insanlara karşı, eksiksiz bir şekilde, uygulamaya devam etmeliyiz. Eğer uygularsak beden sağlığımız bir yana ruh sağlığımızda rahata erer.

Çünkü bir kişi, bu sayılan tüm kötü davranışların, dost bildikleri tarafından yapıldığını bildiği halde; saygısından, edebinden susuyorsa hem ruh sağlığı hem de beden sağlığında bozulmalar meydana gelir.

Naçizane siz Değerli Okuyucularıma önerim, inşallah koronavirüs bittiğinde bu sosyal mesafe kuralını uygulamanız. O zaman gerçek dostlarınızın kıymetini daha iyi anlayacaksınız. O zaman siz bu kötü kişilerin dedikodu çarklarına çomak sokacaksınız, işlemez hale getireceksiniz.  Sözüm ona dostlarını birbirine düşürmede mahir özelliğini kullanan bu hayırsızlara ağır bir darbe vurmuş olacaksınız.

Kimileri bu süreçte evde sıkıldım. Annemi Babanı göremedim, Torunlarımı göremedim şeklinde yakınmaktalar. Değerli Dostlar, herkesin evinde televizyon, akılla telefonlar, tabletler envai çeşit teknolojik alet var. Yapmayın etmeyin bu virüs 1980’li yıllarda TRT’nin tek kanal olduğu, bırakın televizyonu ev telefonlarının bile her evde olmadığı yıllarda karşımıza çıksaydı ne yapacaktık. Her şerde bir hayır vardır. Sabrın sonu selamet. Biraz daha sabır…

Bu vesileyle tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle tebrik eder, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpeceğimiz nice sağlıklı ve mutlu Bayramlara erişebilmeyi Cenab-ı Allahtan diliyorum…

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 569
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1070
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 529
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 440
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 493
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 434
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 628
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 491
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1110
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 973
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 837