Ortaçeşme'de Asfalt Eziyeti

30-06-2024 1067 Yorum yok. Yorum Ekle

Bir süre önce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Ortaçeşme Mahallesi ve Akbaba Mahallesi arasındaki ana cadde asfaltının, yeniden yapılmak üzere sökülmesi sonrası, yeni asfaltın yapımı için aradan geçen sürenin uzaması, güzergahı kullanan vatandaşları oldukça mağdur etmekte.

 

Ortaçeşme Mahallesinden, Kaymakdonduran mesire alanı sapağına kadar olan ana yol asfaltının, yenilenmek üzere sökülüp uzun bir süre asfaltlanmaması bölgede yaşayan vatandaşlara ve güzergâhı kullanan sürücülere sıkıntı yaşatmakta.


Asfaltlama süresinin uzamasına bağlı olarak yaşanan sorunları, bölge halkı ve güzergahı sıklıkla kullanan sürücüler, Beykoz Doğuş Haber Gazetesi ile paylaştı.  


Asfalt sökümü sonrası, mazgalların yüksekte kalması ve yolun fiziki bozukluğuna bağlı olarak birçok aracın altını sürttüğü caddede, sürücüler çukur ve mazgallara yakalanmamak için araçlarıyla adeta akrobasi hareketleri yapmakta.


Gazetemize gelen şikâyetleri, bahsini etmeye çalıştığımız yola giderek bizzat görüntüleyip haberimizi oluşturduk.

 

Mahalle halkı, yolun yeniden daha sağlıklı kullanılması için gösterilen çabadan çok mutlu olduklarını, fakat yeni asfalt dökülme süresinin uzaması, deniz tatili ve günlük rutin işleri için güzergâhı kullanan halkı ve özellikle sürücüleri oldukça zorda bıraktığını vurgulandı.

 

Ayrıca Beykoz Belediyesi ve İBB’nin uyum içerisinde çalışacakları beklentisinde olan vatandaşlar, yolun çok daha erken bir sürede bitmesi gerektiğine dikkat çekerek, her iki belediye yöneticilerinin de bu tür konularda dayanışma içerisinde olmaları ve çalışmaları el birliği içerisinde sonuca kavuşturmada ortak hareket etmeleri gerektiğinin doğru olacağını dile getirdiler. 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Ortaçeşme Mahallesi,Asfalt,Düzenleme


Fotoğraf Galerisi


30-06-2024 1067 Yorum yok. Yorum Ekle