ÇERÇİ KÖYÜNDE KAYNAŞMA KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR

25-07-2024 583 Yorum yok. Yorum Ekle

Ordu-Mesudiye Çerçi Köyü Muhtarlığı ve Derneği ortak bir kararla sılayı rahim ziyaretine gelen köylülerini her hafta Perşembe günleri, adını kaynaşma adına değişik isimler koydukları etkinlikler kapsamında, Köy Konağında bir araya getirirken, bugün de köy sakinlerine köfte ekmek ikram ettiler.


Zaman zaman, köy sakinlerinin evlerinde hazırladıkları yiyecekleri getirmesiyle kurulan masalarda, geçmiş ve gelecek sohbet konusu yapılarak, asıl amaç olan kaynaşmanın daha da güçlü olması adına sohbetler gerçekleştirilmekteler.

 

Köfte ekmek ikramlı ziyafeti Köy Muhtarlığı ve Dernek karşılayacağı bilinmesine karşın, katılımcı köylüler yapılan masrafı eşit oranda katılımcılara bölüştürerek, Muhtarlık ve Dernek Başkanlığı üzerinden ekonomik yükü aldılar.

 

Buluşmanın son anlarına komşu köylerden Konacık Köyü sakinlerinin bir etkinlikten dönüşte, kalabalık bir grup ile katılması kaynaşma kültürü adına çok daha verimli oldu.

 

Köy Muhtarı Meral Ünal Yılmaz ve Dernek Başkanı Alaattin Erkan, Köy Sakinleri ve Misafir katılımcılar ile yakından ilgilendiler.

 

Köy sakinleri, buluşmaların her Perşembe günü değişik etkinlikler adıyla devam edecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirmeleriyle devam eden sohbetler geç saatlere kadar sürdü.

Anahtar Kelimeler : Ordu,Mesudiye,Çerçi Köyü,Ozan Derviş,Özel Haber


Fotoğraf Galerisi


25-07-2024 583 Yorum yok. Yorum Ekle